Destination Lycksele

Igår kväll ville blogg.se inte alls göra som jag ville och inlägget jag hade tänkt skriva med rubriken Isgattu, snöfall och mot Lycksele blev till intet. Jag får skriva om det i början av nästa vecka för nu far vi snart norröver mot Lycksele.

Minnen från Lycksele: Faan var det ett trafikljus där... (Dock inte jag som körde då)

Nu är det SM i skidorientering som gäller. Långdistans imorgon, kort på lördag och stafett på söndag. Jag hoppas jag slipper åka stafetten men jag är väl första reserv itill H21-laget som vanligt. Mer om tävlingarna kan du läsa här

Nu ska jag äta frukost sen drar vi.

Auf wiedersehen!
/Karin

På gång igen

Igår började jag känna mig frisk och kry igen och idag har jag varit ute och glidit lite.

563 meter konstsnö finns det i Mellsta. Lite snurrig blev man :-) Men det gick fint att åka enkilometern och i ödalarna också. Men jag insåg efter en sväng upp och ner i ödalarna att detta var ju inte vad man skulle ägna sig åt på ett lugnt-efter-sjukdom-pass. Jag har så svårt att ta det lugnt när det går uppför!
Gött att vara igång igen och hoppas att det inte blir bakslag nu.

Risk för minus 25-30 i Lycksele i slutet av veckan... Brr... Surt om vi åker dit och det blir inställt!!

Nu ska jag äta och sen blir det grafitvallning så skidorna går fort och rätt till helgen!

Ha de!
/Karin


Fortfarande sjuk

Ja tyvärr så är jag fortfarande sjuk. Snuvan vill inte ge med sig.
Så det blir inga tävlingar den här helgen. När jag äntligen hade fått en tjej att åka stafett med så blir jag sjuk. Nytt försök nästa år. Det ser väl ut som det kan bli några herrstafetter för mig i år och det är ju inte första gången det händer...  Genomförda herrstafetter i mitt liv är klart fler än genomförda damstafetter :-)

Känns som det hade behövts två genomkörare med karta inför SM nästa helg men nu blev det ju inte så. Det är bara att hoppas att jag genom att helt ha vilat från kartläsning i snart en månad kommer att vara i strålande form. Ett sånt flyt som jag hade förra året, inte den här hets och stresskänslan som har varit hitills i år. Våga orientera, våga tempoväxla. Något jag måste ta fasta på nu!

Handboll. Den enda bollsporten som är rolig att titta på och nå så grymt spännande!

Nu ska jag ut och prommenixa med mamma i solskenet.
Ha de!

Sjuk...

Mår inte så vidare värst för tillfället. Ont i halsen och huvudet och snuvig. Dålig tajming med en och en halv vecka kvar till SM i skidorientering. Hemma idag och försöker kurera mig. På lördag ska jag och Lellan åka skidO-stafett, vi får väl se hur det blir med den saken... Känns inte så hoppfullt för tillfället.... Det som skulle bli så kul!

Snart måste det bestämmas vad som ska ske nästa år också. Vad göres?
Ta tag i livet eller fortsätta glida med strömmen, minsta motståndets väg?
Plugga eller jobba?
Flytta och skaffa eget eller bo kvar hemma?

På jobbet brukar vi läsa horoskopet på förmiddagsfikat för att se om det överhuvudtaget är någon idé att fortsätta jobba. Här om dagen stod det att mitt kärleksliv blomstrade, hmm det kan ta sig någonstans...

Allt får mycket större propotioner när man är sjuk, det mesta känns värre...

Det snöar iaf ute, med god vilja kan det kallas lätt.

/En snufsig tjej

image19
Drömmer mig bort. Sportgastein. JVM -07.

Skidskytte-SM på hemmaplan

Arg som ett bi eller snarare besviken som ett bi var jag efter tävlingen i lördags. Att skjuta 3-3 var verkligen inte vad jag tänkt inleda SM-tävlingarna på hemmaplan med. Jag ville skjuta sådär som i tisdags när allt bara ramlade in... Men som många snälla människor sa till mig är tävling och träning två helt olika saker och det är bara att hålla i så kommer det att lossna på tävling också.
Vädret var väl inte heller något som inbjöd till stordåd men det gick iallafall att genomföra tävlingarna. Att skjuta dåligt gav ett riktigt straff när straffrundan var som en simbassäng och tog ca. 40-45 sek mot 25-30 i vanliga fall. Jag kom 7:a och var mer än 5 min efter så på söndagen fick jag gå ut på klumpstart.

1-2-2-3 var ju en klar förbättring mot hur jag sköt på lördagen och det kändes riktigt skönt att sätta en etta i första ligg trots att vi kom in flera tillsammans. Men jag tog det lugnt och försökte verkligen sätta skotten istället för att stressa upp mig. Att jag sedan fick trassel med klickande patroner på sista stå som gjorde att det blev några bom och mycket tappad tid där, det är sånt som händer. Fick precis stryk av Madde i spurten men då hade jag åkt in 20 sek på henne på sista varvet!

Alla som slet hela förra veckan och i helgen för att göra spåren åkbara ska ha en stor eloge. Igår var de riktigt fina och i lördags var iaf stora delar åkbara!

Marie tror att anledningen till att det gick bättre igår stavas ägg och choklad vilket var vad jag inhandlade när vi träffade henne på Hemköp innan prisutdelningen i lördags. Men nu åt jag ju faktiskt inte upp äggen råa på vägen hem! Hihi. Hennes pojk växer så det knakar, riktigt söt var han oxå.

Här är några bilder på några buspojkar. En av dem höll på att stoppa en hamburgare i ansiktet på mig i lördags, hmmm haha

                                         
Full i sjutton nr:1                   Full i sjutton nr:2                    Full i sjutton nr:3
Gabriel Stegmayr                   Rickard Bergström                Robin Westling

Klantigaste på länge

Måndag kväll ca 21.30. Gör en jättefin matlåda med potatis och korv och ställer in i kylskåpet. Lägger maten i en glasslåda eftersom mina vanliga matlådor var i disken.

Tisdagsmorgon 06.15. Plockar ihop maten jag ska ha med mig under dagen och tar ut en glasslåda ur kylskåpet och packar ner den.

Tisdag 11.40. Sitter i lunchrummet plan 5 och öppnar glasslådan. Blir oerhört förvånad och brister sedan ut i skratt då det bara finns massa potatis i lådan. 

Jag hade alltså istället för min matlåda tagit lådan med överbliven potatis. Fick en halv korv av pappa som han inte hade hunnit äta upp. Och fast jag tycker mycket om potatis så blev det ganska torrt! Men jag kan ju vara glad att jag inte tog lådan med lingonsylt!
Alla fick sig ett gott skratt iaf och i fortsättningen ska jag öppna lådan hemma innan jag packar ner den...

Klassiskt i Sörskog i snöblandatregn idag. Men det fanns gott om snö där iaf även om vädret var sisådär... Känns bra i kroppen nu!

Trippel Sverige på herrsidan på masstarten idag! Grymt!
Vlasova som vann på damsidan henne har jag slagit! Helene 6:a, grymt det med!

Längdseger i lördags!!

Och i samma andetag lär jag erkänna att jag var ensam i min klass. Jag åkte alltså min andra skidtävling för säsongen i och med Järnaspelen i lördags. ~0, regn och snöblandad nederbörd vilket gav riktigt blött och sugande före. 10km, 2 varv på 5:an åkte jag. Första varvet gick riktigt bra men det andra var kämpigt. Varvtiderna 16.15 och 16.58 gav en totaltid på 33.13 vilket får kännas som helt godkänt. Skönt med en rejäl genomkörare och nu hoppas jag på toppform till Skidskytte-SM på hemmaplan i helgen. Resultat finnas att läsas här

Att åka till Snöån iklädd Kvarnsvedens gula kläder, det kändes så himla fel. Att jag sedan knappt kände någon som var där från Kvarnsvedens skidklubb skapade en ännu konstigare känsla. Hur ofta åker man på tävling där man knappt känner någon i sin egen klubb men nästan alla i arrangörsklubben?
Erik hade tagit min skidO-mössa med sig till Harsa så efter tävlingen fick jag helt enkelt sätta på mig en järnamössa... På prisutdelningen sa de Det står Dala-Järna på mössan men det är väl Kvarnsveden som gäller i den här sporten? Och Gunde Svan bara skrattade och frågade Blev det slut på kläder? när han delade ut pris till mig!

EM i skidO har startat idag. Sist det var EM tog "våran" Tomas Löfgren Grand-Slam. Idag började han på samma sätt, Guld på sprinten 12 sek (en hel evighet) före en föredetta Kvarnsvedare Matti Keskinarkaus (Finland). Och Tomas som har trappat ner satsningen och bara cyklar...
Mycket imponerande, Stort Grattis!
Man blir sugen på att vara där... Speciellt när vädret ser ut så här här...

Min tjejdängsklubb i KGoIF OK har sedan en månad tillbaka fått en ny medlem i Erik Stigsmark. Välkommen!
Medlem i denna fina klubb blir man om man som kille har fått stryk av mig på orientering eller skidorientering.

Ha det bra i skitvädret!
//K

Busmusen infångad och utkastad!

Ja igår kväll lyckades vi äntligen fånga in min rumskompis, busmusen, och slänga ut henne! Skönt, inatt har jag sovit som en stock utan någon som sprang och krafsade och förde oväsen bakom persiennen.

Igår kväll bestämde vi oss alltså för ett seriöst jagningsförsök.
Jag och Erik såg henne i min hurts och min käre broder var övertygad att hon var kvar där. Farmor och pappa kom då med idén att jag måste plocka ur alla saker för att underlätta att se henne. Jag var skeptisk, för alla er som inte vet hur det ser ut i den kan jag säga ett det skulle vara ett evighetsarbete att städa den...
Började iallafall plocka ur lite ur de översta lådorna. Då fick vi se en svans som stack fram under den andra hurtsen. Den hurtsen har ett ca 5 cm utrymme underst som är kringbyggt på tre sidor och ett fast tak. Vi stoppade en kartong för hålet och nu var hon fast!! Då återstog bara frågan hur får vi ut henne?

Jag och Erik tippade på hurtsen och pappa stog redo med en hink att slänga över henne. Vi kände oss ganska segervissa men döm om vår förvåning när pappa säger nej hon är inte här! Plötsligt såg jag något svart som kom flygande över skrivbordet, stutsade i Eriks nylippta huvud och kastade sig sedan hejdlöst in under sängen. Busmusen hade lyckats tagit sig ut bakvägen där kartongen nog inte stod riktigt tätt och hoppat upp på skrivbordet...
Men som tur var för oss så prickade hon precis en låda med en stekpanna som jag har under sängen och den kunde vi lätt försluta och bära ut henne i och kasta henne i snön.

Jag hoppas att detta är slutet på historien om Karin & Busmusen!
En historia att lägga till alla de andra rått(mus)fångarhistorierna och det var inte första gången en stekpanna på ett konstigt sätt kom till användning för en Malmbergare på krigsstigen...

Farmor konstaterade att ett konstigare namnsdagsfirande hade då inte hon varit med om!!

Tänk inte!!

Det var mycket folk på skidskytteträningen igår. Superkul, tänk om det var så jämt!

Vår älskade Mor Göte var där också. Han hade ett peptalk med mig där han sa många saker som jag behövde höra just nu. Bland annat det här:

Tänk inte!! Du vet att du kan, det har du bevisat förut! Så bara skjut, TÄNK INTE!!

Det blev mycket bättre...

Världscupen i skidskytte går i Ruhpolding just nu. Vilka underbara minnen jag har därifrån! Blev så himla sugen på att åka tillbaka. Någon som hänger på?

 

Min rumskompis lever fortfarande, 7-0....

Nytt år, Nya tävlingar, Ny frisyr & Ny rumskompis

Nu har det hänt mycket sen sist. Vi har avslutat 2007 och startat 2008. En sammanfattning över 2007 kommer kanske lite senare. Nöjer mig för tillfället att konstatera att det var ett underbart år!

Förra året avslutades med sprinttävling skidskytte på söndagen. Skyttet var ännu sämre än på lördagen, 3-2, tungt. Slutade 6:a. Men jag har klart utvecklat skidåkningen från förra året och det är ju positivt. Efter tävlingen åkte jag till Östersund, dit min familj också kom och där tillbringade vi 5 dagar.

Familjen Wåhlberg kom upp och firade nyår med oss. Trodde att det skulle bli första året utan firande med dem men de ställde upp på en liten trip till Östersund. Och det blev ett lika roligt firande som vanligt. Nästan konstant ätande och sen en massa roliga lekar som orsakar hysteriska skrattanfall. Jag och Stina kommer aldrig att glömma vad kentauren i Hasse & Tages film Äppelkriget heter. Kent Aurén... Kent Andersson var ju såå nära! Lägger den kunskapen i samma fack i hjärnan som kunskapen om vad Erik Gustaf Geijer hade under sängen när han dog och när tullbron i Falkenberg byggdes. Livsnödvändigt?

På onsdagen hann jag både fixa ett nytt pass och en ny frisyr! Lugg igen efter 10 år utan. Blev riktigt nöjd, det var på tiden med en förändring! Lunch på favoritresturangen, den mongoliska vid torget (testa den om du har vägarna förbi!), hanns också med!

På torsdagen började min egna Tour dé Ski med SkidO SM-Masstart. Ett bra lopp. Grymt kuperat och mycket bredspår. Jag gjorde en klantig grej på andra varvet då jag tog ett spår för tidigt och i och med det tappade jag hänget på 4:e platsen. Jag slutade 6:a. Men riktigt kul att jag hängde med så bra!

På fredagen var det Medeldistans SverigeCup. Det var ett riktigt dåligt lopp. Jag ville åka så fort och bevisa att jag skulle ha en EM-plats, det blev platt fall... Benen ville alldelles för mycket och huvudet och orienteringen hängde inte alls med. Slutade 11:a, låångt efter.

På lördagen fortsatte tävlandet med Distanstävling Skidskytte i Edsåsdalen (lite söder om Åre). Ett lotteri då det blåste fruktansvärt mycket och ojämt. Sköt 1-5-2-3. Ledde efter första skyttet men slutade 4:a. Kroppen började vara riktigt seg.

På söndagen var det Sprint. Blåste under inskjutningen för att sedan bli helt lungt under tävlingen. Då blev det svårt. Sköt 4-2 och åkningen var en enda plåga.
Slutade 5:a, återigen låångt efter. Efter tävlingen fick jag åka hem till Djurås och det var riktigt skönt. 4 tävlingar på 4 dagar sliter något otroligt! Trodde inte att jag skulle bli så trött...

Igår morse visade det sig att det flyttat in en annan individ i mitt rum när jag varit borta, en råtta/mus... Hmm. Hon är ju liten och söt men jag tycker inte om att hon bor i min skrivbordshurts och skiter på mitt nattduksbord. Och jag tycker framför allt inte om att det numer ingår i min morgonrutin att ligga och kravla på golvet och jaga råtta... Imorse var jag två cm från att rycka henne i svansen!
Men just nu står det "jag och pappa" mot henne minst 0-4.
Hon har ätit 4 ostbitar utan att råttfällan har slagit igen fast osten var FASTKNUTEN, suck...
Nu har jag investerat i en råttfälla modell större så kampen går vidare! 

Ha de!

RSS 2.0