Höst och sambo

Nu är det verkligen höst ute. Björken utanför sovrumsfönstret är alldeles gul och det är frost på marken. Det är mysigt när det blir mörkt på kvällarna och man kan tända ljus och mysa inne. Men allt saknar man de ljusa kvällarna också. Snart blir det vinter, det är bara några (?) träningspass kvar... :)

Sedan en tid tillbaka är jag för första gången i mitt liv inte skriven på samma adress som mor och far. Det var ett steg att ta och nu är jag folkbokförd på Färjbacken ihop med världens bästa Mika! Så nu är vi officiellt sambos!
Tycker bara att ordet sambo är så fult! Förslag på något annat man kan säga?

//Karin

Säkerhetsutbildning

Var på säkerhetsutbildning för skidskytte igårkväll. Först en liten genomgång och ett teoretiskt prov innan vi gick ut och hade ett praktiskt prov. Det gick bra, hade alla rätt och blev godkänd. Men det praktiska provet var segt för alla skulle göra en i taget.

Nu verkar det klart att vi får en massa nya grannar nästa sommar. Färjbacksskolan ska göras om till 6st lägenheter. Det får väl vara ok men vi vill inte ha några fler hyreshus här sen... Risken finns ju.

Nu blir det träning!
//Karin

Bara blåsor :)

Igår var jag depp. Trodde att jag hade fått ont i halsen igen! Usch va hemskt. Men idag känner jag mig väldigt pigg och tror att det bara är blåsor. Brukar få det titt som tätt och ibland kan det vara svårt att veta direkt. OCH blåsor går att träna med :)

Fick på dämpade rullholkar på stavarna i onsdagskväll. Så jag testade min axel i torsdags med stavar och det fungerade!! Bara lite ömt efteråt, känns också bra. Men gäller ju att ta det lite lugnt med den framöver ändå.

Idag har varit en skön dag dock utan träning, slapp på förmiddagen och sen kom Lovisa förbi. Supertrevligt! Prommenix och äppelmuffinsbak blev det.

Imorrn blir det förhoppningsvis träning, nu blir det filmtajm!

Sten>> Bäst man passar sig... Tror det är bättre att bli överkörd av någon på skidor än av någon med bil!?

Erica>> Amen!

Ha de!
//K

Milkomjölk!!

Idag blir det två inlägg på samma dag. Det hör inte till vanligheten när det gäller mig :). Jag kommer aldrig att bli någon bloggdrottning...

Upphovet till det här inlägget kommer egentligen från irritation när jag var och handlade på em. Nu har den omdebbaterade Arla-mjölken (det är knappt så jag vill skriva ordet) kommit till Djurås också. Illa illa. Jag tycker att vi ska värna om våra lokala bönder och våra öppna landskap, så prisgalna får vi inte vara att vi offrar det! Jag vill kunna se ut på en slagen åker från sovrummsfönstret just nu! Det stod i tidningen att föreståndaren i Djurås sagt att Milko och Arla skulle behandlas lika. Men jag fick då sträcka mig över en Arla-back för att få min Milko-mjölk. Illa illa!

För lokal mat!!
//Karin

Läskiga pensionärer

Vet inte om här händer så mycket som är roligt att skriva om. Dagarna är fulla av plugg och träning. Är igång med träningen bra igen vilket är jätteskönt.

På förmiddagen när jag var ute och åkte benskate var det en massa gubbar och tanter ute och åkte motorfordon t.ex. bil eller moped. Det var till och från riktigt läskigt för det är jättesvårt att veta om de har sett en eller inte. En äldre farbror på moped tittade stint åt höger på något mycket intressant så jag tänkte att nu är det bara att slänga sig i diket... Då tittade han framåt och gjorde en mycket tvär gir åt vänster så vi kunde mötas. Usch, det finns nog de som inte borde få köra motorfordon längre.

I lördags rev vi panel på långväggen på baksidan. I söndags var vi och röstade i kyrkovalet och på en Clas Ohlsson-tripp innan vi var till Mikas föräldrar och åt mat.

Erica>> Ja de hade nog kunnat bli trångt det... :D

Nu ska jag se om det finns någon mat i vårt kylskåp.
Ha de!
//Karin

Rullskidor på ett salsgolv

Imorgon har jag seminarium och...
Nu har jag iaf läst igenom frågorna och tänkt lite på vad som skulle kunna vara svaren. Tur att det inte är examinerande!

Tränat första passet idag. Rullskidor på vägen mot kyrkbyn, det var som att dansa på ett salsgolv. Förutom att det var en fruktansvärd motvind :)

Björn Ferry har brutit nyckelbenet på rullskidbanan i Ruhpolding. Jag har klarat mig med bara ett par trasiga byxor efter mina besök där. Men en gång förra året trodde jag att min sista stund var kommen då jag vinglade utför hästskobacken på en skida med bössan på ryggen...!!

Nu kanske det kan bli mat, jag är hungrig som en varg!
//Karin

Duktig och nästan frisk

Tjoho, idag har jag varit riktigt duktig.
Gjort klart ordlisteuppgiften om hypothalamus som inte behöver vara klar förens imorrn OCH tittat på föreläsning om rygg- och nacksmärtor. Föreläsningen var väldigt spännande, kände dock att jag satt som en ostbåge och antecknade så risken fanns väl att jag skulle få akuta ryggsmärtor!

Tror att jag är frisk väldigt snart, lite tjock i näsan än bara. Blir förhoppningsvis en rullskidtur i morgoneftermiddag. Blev så sugen i söndags när vi for till Betel. Det ligger alldeles svart glänsade nylagd asfalt till Kyrkbyn, så underbart! Lite väl okuperad är vägen kanske men så härligt att åka på åt fötter och knän.

Fint väder är det ute så det blir nog en prommenix ikväll.
Imorgon ska jag till skolan på fm och första föreläsningen i mätmetoder för idrottare-uthållighet. Hoppas det blir något nytt och intressant. Sen håller jag tummarna för träning...

Ha de!
//Karin

Syftningsfel på kor

Hihi.

Min far anmärker på min svenska grammatik.

Så jag får väl göra ett tillkännagivande för alla som läser lika noggrannt
(eller har samma humor).

Jag har inte snott någon ko från nätet, bara en bild!

Tror inte man kan sno kor på nätet...

Ha de!

Helg med inslag av bonderi

Måndag igen.
Har haft en skön helg.
Hade ju mycket hellre varit helt frisk men det blev bra ändå.

I lördags rensade jag klart alla lingonen och frös in i mammas och pappas frys. Kanske läge att skaffa någon egen box snart annars lär vi nog ha mat utspridd över hela sockna. Mika limmade några av köksstolarna, så man kan sitta säkrare i köket och sen röjde/städade han. Mkt behövligt. Vilken toppenka'r jag fått!! På kvällen kom Johan och Åsa förbi och lagade och åt tacos och äppelpaj och spelade GENI, trevligt.

Igår gjorde jag något som jag aldrig gjort förut. Jag mjölkade en ko!
Eller en föresten det blev flera!
Det var egentligen pastorn i Betel, Carls, förtjänst eller fel. Han ville prova men kunde inte igårkväll. Anette som skulle mjölka tyckte att Erica
(som är gift med en av bönderna själv) skulle komma istället och Erica ville ha sällskap. Okej sa jag. Så vi for till Gröntuv på eftermiddagen och det var riktigt roligt att prova. Man skulle provmjölka för hand innan man satte på maskinen och se att mjölken var ok. Det fick jag ingen snits på men några gånger lyckades jag! Oftast fick jag be Erica att hon skulle prova, hon hade bättre snits men lyckades inte heller alltid utan vi fick be Anette om hjälp. Klappa kalvarna hann vi också med förstås. Efter väl utfört värv +dusch blev det mat och kortspel hos Erica och Erik, trevlig eftermiddag och kväll blev det.
En bild på en ko, snodd från nätet...

//K

Veckans lista

Föröker mig på en lista med både roliga och tråkiga saker men gissar att det inte blir några radbrytningar så den blir väl inte så fin. Denna vecka har jag bland annat: 1. Fått en kusin!!! Min första! Så nu är jag äntligen efter 22 år som alla (nästan) andra barn som har kusiner! Fast jag är ju dock 22 år äldre än henne... Aja, det blir nog kul iaf :) Stort Grattis till Morbror Lennart och Katarina! 2. Fått ont i halsen. Väldigt mycket tråkigare än punkt 1. Skriver därför inte mer om detta. 3. Plockat 20 liter lingon. Fick nästan släpa Farmor därifrån för det fanns ju så mycket bär kvar, men alla våra hinkar var fulla!! Trevligt var det. Nu ska det bara rensas. mycket tråkigare än att plocka. Har gjort en massa rårörd sylt. Det är så underbart gott. Igår åt jag lingonsylt med gröt, nästan :) 4. Blivit med en kökssoffa. Tycker jag är väldigt mysigt. Den har bara inte kommit hit än, hoppas den gör det snart! 5. Varit hos inte studievägledare. Hoppas hon kan skrynkla ut min hjärna och säga vad jag ska bli när jag blir stor... 6. Inte gjort något åt inlämningsuppgiften som ska vara klar på onsdag. Ha de! //K

Två tunga tävlingar

Tävlingarna i helgen gick riktigt tungt. Eftersom det hade regnat så mycket så var banan antingen gegga- eller myraktig. Två forsande bäckar skulle också passeras. Man ska inte klaga det var lika för alla men det var inte så kul. Jag har i nuläget inte heller den benstyrka som krävs när det blir mycket uppför och tungsprunget. Lördagens skytte, var bra om man bara får räkna tre skjutningar. Den fjärde var katastrof. Sköt 1-4-0-1 (Bommar i L-S-L-S). Kom 4:a (alt sist). Söndagens skytte var sämre 2-2, luften gick ur mig efter att ha skjutit 2 bom i ligg och halkat mig runt i lervällingen i straffrundan. Aja antar att det var riktigt bra träning iaf.

Igår såg jag på föreläsningar. Såg en om neuropati (nervsmärta) som var helt hemsk, jättesvår! Såg sedan en om smärta och klassifikation som var bra och väldigt intressant. Är smärta genusrelaterad? Blir vi uppfostrade att tåla smärta olika bra beroende på vilket kön vi är?

Nu ska jag köra lite benskate (sisådär 2h) och sen blir det lingonplockning med farmor.

Jag och blogg.se är inte riktigt kompisar just nu. ERIK HJÄLP!!!

Ha de bra! //Karin

Övningsmamma

Vi fick ungefär en veckas förvarning att vi skulle bli med barn. Igår skedde det och det blev två stycken på en gång, stora dessutom!

Mmm så allvarligt var det nu då inte men vi var barnvakter åt Mikas två brorsbarn (5 o 8 år) igårkväll och natt. Det gick bra, inga benbrott eller andra hemskheter. Vi åt fiskpinnar, lekte i lekpark, såg på Bolt (superhunden ni vet!) och sov! Idag har jag lämnat barn både i skolan och på dagis, tror det där med dagis var första gången. Kan ju vara bra att öva sig nångång.

Är lite depp för jag har ont i axeln. Hade samma problem i slutet av sommaren förra året. Måste nog investera i några dämpade rullholkar igen, pajade de andra i våras. Kom på att det nog är bra att söka csn-pengar också snart, det underlättar ju lite med stålar...

Nu står iaf Springskytte-SM på programmet i helgen. Torsby ska återigen föräras ett besök. Vi är hela 4 stycken i D22, wow!!! Målet är bra skytte, bra löpning och så skulle ju gärna en medalj få följa med hem...

Nu ska jag ta tag i skolarbetet en sväng igen innan vi far västerut!
//Karin

Radbrytningarna försvann

Iaf på min dator försvann radbrytningarna/blankraderna i förra meddelandet. Vart vet jag inte... :) Hoppas ni står ut att läsa ändå!

En erfarenhet rikare

Ja så sa de rutinerade rävarna innan inventeringen i måndags, du blir en erfarenhet rikare. Så nu har jag blivit det då. Det gick ganska bra att inventera. Jag räknade bla duschdraperier (urfula), godis, festis, fiskbullar, soppor, krossade tomater, konserverad vitlök och burkmajs. De flesta som känner mig vet nog om mitt förhållande till de två sista sakerna, något jag vägrar äta... Igår blåste det så mycket att jag höll på att tippa när jag var ute och åkte rullskidor på fm! Igår kväll blev det ett roligt pass i snöån med Anna, mycket prat att ta igen när vi inte setts på en månad. Jag vet inte om det är något i luften just nu, det känns som om folk blir kära, förlovar sig eller ska ha barn till höger och vänster nu. Eller aja kanske inte till höger och vänster de vet väl vem de är kära i/ska ha barn med får vi väl hoppas. Jag menade att det var väldigt många som vi känner som gör något av det :) Man kanske har blivit så gammal att det är normalt just nu... Ha de! //Karin

RSS 2.0