Plant och glassning

Sitter på mammas och pappas altan och glassar i solen. Nätverkskabeln räckte precis! Så nu ligger det snubbeltråd i halva huset... 
Sammanställer träningsdagbok och kollar runt lite.

Planteringen på förmiddagen gick bra. Tyckte det gick fort. Var på Stenbacks mark så hoppas de blir nöjda så jag inte behöver skämmas det första jag gör när jag träffar Mikas släkt... Vi grävde iaf inte ner alla plant i en myr - brorsans förslag, vi grävde faktiskt inte ner nån!

I möra kommer Mika hem. Hoppas han haft det bra och hoppas han åtminstone orkar säga hej till mig innan han somnar :-)

Ha de!
//K

Begravning

Det blev ett skjutpass i strålande sol igår kväll!! Prognosen sa regnet slutar fyra i D-J så jag for halv, trots rejält regn hemma. Och det var upphåll när jag kom fram och klarnade upp och blev jättefint. Dock var jag inte riktigt beredd på att det skulle bli så varmt... Bra pass både skytte, komb och bara löpning.

Idag på eftermiddagen har jag varit med farmor till Nås på Sveds Annas, hon som vi kallar Tant Anna, begravning. Fd granne till farmor i Nås. Fint men naturligtvis sorgligt. Drygt 92 år blev hon, klar i huvet, hyfsat pigg och med framtidstro in i det sista. En urmysig tant som jag har många minnen av. Luciafiranden inte minst, då farmor de första åren när jag var 2-3år lindade in mig i en filt och bar över mig till Tant Anna där jag sjöng och vi fikade. Småtomtarna som jag fick en jul är givna när jag julpyntar.






Får man önska skulle jag vilja bli en sån go tant när jag blir stor!

Nu har mamma gjort fika, morgondagen ägnas åt plantsättning i Skamrisberget.
//Karin

Regn och åter regn

Igår var det ostadigt väder och blåste dessutom jättemycket så jag sköt på mitt skjutpass (haha) tills idag. Men idag bara vräker det ner regn, det ska klarna upp framemot kvällen men vi får väl se. Ser inte alls ut så nu, aja annars får det väl bli löpning utan skytte.

Så istället för att springa o skjuta igår så skulle jag köra rullskidor skate med inslag av benskate. Efter 5min gick min ena stavspets av... suck. Det var dessutom en av mina bästa med fjädring i! Usch då vart jag sur. Så resten av passet fick bli enbart benskate och min stackars rygg och baksida lår som redan innan var ömma av utfallssteg med vikt och core-styrka sen i tisdags. Men det gick överförväntan och blev ett bra pass.

Jag och min bror handlar i olika prisklasser just nu. Jag fyndade ett par kortbyxor för 38 spänn (75% rea, affärn skulle lägga ner), toppen! Dessutom precis ett par sådanna som jag var på jakt efter, fick bara sy in den i midjan lite men det måste jag ju nästan jämt. Han handlade ett par för 900kr. Vart är världen på väg när tom med min bror shoppar märkeskläder i stor mängd??!!

Anna>> Jag vet inte riktigt. Min kompis skrev en effekt på pappret men sa att jag trampade på en annan...!! Och vad det var tycker jag är min ensak men om du är jättenyfiken kan jag viska i ditt öra :-)

Läge för lite mat tror jag innan jag återgår till människokroppen med hopp om att det slutar regna snart...
//K

Åstrands test

Gjorde ett Åstrands test i skolan på fm. Vilket är ett submaximalt  VO2-maxtest på testcykel dvs ett test under maxpuls för att ta reda på den maximala syreupptagningsförmågan. Kul och inte speciellt ansträngande. Så nu är jag expert (?) på Åstrands test i fall någon skulle vilja göra! Dock krävs testcykel... Finns många felkällor men det ger ju ändå en liten hint om hur det ligger till.

Sedan har jag kört ett hårt styrkepass på em.

Och nu sitter jag och försöker bestämma mig för vad jag ska rösta på i Europaparlamentsvalet. Jag har bestämt mig för vilket parti nu och ska bara bestämma mig om jag ska kryssa någon eller inte. Tycker att det är jätteviktigt att rösta när det är val, för våran demokrati ska vi vara rädda om. Så gå och rösta! Åtmindstonne blankt...

Imorrn blir det lite tentaplugg (förhoppningsvis) och skytte+löpning i Snöån.

Ha de toppen!
//Karin

tvåa och plantsättning

Orienteringen i torsdags gick bra och var rolig. Hade bra koll och hyfsad fart. Slutade tvåa i D21 (fanns både lång och elit också) som jag sprang för att jag inte ville springa allt för långt.

Fredagkväll och lördagen ägnades åt plantsättning med skidskyttarna i Äppelbo. Jobbigt och ganska långtråkigt men det behövs ju pengar till läger och tävlingar så det är bara och gört. Anna var på bal istället och jag är avis (inte på att hon slapp planteringen utan på att hon fick gå på bal).

Idag har jag pluggat inför idrottspsykologieximinationen jag har imorrn. Känner att detta är en kurs som inte har fått tillräkligt med tid i vår. Mental träning är viktigt!! Försöker intala mig att det är en invänjningsprocess innan jag kommer igång och att jag kommer att ta tag i det nu snart. ska ska... ska bara... Har i alla fall lärt mig massor.

En löptur har jag också hunnit med men benen var tunga så det känns mycket bra med en vilodag imorrn. Göken gjorde dock allt för att muntra upp min löptur, det var nästan så jag tyckte han blev långtråkig att lyssna på till slut. Ko-ko ko-ko... En västergök-bästergök var det i alla fall!

Det är varmt i Kalifornien. Hemskt att vara där alltså... ;-) Men det ska bli 25 grader här också nästa helg, så värst mycket varmare än så behöver inte jag. Tycker det är så fruktansvärt jobbigt att träna och överhuvudtaget göra någonting om det är för varmt.

Om nån vill hålla en tumme eller två för mig i morgoneftermiddag så får man gärna det...
//Karin

Ny design på prov

Nu är den klar den nya designen. Kom gärna med synpunkter det kan (nästan) alltid bli bättre! Jag är nöjd. Fast jag vet redan ett par saker till som måste fixas innan jag är helt nöjd. Men det får bli en annan dag!!

Bilderna, en liten nätt sammanfattning av mitt liv.

Imorgon är det orientering i Evertsberg som står på programmet. Halv fem på eftermiddan (som tur var) startar jag så det blir lite sovmorgon.

Duggan gick ok tror jag... Gick iaf mycket fortare än beräknat. Det var beräknat 2h, vi skulle få gå efter 1h var det sagt. Efter 40min satt de flesta och stampade och var klara, så vi fick gå efter 45min! Skönt att slippa sitta där och ha tråkigt. Men att gå hemifrån 8.20 och vara åter 12.25 för att göra något vettigt i 45min, det känns lite onödigt ibland.
I höst ska jag bara läsa på distans! Kan bli tråkigt det också iofs...

Ha en bra Kristi himmelfärdsdag!
//Karin

Nya tänder

Japp nu sitter de där mina nya tänder o värker precis lika mycket fast på ett annat sätt än de provisoriska från förra veckan... Suck. Hoppas det har gått över tills imorgon.

Imorgon har jag dugga, hoppas jag har pluggat tillräkligt... >80% ger 10p till tentan. Siktar på att klara det.

Ingmarsspelsmötet i lördags var roligt. Hur kan det bli annat? Martin (regissören) hade som vanligt en mängd vilda idéer som att riva halva gårn ungefär... Vi får väl se hur det blir med den saken men smälla rejält skulle det iaf göra! Roligt att han vågar komma med så mycket nya tankar.

Håll tummarna för mig imorgon!
//K

Ny bloggdesign på G

Nu håller min snälle bror på att fixa med min design här så det kan kanske att komma se lite konstigt ut ett tag.

Han tror att min nya design kommer att bli väldigt ful och jag måste därför lova att tala om att han inte har något med designen att göra utan bara kodar! 

Jag har rostskyddsmålat bilen med sprayfärg idag. Det är lika mycket färg på mina händer som på bilen...
Dessutom har jag bytt vindrutetorkare. Det gick som en plätt efter jag insett att man inte behövde använda all plastskrot som var i förpackningen.

Imorgon blir det träning igen :-)

//Karin

Gräsänka och förkyld

I morse åkte Mika till USA och jag fick inte följa med!!
Eller ska jag vara ärlig så hade jag fått följa med men jag ville inte. Han ska vara där och klänga på stup, enligt honom klättra på klippor, inget för mig som blir höjdrädd bara av att titta på en stege... Så istället är jag hemma och tentapluggar (hmm ska börja nån dag...) och sätter plant (har inte börjat med det heller) bla.

Farmor säger att jag har blivit gräsänka. Jag tycker att det var ett konstigt ord även om jag vet hur det används. Lyckades inte komma på en enda vettig förklaring till just gräs. Så jag har googlat lite och hittade den här förklaringen på wikipedia (källkritisk :) ): "Gräsänka kallas en kvinna vars make är bortrest. Den manliga motsvarigheten är gräsänkling. Ordet gräsänka är känt redan på 1700-talet, och kommer från det lågtyska graswed(e)we som betyder förförd och övergiven flicka. Förledet syftar antagligen på ett "förförande i det fria". Därefter har ju ordet gräsänkling fått en lite annan innebörd, då betydelsen har gått från förförd och övergiven, till tillfälligt ensam."
Aha så då är jag en förförd och övergiven flicka alltså.

Dessutom en förkyld sådan och det gillar jag inte alls! Hoppas det går över fort. Började i onsdagskväll men känns bättre nu.

Rabarberpajen blev god. Dessutom blev det den snyggaste jag gjort med fina ränder på. Jag är mycket nöjd. För nästan ett år sedan skrev jag "Sedan fikade jag rabarberpaj och glass med trevligt sällskap. Trevligt värre." . Det känns bra att fortfarande kunna fika rabarberpaj med samma trevliga sällskap. Och det sägs ju att vägen till mannens hjärta går via hans mage... ;)

Imorgon ska jag till Nås på Ingmarsspelsmöte. Riktigt kul!
På söndag är det meningen att jag ska springa orientering i Gyllbergen, vi får se om jag hinner bli frisk. Mycket tveksamt.

Ha de bra! Hoppas ni mår bättre än mig :)
//Karin

Inte riktigt min dag idag

Idag har jag :
-Varit till tandläkaren
-Inte fått bilen genom besiktningen
-Skolkat
-Tränat
-Bakat rabarberpaj
-Räddat livet på Mikas chilepepparplanta (Får se hur länge...)

De tre sista var bra saker, de två första var det inte eller iallafall inte så trevliga saker för stunden...!

Jag är varken så förtjust i tandläkare eller bilbesiktningen. Värst är nog bilbesiktningen men idag var tandläkaren värre för där fick jag lov att vara 6 gånger längre än på besiktningen + att jag fick ont efter...

Dagen började med tandläkarbesök. Bedövning av halva käften (det var ju snällt att jag fick det iaf), sen slipade hon bort mina framtänder och höll på att dränka mig efter det så fick jag ett par provisoriska så jag ska dit om en vecka igen... suck. Men sen ska det väl bli bra!

På eftermiddagen var jag sedan och besiktade bilen. Det var en snäll gubbe som inte sa så mycket. Inte en enda nedlåtande du-är-ju-tjej-du-kan-ju-inget-om-bilar-kommentar, tack!
Han bara frågade om jag åkte rullskidor... Hmm ja... :) Hade halva bilen full... Men jag hade ett trasigt torkarblad vilket han inte gillade, så det var bara att åka raka vägen till Biltema och införskaffa nya. Nu ska de bara på också, helst innan jag träffar en polis!!

Åkte sedan rullskidor klassiskt, det gick bra fram till sista halvtimmen då det blev störtregn och motvind. Då blev det svinkallt! Men misstänker att det blev bra träning...

Mika fick en chilepepparplanta (chili) i en hög svart jättesnygg kruka när han slutade på jobbet. Igår kväll såg den riktigt hängig ut så jag vattnade den. Men en svag aning om att innerkrukan nog inte gick i botten infann sig så idag dissekerade jag den och så var fallet! Ca 5 cm var det kvar och där var ju allt vatten, stackars lilla blomma! Numer står mina torkade rosor i den krukan! Känns som om jag snart skriver mer om blommor än om träning i den här bloggen. Kanske pga att jag är mycket bättre på att träna än på att få blommor att överleva?
Några överlevnadstips för en chilepepparplanta mottages tacksamt...

Nu ska jag iaf äta rabarberpaj, mums (förhoppningsvis...)!

Imorgon är det heldag i skolan igen. Men sista innan dugga + tenta...

Ha de!
//Karin

Hemsidan på is

Som ni kanske märker så är det inget annat än bloggen som uppdateras på hemsidan. Så nu har jag bestämt mig för att i alla fall för ett tag ta bort hemsidan och bara använda bloggen. Båda adresserna kommer säkert att fungera även i fortsättningen. Jag har lite planer för ny design här istället. Men min datahacker/broder har andra saker för sig så vi får se när det kommer att inträffa... Förhoppningsvis före årsskiftet :-)

Idag är jag ledig och har träningsvärk så det blir en lugn dag idag men som tur är så är det fint väder. Så det går ingen nöd på mig precis!

Min födelsedagsorkidé från förra året började blomma på min födelsedag, hos Farmor där den har varit på återupplivning. Nu är bara frågan om vi törs ta den till Färjbacken, kommer den att överleva? Nja... Eftersom jag vattnat "död" på två stycken tidigare så är jag tveksam. Jag tror det är de enda blommor jag vattnat för mycket!
Men de är väldigt fina när de blommar...
Julstjärnan lever än föresten. Kors i taket!
 (Inte min blomma på bilden)
På återhörande!
//K

Kladdkaka

Nu har jag gått i skolan i fyra dagar (varit ledig en av dem). Jag har haft den berömde Tonkonogi, numera professor, i två föreläsningar. För er som inte känner honom så är han idrottsprofessor, ryss och gillar kontroversiella uttalanden och att säga att allt är dåligt i Sverige. Idag har jag "lärt" mig att steching är totalt meningslöst, kan tom vara dåligt. Det finns inga korta eller långa muskler möjligen (mkt tveksamt) kan det finnas muskler med för hög tonus (spänning).
Han hävdar även att mental träning bara är "bull-shit". Jag som just har läst en kurs och lärt mig att mental träning är väldigt viktigt. Ja ja var o en blir salig på sin tro...

Igår tränade jag två pass, första gången sen i höstas jippi!!! Rullskidor klassiskt på fm och på kvällen var jag, Erik och pappa till Snöån och sköt och sprang (inte pappa). För att vara första gången på över en månad så gick det helt ok. Jag och Erik ska till Boden på orienteringsskytte-läger veckan innan midsommar så det gäller att komma igång med skyttet lite så man inte får allt för stora skavsår på armbågarna :).

Ikväll har jag varit på crossträning. Det var tungt idag. Jag och Lellan hade en hård fajt axel vid axel på en lång intervall, riktigt kul att vi kan sparra varandra. Jag blev åtmindstonne väldigt trött. Det enda som höll mig uppe var tanken på att jag skulle baka kladdkaka när jag kom hem. Så det har jag gjort. Det blev ett nytt recept ur min kladdkakebok. Gott och kladdigt. Dock hoppas jag att den blir lite mindre kladdig om den får stelna lite.

Om det blir fint väder nu så hoppas jag att det kan bli årets första rabarberpaj till helgen. Rabarberna på Färjbacken är ganska stora snart... På Lekvägen som ligger väääldigt mycket längre norrut har de precis stuckigt upp.


Svar till en Sten>> Det är sånt där småstens-elände som de har ut på vägarna så man blir alldeles durrig i bena när man åker rullskidor!!

Nej nu ska jag dra mig mot sängen!
Ha de!
//Karin


Hjulbyte

Igår var jag och sprang orientering i Horndal. Det var roligt, fint väder och gick bra!

Idag har jag bytt hjul på bilen. Så numer har jag sommarhjul på. Låter konstigt att säga sommarhjul, men jag bytte ju inte däck på fäljen så alltså bytte jag hjul. Fälj + Däck = Hjul.
Den blev även sommartvättad. Insåg att det var första gången jag tvättade den så det var kanske på tiden... :)

Har hunnit med två rullskidpass den här veckan så nu är man inne i det igen. Skulle gärna önska lite bättre asfalt hemifrån. Hoppas de lägger svart, slät asfalt förbi Betel till Gagnef när det är klart! Men det kommer säkert att bli durr-grus på...

Imorgon börjar pluggandet igen. Så nu ska jag nöta buss till Falun igen. Det verkar som om den här delkursen är väldigt lik det som jag läste i Ö-sund. Känns tråkigt fast å andra sidan kan det ju bli slappt då om det bara är repetition. Får hoppas att det blir något nytt också.

Nu ska jag gå o se hur det går med listandet för Mika. Jag brukar vara bra på listor men det här är varken handlingslistor eller packningslistor. Utan tak- o golvlister... Det är jag inte så van vid utan jag är bara betrodd med att hålla i ibland :) Är nog bäst det...


Ha de!
//Karin


RSS 2.0