Gott och blandat

Onsdagens träningsdag fungerade bra förutom att kedjan på cykeln hoppade två gånger. Det är alltid surt. Det behövs nog en genomgång av den där cykeln snart eftersom växlarna inte funkar som de ska heller... Suck.

Löpning, drygt 25 grader i skuggan och ben som kändes som betongklumpar var förutsättningarna för gårdagskvällens pass. Det brukar innebära stor risk för maskning när det gäller mig... Men som tur var lyckades jag lura ut Mika så han följde med, så det gick riktigt bra iaf. Vi sprang hem till Monkan, tyvärr var hon inte hemma men hennes karl förbarmade sig över oss och gav oss vatten ändå. Väldigt behövligt annars hade vi nog inte tagit oss hem igen!
Ska nog försöka lura ut Mika flera gånger, det är så mycket roligare med sällskap (är det någon annan som vill med så är det bara att anmäla). Sedan fick jag en visning i byggdammet, det blir säkert väldigt bra när det blir klart. Men blir renovering av hus någongång klara??

Idag har jag varit i Ulfshyttan, njutit av det fina vädret (det är ju skönt när man inte behöver göra något...) och ägnat mig åt någonslags teambuilding med människor jag inte känner och inte kommer att jobba med i fortsättningen heller. Men det var väl kul ändå. Insåg att trots att jag anser mig ha dålig balans, så är den och kordinationen jämfört med vanliga dödliga väldigt väldigt bra. Mitt lag kom sist. Men en sak var vi överlägset bäst på. Att få 9 personer genom ett nät med 8 stora maskor utan att nudda repen. Det tog oss 19s, vilket var över två minuter bättre än näst bästa lag...!!

Imorgon ska jag till Nås på Ingmarsspels kick-off. Ska bli riktigt kul, förhoppningsvis blir jag gift i sommar också! Sedan blir det nog lite rullskidor i L-town och lite skytte i Snöån. Åtminstone det sist nämda kan bli riktigt hett om vädret håller i sig.

Nu ska jag (censur för alla som fortfarande tror att jag är en mycket nyttig människa) gå och laga rabarberpaj! Rabarber ska väl vara nyttiga iaf...

Må så gott i solen!!
/K


Telefon och träningsdag

Jag har äntligen fått ändan ur vagnen och köpt mig en ny telefon. Så nu kan vi hoppas att jag slipper ha en telefon som bryter samtal, som skickar ungefär vartannat sms och som har en väckarklocka som kan ringa vilken tid som helst på dygnet fast den är helt avstängd.
Så nu går min gamla schizofrena Siemenstelefon i graven.
Har just nu en superrolig ringsignal så det kan dröja lite innan jag svarar om någon ringer :)

Imorgon ska jag och brorsan ha träningsdag. Det är inte ofta vi är lediga och hemma och ska träna samtidigt så det gäller att passa på!
Full hand? Så mycket kommer det nog inte att bli men en 3,5-4 timmar ska jag nog få ihop.

För övrigt så rullar livet på för fullt.
Chokladkakan smakade inte riktigt som jag tänkt mig men den var god ändå.

//Karin

En tuff dag på Olberget

Funderar på om jag ska nöja mig med att bara konstatera att det helt enkelt var en tuff dag på Olberget idag.

Började med att brorsan och Lutter spelade Sabaton (och sjöng med) hela vägen till Mohed. När vi sedan kom fram till tävlingen och tänkte vad skönt att slippa lyssna på det skränet, då spelade de Sabaton i högtalarna också... Suck.

Tävlingen började med en jättelångsträcka till första (se karta nedan). 23 minuter tog det för mig. Misstänker att jag tog ett riktigt dåligt vägval (Stig vänster) men har än inte kommit på hur man skulle springa. Sedan gick det sisådär, knagglig orientering. Det enda positiva är att det iaf blir mycket tid i träningsdagboken... Jag springer helt enkelt alldeles för lite orientering för att det ska gå bra. Får se om det blir någon mer i år nu.



Vid 13:e kontrollen stannade jag lite tidigt och kollade kartan, tog några steg och vips satt jag fast i gegga nästan upp till höfterna... Oops. Kom loss men var då mer eller mindre lerig hela jag. Fick efter mål några kommentarer om hur jag lyckats gegga ner mig så på en tallhed...!!

Nu håller jag och Erik på och bakar en vit chokladkaka med citron till mor. Ett oprövat recept ur min kladdkakebok. Så vi får hoppas den blir bra, smeten var iaf god!

//K

MobiSIR TAM-gänget ano 2008



Samma bild på två olika sätt. Men den vi var ännu snyggare på grundbilden!
Fotograf: Stig Lundberg

  (Klicka för större format)

Iaf detta är MobiSIR TAM-gänget, från vänster: Stig Lundberg, Mika Stenback, Anders Nilsson (Norrköping), Lennart Bengts (el Bengt Lennarts kanske...), Johan Zetterström (the big boss), Britt Gustavsson (slutat), Leif Jensen, Jag, Nicklas Bergkvist, Lindha Jansson, Magnus Jakobsson (Boden), Monika Nilsson och Erik Fredriksson (Edane). Annika Brattsell tajmade fint och och låg hemma i feber.

Visst är mina jobbarkompisar stiliga?!



I måndags skrämde jag en liten hund så den blev livrädd, 3 gånger under samma rullskidintervallpass. Det var ganska duktigt att lyckas med det...!!

Igår sprang jag Coopertest på röda spåret i Mellsta (nätt 2,5km). Jobbigt som sjutton. 10.43, en sekund bättre än maj förra året,  men 27s efter perset. Märks att löpningen inte är på topp just nu.

På lördag blir det orienteringstävling i Söderhamn, på en av kartorna från 5-dagars 2006. Olberget, fint men supersvårt.

//Karin

Sicket vär...

Hade vi skrivit den 17:e oktober idag hade jag varit överlycklig men nu är det 17:e MAJ och det snöar för fullt... Så här mycket har det knappt snöat på hela vintern känns det som.

Jag var ute och sprang i Björkaberget på förmiddan, där var det 2 dm snö då. Det var pulsigt.
Alla ungbjörkar med små ljusgröna musöron hade tappat lusten att stå upp och beslutat sig för att lägga sig över stigen. Så jag fick hoppa, ducka, kryssa och krypa och hoppas att ingen av dem behagade hälla ett shok snö i min nacke...
Jag konstaterade att jag har åkt skidor där uppe när det varit mindre snö!!

Mitt rullskidpass på em gjorde jag om till ett styrkepass inne... Nog för att jag har åkt rullskidor i snöglopp förr och nog för att jag säkerligen kommer att göra det igen men man måste ju inte den 17:e maj!

För en vecka sedan klagade jag på att det är för varmt.
Nu tycker jag det är lite kallt... och blött..

//K

Pers!!

Nytt pers på rullskidintervallerna i Skräddarbacken på em idag.
Inte bara en gång utan TRE, och den sista var också längre än det gamla rekordet. Riktigt gött!!
Imorgon blir det en välförtjänt vilodag!

Sten>> Hihi, ja det låter ju som ni har så det räcker redan isf. Nja comeback blir det nog inte fast ibland är jag riktigt sugen... Tack!!

//Karin

Soppatorsk och intervaller

Soppatorsk, 50 meter från macken.
Ett bra ställe eller ett riktigt surt ett...??

Igår morse när jag for till jobbet lyste bensinlampan. Hade bråttom, skulle köra morgonstyrka och var försenad. Tänkte klarar mig nog till Borlänge, tankar innan jag åker hem. Gick bra. Tränade, jobbade och tog bilen och skulle åka och träna. Just det tanka, äh det går nog hem också... Åkte till plättbacken, tränade och for hem. Det gick bra till Djurmo... Då började den lilla Ladan hosta lite försynt. Scheisse... Insåg att det var bara att försöka hålla fart så länge det gick. Det var bara det att det är ju en rondell innan OK i Djurås. Åkte så fort jag vågade genom rondellen men Ladan la ändå av precis när jag skulle svänga höger vid järnvägen... 10 meter från infarten till macken, därifrån det hade varit lätt utför fram till pumpen...!! Fick trava fram till macken, låna en liten dunk, fylla bensin och gå tillbaka och fylla på i Ladan så mycket att jag kunde köra in och tanka.
Jaha då har man klarat av det också, fast jag var inte precis överlycklig.
Helt kabbslut, svettig och hungrig...

Jag har börjat köra intervaller för i år nu. Det är jobbigt...
Men vill man få möjlighet att åka här (SkidO-VM Japan) så krävs det nog några. Dels för att få chansen att åka och dels för att orka runt där!

Provsvaren var helt ok kan jag lugna er med, i fall det är någon som legat sömnlös över detta.

Björn>> Det kan behövas reservdelar fortare än man tror...
Sen kom jag på en massa mindre snälla kommentarer men jag har skärpt mig och blivit en snäll människa och slutat psyka Björn, det behövs ju inte längre...

Ha de!

Varmt

Tycker det räcker med värme nu!!
Detta är väl ett uttalande man blir lynchad av...
Men det var ju nästan olidligt varmt att försöka träna igår, mycket skönare idag.

Gårdagen började iaf med ett rullskidpass på finvägen mellan Lindesnäs och Fredriksberg. Är avundsjuk på Anna som får åka på den vägen jämt, något helt annat än Bäsna-Björka-Mockfjärdsvägen... Hon kunde tyvärr inte följa med men jag hade en fin tur L-näs-Frösaråsen t.o.r själv. För er som inte har testat att åka rullskidor till Frösaråsen kan jag meddela att det är grymt. Både uppför och nerför backen... Men väldigt fint där uppe!

image52
Bild från ludvika.se. Det var soligare i lördags!

Sedan solade/sov jag på en vändplan i Brusberget medan pappa räknade klart älgskitarna innan vi for till Snöån för det första skjutpasset för säsongen. Det var ovant i början men sen gick det bra! En total vätskekollaps under ett löppass över Storsjöberget hann jag också med.

Idag har jag bla åkt cykel med pappa på våra gamla övningskörningsvägar/stigar. Blev nostalgisk. Undrar om det finns några andra än två bilorienterare som övningskör på en sådan stig? Och sedan har backningsövning i någon kilometer... Jag körde fast med cykeln.

På tal om bilorientering så har vi två bilar till salu. Den röda subarun som kallas reservdelslager, med fyra fina rally-fjäderben. Och den ljusblå som är fullt körduglig förutom lite fix...
Någon som är intresserad? Sten och Björn??

//Karin

Fryksås

Det var ett roligt dygn jag tillbringade med mina jobbarkompisar i Fryksås. Det blev lite jobbigt några gånger när det faktum att jag ska lämna dessa underbara människor om mindre än fyra månader ramlade över mig, då blev jag lite ledsen. Men så är det, det ska väl kännas på...

Vi började kvällen med att äta trerätters supergod middag. Sedan insåg Magnus Jakobsson att vi måste leka något för annars fanns risken att det skulle börja pratas master och jordning...
Det är svårt att ha långtråkigt när den mannen är med, vilket ju är superbra!

Först lekte vi UNO-leken. (Sitta på stolar i ring. Flytta runt och sitta i knä på varandra.) Jag vann en gång men mest tyckte jag att jag hade Leif i knät och satt och hoppade med knäna för att jag ville flytta när de drog min färg... Fast iofs satt jag kanske lika mycket i hans knä...!!


Sedan körde vi (efter ett mycket fnittrigt gruppfoto...) en musiklek, med charader och lite sång. Mitt grabblag vann, fast jag vet inte om vi var mest musikaliska precis...
Det var en mycket svår men väldigt rolig lek som aldrig höll på att ta slut.

Jag gjorde bla en jättefin charad på Eddie Medusa fast ingen fattade, hmm lite långsökt var den kanske. Men jag försökte iaf...
Erik F var helt övertygad om att Oh Laura var en låt och inte en grupp och vägrade försöka sjunga något som hon gjort, fast hans tolkning var Maia Hirasawa var minst sagt originell... oahoooah på ett ben ungefär...
Förhoppningsvis kommer det några bilder senare, för Stig tog 100 bilder under vårt lekande. Kanske någon på mig som Brolle? Leif som Elvis? Eller Johan som Tom Jones?...


Sedan sov jag eller snarare inte sov i en förfärligt hemsk säng. På onsdagen jobbade vi en del och sedan var vi till Björnparken och tittade på vargar, björnar, tigrar, rävar, järv och lo. Kamtjatkabjörnarna Peter och Sofia var maffiga, man kände sig liten när man stod där med bara ett stängsel emellan. Vi fick special, annars fick man stå med två stängsel emellan men några statstjänstemän kunde man väl offra om björnarna var hungriga... Sedan fick vi titta på en underbar liten björnunge, en sån skulle man ju kunna tänka sig att ha hemma under sängen :)


            

Idag har jag varit på Läkarhusen i blge och tagit blodprov för att testa om jag har brist på vitaminer och mineraler. Sköterskan fick lov att sticka 3 gånger innan hon fått ut allt blod, jag kände mig som en nåldyna.

På em var Stina P och lilla Ellen förbi och hälsade på, jättesöt var hon Ellen även denna gång. Sedan har jag varit ute och sprungit med min mor, hon är i form...!!


Auf Wiederhören

/K


Horndal och skidO-film

Igår gjorde jag alltså individuell orienteringspremiär och jag tror att ju mindre vi pratar om den, desto bättre... Jag hade en klar vänstervridning (ca.100m snett på 300m) i min kompassgång på varje sträcka, även efter jag kommit på det. Tror att det är dax att gå tillbaka till grunderna i kompassgång.
x Stå still vid kontrollen och ta ut kompassriktning.
x Ta sikte på ett träd långt borta i rätt riktning.
x Spring till trädet.
x Stanna ta ut ny kompassriktning, titta på ett träd unt so weiter...

Calle Magnusson har gjort en fin skidO-film från tävlingarna (världscupen bla.) i Idre. Se den på skido-bloggen Fast det är viss risk att bli sjösjuk i början. Det där monstergenet åkte jag också, det gick fort... Ja man blir sugen när man ser en sådan här film.

I morgon em ska jag åka till Fryksås (Grönklitt/Orsa) med jobbet. Funderade ett tag på om jag skulle ta skidorna med mig men nu får det vara nog för den här säsongen...

//Karin

BVFF-lagmästare i löpning

Idag gjorde jag på order av min chef som topporienterarna Lena Eliasson och Emil Wingstedt, slängde kartan och ägnade mig åt terränglöpning. Spring i benen 10km i Mellsta. Det var första gången jag gjorde något sådant så det var lite svårt att veta hur fort jag kunde springa men det blev ett riktigt bra tempoträningspass. Precis under 50 min sprang jag på. Det är kanske inte något att skriva hem om egentligen men för att vara mig och för att inte ha sprungit ett intervallpass sen i höstas och för att ha en hård träningsvecka i benen så var det bra. Men jag fick precis stryk av en liten bastant gubbe i keps. Vi hade till och från sällskap hela vägen, han såg inte ut att springa nå fort men han sprang som en skållad råtta uppför...

Banverkets Fritidsförening hade lagtävling (3pers sammanlagd tid) i samband med detta och
jag, Johan och Lage i laget BVFF sjuorna tog ohotade hem segern!!!
Pga att vi var det enda lag som mönstrade fullt manskap...
Det lag som så kaxigt kallade sig ettorna kunde tyvärr inte ställa upp med fullt lag tillslut men jag slog iaf en av dem som ställde upp.

Marit>> Du kan vara lugn, jag har inte hunnit med varken mara eller vasaloppet än.
Men jag ska någongång... iaf vasaloppet...

Imorgon är det första individuella orienteringsloppet för i år. Hoppas jag kan hålla ihop orienteringen och springa som en skållad råtta!

//Karin

RSS 2.0