Getingstucken

Satt på övervåningen i "datarummet" och slötittade på nätet alldeles nyss och laddade inför att ut och kötta intervaller när det plötsligt brände/stack till på tårna på höger fot. När jag dragit fram foten så sitter det en geting där! AAAJ!! Nog för att Mika de senaste gångerna han blivit biten talat om för mig hur ont det gör men jag hade glömt bort hur frunktansvärt ont det gör. Haltade ner och spolade tån i kallt vatten och sitter nu här med en bra mycket större tå och funderar på hur jag ska kunna springa på den om en halvtimme. Behöver väl inte säga att getingen dog under min bankande toffel...
Aja nog gnällt om hur synd det är om mig.

Nu har vi gjort 4 dagar på Ingmarsgårn och det går ruggigt bra. Genrep imorrnkväll och sen premiär!! Tror Martin är lite nervös för han petar och petar men det blir ju kanonbra när det blir klart. Men det är varmt och repa på eftermiddagarna, igår slapp vi dräkterna och svetten rann ändå när jag och Gabriel kutade omkring på scen. Men vi har ju sprungit och budat i alla byar på både den här och andra sidan älven... Snacka om jobbigt och ändå orkar vi kuta och hämta dricka +dansa hela kvällen... I kväll är det dräkttvång så hoppas det blir lite svalare och fläktar lite!

Här kommer lite bilder från förra året. Fler bilder finns på Ingmarsspelens hemsida, Fotograf Henrik Källbäcks.


Ett lyckligt brudpar... 


Nu är det fest!! Fr.h. Linus, Bitta, Viktor, Malin o Charlotte. Längst bak Pej. 


Avresan

//Karin

Årets första dopp

Årets första dopp blev det igår och när jag väl kommit i så var det riktigt skönt. Hade paus i repetitionerna några timmar så jag for till Närsjö och la mig på Nås riviera.

Jag vet inte om ni följde mina tjortils(kjol)bekymmer förra året när det kändes som tjortiln jag lånade gick sönder så fort jag tänkte på att göra något. Jag har verkligen tyckt om den tjortiln, en riktigt gammal fin en. Men igår så pratade jag med Annika - klädbossen om att det kanske var bra att jag fick en annan. Och nu fick jag låna en ännu äldre :) Men inte lika använd! Nu förtiden har man oftast snörning fram (bra om storleken ändras...) men den jag fick låna nu har bara hyskor som ska knäppas. Kan försöka åstakomma någon bild senare. Annika hävdade att jag hade väldigt långa underben, så frågan är om tjortiln är anständigt lång eller inte... :) Annars får jag väl bjuda på lite välsvarvade fruntimmersben!

Ha de!
//Karin

Nu börjar det!

Nu känns det som om sommaren har anlänt på riktigt. Finväder har det varit hela veckan. Hoppas det håller i sig, men samtidigt inte blir för varmt. För idag drar repetitionerna för Ingmarsspelen igång. Något jag längtat efter, det kommer garanterat att bli grymt skoj. Men samtidigt är det lite vemodigt att väntan är slut för veckan brukar gå så himla fort och sen är det ett helt år till nästa gång. Föreställningar 1-5/7, läs mer här

I tisdags var jag till Snöån och sköt och sprang intervaller i pulkabacken. Varmt, jobbigt och kul. Måste öva på att springa och sedan skjuta nu inför OL-skytte-SM.

Den gula katten har blivit påkörd och brutit bakbenet. Hans matte var förbi igår och frågade om vi hade sett honom men det hade vi inte. Senare så bar Mika och Manne in lite grejer på logen och när jag skulle stänga så fick jag syn på en gul hårtuss i hålet i dörrn. Så då letade vi och hittade honom till slut gömd där inne mellan logen och vedboden. Hoppas han klarar sig!

Nu ska jag ut och nöta lite på rullisarna igen!
//Karin

Boden och Älvdalen

Lägret i Boden var bra, kul och fruktansvärt intensivt. Från tidig morgon (kl.6) till sena kvällen (kl.22) var det full fart. Hann man sträcka ut sig 10min i sängen under dagen hade man tur. Det som var speciellt jobbigt var att det krävdes fullständig koncentration på alla pass. Att bli trött är ju det man är på läger för så... Vi hann med att skjuta både med och utan puls (obs menas ej hjärtstillestånd), springa ol-tävling, köra punktorientering, besöka Röbergsfortet (tidigare en av Sveriges hemligaste platser), springa ol-skytte sprint-tävling +stafett mm.
På onsdagen körde vi 3 pass, varav en tävling.
Har nu planer på att ställa upp på sprint-SM i Häverödal 11 juli.

Midsommar blev firad utan Nås, dans kring stången, krans i håret , byakamp och allt det vanliga. Isället firades det i Älvdalen närmare bestämt Wäsa på Kaspers 40års-fest. Känner mig lite för ung för att gå på 40års-fest men det var trevligt iaf. Var dock mkt sleten efter lägret och att kommit hem sent på torsdagskvällen.

I natt har jag fått sovit 12 timmar i den vanliga sängen, mycket skönt så idag känner jag mig pigg och utvilad igen.
Ska snart ändra på saken genom att ge mig ut på en staktur på rullskidorna.

Den svart- och vitfläckiga katten hade fångat en mus idag som den glatt visade upp när jag satt ute och åt lunch. Nice, tur man inte är känslig för sånt...

Ha de i finvädret!
//K

Klubbmästare!!

I torsdags sprang jag KM i orientering vid dammen i Gimsbärke. Kul och fruktansvärt jobbigt. Martin R hade lagt grymma banor, upp och ner i berget. Fast bitvis är det så kanonfint och riktigt klurigt med. Jag var ensam i min klass vilket ju var tråkigt men väntat. Ett träd som låg på marken gick till attack när jag trampade på det och slog mig i huvudet typ som trampa på kratta, gjorde riktigt ont är fortfarande öm.

Mika har flyttat diskbänken, så nu har vi fått in en nyare spis. Hoppas ugnen är snabbare, går knappast att få långsammare. Vi är också nära nära att köpa diskmaskin, jippi!!

Stina var hit igår, mitt i byggnationen. Vi var ut och sprang en sväng på Backmon, mycket trevligt med sällskap. Det tyckte ungtjurarna i kohagen också så de förföljde oss. Lite läskigt för de sprang och sparkade bakut väldigt nära, hade ingen lust att få en klöv i huvudet/magen/benen.

Imorgonbitti, tio över fem (usch usch) far jag och Erik till Boden på orienteringsskytte-prova på-läger. Hoppas det blir kul och bra väder. Kommer åter på torsdagkväll, så vi hinner hem till midsommar!

Ha de!
//K

Skolavslutningsdag idag

Är hos mor o far på skolavslutningsfirande för brorsan som går ut nian idag. Snart blir det glass och jordgubbar, mums! Ikväll ska vi på skolavslutning för Mikas brorsdotter som går ut ettan. Så det blir en dag full med skolavslutningar!

Igår testade jag återigen en ny rullskidtur. Denna gång åkte jag Banverket-Kvarnsveden-Forshuvud-Medväga-Domnarvet-Banverket. Fin tur och till största delen bra asfalt. Bitvis alldeles nylagd! Fast bron vi Forshuvud gillar jag inte alls. Smal och av gistna plankor, jättehögt över vattnet, hualigen...!
Stannade vid gammelgården och tittade på Erik och hans kompisar som skulle på bal, urfina var de! Erik dagen till ära i frack.  Avis igen... Fick många kommentarer om min "balklädsel", korta tights, supertröja, hjälm och reflexväst, haha.

Hann sedan med att träffa Lovisa en sväng på kvällen, roligt värre.

Glasstajm!
//Karin

Styltbygge, internethaveri och jobb

Internetet på Färjbacken har slutat fungera, så vi kanske måste fixa något eget nu. Jobbigt, vi kommer garanterat att ha beslutsångest. Det enda vi vet är att vi vill ha något...

Tentan gick ok, tror jag. Har inte fått något resultat än.
Börjat jobba idag, det är sig likt. Fullt med bråkiga pärmar.

Rabarberkakan var riktigt god, så den kan jag rekommendera. Inte krångligt heller men blev att se riktigt festligt ut.

Anna tog studenten i fredags. Grattis, grattis! Hoppas hon slapp regnet...

Jag och Mika byggde ett par styltor åt mig igår. Trodde inte att jag kunde gå på styltor men det kunde jag visst! Roligt var det också. Mina styltor är det normal fotstegshöjd på. Mikas däremot har fotstegen 1,5m upp, läskigt...

Nu ska jag lyfta lite skrot!

Ha de toppen!
//Karin

Rabarberkaksbak och tentaångest

Har tenta i möra. Pluggmotivationen har verkligen inte varit på topp så vi får hoppas att jag kan det ändå. Sen är det sommarlov!!! Börjar jobba på Banverket på måndag. Men så värst mycket jobb vet jag inte om det blir :) Känns ungefär som en vecka jobb, en vecka ledigt, en vecka jobb osv.

Mika kom hem välbehållen så det var ju skönt. Men han hade svårt att hålla ögonen öppna i söndags :-).

Mina rullskidvägar hemifrån är uppgrävda alt ska bli uppgrävda under sommaren så i måndags gav jag mig ut på en rek-tur åt Borlängehållet. Har nog inte åkt rullskidor ditåt på nästan 10år, var bara alldeles i början jag gjorde det. Men det var helt ok att åka Djurmo-Sifferbo-Gimsbärke utan att åka på riksvägen. Dock lite många farthinder i Djurmo, asfaltsbulorna går ju an men de där svarta plastbitarna alt brädbitar tycker jag inte om! Vågar inte hoppa utan måste stanna och kliva över.

Just nu bakar jag rabarberkaka med maräng, låter görgott. Hittade receptet här, känns som om det är en sida jag kommer att återkomma till!

Skrämde ett rådjur när jag var ute och sprang på fm. Mika hittade en orm när han klippte gräset här om dan. Usch, jag gillar inte ormar och speciellt inte på gårn.

Är världens aprilväder ute idag. Nyss sken solen och nu haglar det som sjutton, hagel stora som hönsägg :-D. Tror det är tredje hagelskuren idag.

Ha de!
//Karin

RSS 2.0