Hemligt läger

Imorrn ska jag på hemligt läger med skidorienterarna i klubben. Ska bli urkul och säkert urjobbigt...Vi har fått en lång lista med saker vi ska ha med oss, rullskidor och sånt, en plats där vi ska innfinna oss imorgon kl. 12 och en plats där vi nog är tillbaka på fredag kl. 13 (tror jag det var). Hoppas vi kommer att överleva...

Gardinjakten går vidare. Idag har Borlänge Väveri och Lindans tyg och hem besökts plus en katalog tittats i. Hoppas att jag kommer att hitta något i Lindan nästa vecka när de plockar fram jultygerna. Men frågan är om det inte snart är läge att ändra på kriterierna eller skita i allt vad gardiner heter, jag börjar bli riktigt less!

Nu blir det sängen om jag ska orka med de två kommande dagarna!
På återhörande (förhoppningsvis)!
//Karin

En mus infångad

Det satt visst en mus i en av fällorna imorse när Mika gick upp. Bra!! Hoppas det var den enda vi hade som inneboende och att han inte hade fru, barn och en massa kompisar...

//K

Röjarhelg

Vi har fått en inneboende i köket och det är inte frivilligt... Vill man läsa hur det var sist jag hade inneboende (I mitt rum hos mamma o pappa) så går det att läsa under början av jan 2008. Denna gång upptäckte vi det genom att bananerna hade fått så konstiga stora hål. Tanken på mus fanns ju men ingen av oss ville tro att det var så illa. Men i lördagsmorse var det allt för tydligt att vi hade mus i köket. Bananen hade ett jättehål, min nyaste tygväska hade flera hål (då blev jag riktigt arg), grytlapparna det samma och den hade lämnat spillning... Vi bestämde oss för att röja hela köket (som såg ut som ett bombnerslag) och skaferiet (samma där) för att få undan sånt som musen ville äta. Den lever fortfarande men vi har inte sett några nya spår och har två laddade fällor under köksbänken!

Igår röjde vi ute. Plockade undan trädgårdsmöblerna och sånt. Jag körde trimmer för första gången och fick ett sår ovanför ögat så jag nästan ser ut som jag varit i slagsmål :)

Det regnar ute och jag ska ut och åka klassiskt i två timmar, är inte ett skvatt sugen... Det blir ett psykpass.
Ha de!
//Karin

Gardiner

Julgardiner, jaa...
Eftersom Erica frågade så ägnas här ett helt (nästan) inlägg åt detta, det kanske finns någon där ute som läser detta som har mer tur än mig.
Vad jag vill ha:
En röd kappa med en rad med stora tomtar på. Sånna tomtar med stor luva och liten kropp. (Kan inte lägga in bilder just nu så hoppas ni förstår förklaringen :) ) Och det finns bara inte!! Inte på modet i år säkert, jag är alltid helt off från modet. Rosa huset +hela kupolen var en besvikelse i går... Är kanske ute i lite god tid men ska jag sy så behövs det nog :). Det som det lutar åt nu är nog en beige kappa med röda monnogram och rödrutigt högst upp och längst ner. Vill sen också ha sånna gardiner som hänger från halva fönstret (klassiskt köksstuk), röda eller rödrutiga i så fall.

Som "vanliga" köksgardiner skulle jag vilja ha blå med vita monnogram. Och kan ni gissa? Det finns inte heller!! Bara att börja brodera sa Mika. Aldrig i livet! Sy och sticka tycker jag är roligt men brodera har jag inte tålamod med. Så det får nog bli något annat...

Började jobba tjugo över sex (på morgonen) i fredags. Måste bara skriva det för jag tror aldrig jag har börjat så tidigt någongång och det dröjer nog till nästa gång med... Åkte en sväng på rullisarna när jag jobbat några timmar. Segt var det men som tur var så hittade jag Kajsa i Domnarvet så jag fick sällskap och kunde snacka bort backen förbi gammelgården och en bit till! Gött.

Ha de så bra i gråvädret!
//En uppgiven K

Höghöjdsträning

Tisdag, onsdag var två fulla dagar. Två pass om dagen plus jobb och tre av passen var dessutom högintensiva med Skidhögskolan. Började med Knock-out-rullskidO-intervaller. Jag synade asfalten efter att ha fått en sten i hjulet men enda följden (förutom ännu mer försiktighet) var ett litet hål i byxbenet. Vi var 6 st som körde, 2 brutna stavar och 3 vurpor blev resultatet tror jag.

På eftermiddagen blev det höghöjdsträning. Eller vi slutade åtmindstone varje intervall ovan molnen!! Skidgång i Källviksbacken var det som gällde. Onsdagmorgon blev ett lugnt klassiskt pass och på eftermiddagen var det dags för löpO i Mellsta. Detta var alltså inte vanlig orientering (förkortas OL) utan löpvarianten av SkidO. Det hade kommit 3 (!) meter snö under natten så man kunde bara hålla sig på skoterspåren (stigarna)... :) Riktigt svårt med alla stigar trots att jag nästan hittar där som i min egen ficka.

Igår var det en lugnare dag, ett skatepass och lunch hos Farmor stod på programmet. Återigen lyckades jag syna asfalten. Det är hemskt vad stenigt det är på vägarna nu! Denna gång blev det inte ens ett hål i byxorna vilket jag blev väldigt glad över då det var favvotightsen. Så efter att ha lugnat Morfar Morin och hans tax (dök framför deras fötter) så kunde jag åka vidare. Efter 100 m händer samma sak igen, sten i hjulet men denna gång höll jag mig på benen...

Jag har snöat in på gardiner. Framför allt på julgardinger men även köksgardiner... Hoppas hinna en sväng till Rosa huset idag. De kanske har vad jag vill ha. Det är hopplöst när man vet vad man vill ha men det inte finns någonstans...grrr!

erica>> Tack!!

Ha de!
//Karin

Älg, älg, älg

De senaste dagarna har varit fulla med älg. Började med två härliga dagar i skogen i onsdags och torsdags. Fint väder och tämligen spännande. Såg två älgar på onsdagen och en på torsdagen. Den på torsdagen föll dessutom för en kula från min bössa! Så nu har jag skjutit min andra älg! På samma pass som jag sköt den förra för tre år sedan. När vi åkte dit i torsdags sa pappa: Vi jagar säkert stora (hafskinns-)berget, var vill du stå (om du får välja)? På hygget svarade jag snabbt. Tänkte då får vi solen i ryggen och säkert se älg. Och sen lyckades jag i passdragningen dra just det passet som jag ville ha! Ibland har man flyt!

På torsdagskvällen tog vi dessutom hem den halva kalv som jag och Mika köpt från laget. Så sen har dagarna bestått av att stycka älg, lite uppblandat med att köra intervaller... Men igår vid lunch kom sista bitarna in i frysen, superskönt. Så nu har jag styckat min första älg på egen hand. Fast jag hade väldigt bra renskärningshjälp! Tror vi klarade oss utan att göra köttfärs av filén.

Nu har kökssoffan kommit till vårt kök och det blev så himla bra! Supermysigt. Är en gammal soffa från Stenbackssläkten så det gör det extra kul.

Nä, man kanske ska ta sig en sväng på rullisarna!
På återhörande!
//K

Långkalsonger

Första passet med långkalsonger för den här hösten har genomförts på morgonen idag. Snart är det vinter!! Har visserligen kört ett pass med dubbla tights tidigare då jag inte orkade leta fram långkalsongerna. Skulle leta fram vinterträningskläderna igårkväll, visste att de låg i en kartong i mammas och pappas förråd. Men de hade varit så ordentliga och städat där så kartongen var spårlöst försvunnen... Efter att ha kört lat-varianten och kollat i alla kartonger vi kom åt samt under sängen, i garderoben och på vinden fick vi helt enkelt börja bära ut kartonger. Som tur var så hittade vi den ganska fort.

Egentligen skulle jag titta på en inspelad föreläsning nu men sidan där de ligger går inte att komma åt. Blir lite trött när jag idag verkligen hade bestämmt mig för att göra det. Men men det finns ju andra saker att göra. Som att packa kläder inför älgjakten imorrn!

//Karin

25-manna

25-manna i lördags. Riktigt kul var det att springa. Hela laget skötte sig bra och vi slutade som 93:a. Målsättningen var (som alltid) under 100, så det klarade vi ju med marginal! Min sträcka var "häng" och de andra sprang som skållade troll. Jag försökte också ett tag men det var ovant att springa i skogen och jag kunde inte hänga med i det tempo som min klunga hade. Så efter halva banan fick jag istället ta fram huvudet som befunnit sig under armen och börja orientera själv, det var ovant det med. Men jag är ändå hyfsat nöjd.

Gårdagen ägnades åt paneluppsättning. Jag och pappa var på sågningsavdelningen medan Mika och David klängde på byggnadsställningen och spikade. Det gick bra trots lite snöblandat regn ett tag och nu är det nästan nästan klart. På kvällen blev det tacos hos Erik och Eric A plus tårta och söndagsångest i Mockfjärd. Bra slut på helgen.

Nu finns det både en förbundskapten och A-,U- och J-landslag i skidorientering. Jättebra. Mycket tråkigare är att jag inte är med i något av dem. Blev ganska besviken imorse när jag fick beskedet, klart man vill vara med i laget även om det ju inte spelar så stor roll för jag får åka med på läger odyl ändå. Sprang mina intervaller imorse på ilska och besvikelse, så beskedet blev en sporre för träningen de 2 månader som är kvar till tävlingspremiären. Nu knyter jag näven och tänker i vinter då...


JVM 2007. Ett VM är en häftig upplevelse som jag vill uppleva igen.

Ha d!
//K


RullO

Körde rullskidorientering med skidhögskolan imorse. Ruskigt ovant och ruskigt kul. Men gick faktiskt ändå bättre än förväntat. För första gången i mitt liv klarade jag dessutom en rullskidorientering utan att ramla!! Det känns väldigt skönt. Dock gick väl mycket energi åt att akta sig för avloppsbrunnar, trotoarkanter mm.

Imorgon blir det 25-manna. Sista sträckan står på min lott. Har sprungit orientering en gång i höst så det är bara att hoppas att kartläsningen sitter där någonstans i ryggmärgen och inte är beroende av att tränas... :P

Vi hörs!
//Karin

Bula

Skyttet igårkväll gick bra. Var nog det bästa jag skjutit med älgbössan så då får man vara nöjd. Något som jag är mindre nöjd med är att jag lyckades få kikarsiktet i pannan av rekylen ganska många gånger så jag fick en bula och har ont i skalln idag.

Nu har jag bytt till abonnemang på Tele2. Så nu kan man få svar på sms och jag kan ringa folk igen! Numret är det samma så det är inget nytt. Insåg när jag skulle byta SIM-kort att jag nog aldrig haft isär telefonen.

Idag är det en full dag. Lite sovmorgon bara sen är det fullt upp. Ska åka till skolan snart, sedan vidare till jobbet och sen blir det 25-manna-träning i Bergebo ikväll!

Ha de!
//K

Oväder ihelgen

Som ni sett så var det kusinträff i fredags, roligt roligt. Saga sov ganska länge i min famn som en groda men sen vaknade hon och då var hon inte glad. Så då fick hennes mor henne tillbaka, praktiskt att kunna göra så när det inte är ens eget barn :)

Vädret under helgen blev som väntat ingen höjdare. Lördagens klassiska pass var iofs riktigt fint. Men sen kom ovädret. Vi gjorde i ordning så att jag och Stina stod inne på logen och målade. Där inne var det torrt och skönt till skillnad mot utanför. Vi målade ca 50 panelbitar, det gick undan när man hade någon att babbla med!!
På söndagseftermiddagen skulle jag ut på ett sista pass för veckan, skate i regn, blåst och nån enstaka plusgrad. Usch och fy och jag ojade och vojade innan jag kom ut. Men som vanligt så väl ute går det ganska bra. Och superskönt när man kommer in och får ställa sig i en varm dusch!

Har haft lite lugnt med träningen nu. Hunnit med att jobba två dagar, trevligt med lite pengar på kontot. Banverket igen, ifall någon trodde jag bytt ställe :-) Var och klippte mig igår, kortare blev det och än så länge så är jag nöjd. Och en tur till Risberget på 60-årskalas för Mikas farbror John hanns med också. Så nu har jag träffat några fler Stenbackar.

Ska äta lite mellis nu. Pappa och jag ska till Nås så jag får panga det sista med älgstudsaren inför älgjakten nästa vecka. Hoppas kunna vara med några dagar iaf.

Vi hörs!
//Karin

Kusinträff i fredags!


Taizé-mässa

I onsdagskväll var vi till Himmilsgården på Taizé-mässa. Så underbart mysigt var det och så många minnen som kom tillbaka. Det är 6 år sedan jag var där i Taizé, det är ofattbart länge sen. Jag vill åka tillbaka!!

För övrigt består dagarna mest av träning. Jag har olika upplägg på träningen varje vecka och denna vecka är "hög", mycket timmar och helst en del intervaller också, puh... Det känns att man lever!

Ikväll ska vi till Mormor och Morfar och hälsa på kusinvitamin! Det ska bli roligt och se henne för första gången. Resten av helgen kommer att innehålla träning och panelmålning. Stina ska komma hit och hjälpa mig och måla, så det blir kul! Håll bara tummarna för att det blir fint väder, ser inte riktigt ut så :(

Mormor & Morfar>> Det kan man göra. Men det blir nog inte just nu!

Ha de!
//Karin

RSS 2.0