Bygglov, släpvagnsbackning och löpform?

Jag drabbades som förväntat av en fruktansvärd träningsvärk i onsdags. Då känner man att man lever :)

Vi ska bygga ut i sommar och jag har gjort ritningar på det. Dessa har varit nästan klara hur länge som helst men det har inte blivit av att jag gjort helt klart och vi lämnat in bygglovsansökan. Men förra torsdagen lämnade vi in dem och igår fick vi beviljat bygglov!! Det var snabbt jobbat vill jag säga! Vi hade nog båda två, med erfarenhet av mastansökningar, sett framför oss något skräckscenaro där det tog låånglång tid att få bygglov. Nu är det nästan bara att börja bygga (byggsamråd ska göras också).

Igår var jag ute och körde släpvagn för att jag skulle köpa jord, det var ett tag sen sist jag körde släpvagn så det var lite nervöst över hur det skulle gå. Skulle ju inte bara köra stora vägen rakt fram heller utan skulle förbi skolan, på stan mm. Men det gick bra! När jag kom hem så tänkte jag: äh jag försöker backa in på gårn, försöker jag inte lär jag mig ju aldrig... Det gick jättebra, släpvagnen kom in och hus, träd, vagnen mm var fortfarande hela :) Ville visa min pappa som tjatat på mig tidigare att jag måste backa hur bra det gått så jag skickade ett mms och skrev lite. Men ibland så fungerar inte teknikens under riktigt som man tänkt sig. Han kunde inte se bilden eller läsa hela texten utan ringde strax efter och frågade oroligt vad jag hade backat in i...

Avslutade dagen men något som skulle bli ett kort lugnt löppass med pappa. Vi drog iväg i "snacktempo" som visade sig ligga på under 5min/km. Form? Man kan ju hoppas! Sen kom stora backen (från skolskogen till kraftledningen tar ca 10min)... Det var svårt att hålla igen så mina ben blev trötta och pappa blev efter. Sen blev det lite lugnare löpning hem fast det gick visst rätt fort det med :)

Sten>> Det var jättesnällt! Tack.

Nu ska jag leta fram mina orienteringskläder, putsa kompassen (?), luncha hos Farmor och ikväll inventera på Willys ihop med orienterarna.
Imorrn smäller det, håll nån tumme för mig är ni snälla!

Ha en trevlig Valborg och en bra helg!
//K

Ingmarsspel!

Ingmarsspelen har ny hemsida, kolla in den under länkar till vänster. Grymt snygg var den! Någon linslus har hamnat på minst 2 bilder som rullar på startsidan :) Ingmarsspelen finns också på Facebook för dem som har det... 1-4 juli kör vi, jag blev riktigt sugen nu!

Jag fick lust att gå på händer... Nog tur att jag inte kan det.

//K

Nya äventyr, utmaningar och ingen återvändo

Jag har en tid kännt att motivationen för att fortsätta en helhjärtad skidorienteringssatsning mot världstoppen finns inte där längre av olika anledningar (som jag inte tänker gå in på här). Att jag ska lägga skorna och skidorna på hyllan och bli en soffpotatis känns inte heller som ett alternativ. Fortfarande tycker jag att det är jätteroligt att åka skidor, orientera, skjuta mm och jag vill vara i mycket bättre form än vad jag varit denna vinter.

Att jag har provat mina vingar som orienteringsskytt med framgång har väl varit svårt att undgå, en sport som jag tänker fortsätta med om det är roligt även i fortsättningen.

En annan sak som jag pratat om länge att jag viljat göra är att åka Vasaloppet. Det har aldrig tidigare passat när skidO-avslutningen brukar ligga max 2 veckor efteråt. Men nu fick jag en start i födelsedagspresent av mina föräldrar och idag har jag anmält mig! Ojojoj, nu är det ingen återvändo... Fick ett sms av Anna där det stod "nu är det bara att ligga i och staka tills armarna går av". Japp...

På lördag är det dags för 10-mila, det är visserligen bara en niondel av Vasaloppet men jag tror det kan bli jobbigt ändå... Sista sträckan står på min lott, som vanligt får man väl säga för av de 6 gånger jag sprungit damkaveln har jag sprungit sista 4 gånger. Denna gång är det långt, måste vara längsta damsträckan någonsinn, 10,1km. Dessutom är starten senare lagd så risken finns att det är mörkt innan jag kommer i mål. Jobbigt.

Ikväll ska jag på orienterarnas crossträning (svengelska), en slags intervallträning. Det blir första gången jag kör löpintervaller sen någongång i höstas. Tror det kan bli jobbigt också, speciellt efter hur jag plågade mina ben med vikter igår :)

Vi hörs!
//K

Vardag igen

Jaha då var det måndag igen efter en kalasfylld helg.
Fredagen startade med att jag fick frukost på sängen, en riktig lyx enligt mig. Körde ett löppass på fm där mina vader fick jobba rejält i uppförsbackarna, de är fortfarande lite ringrostiga efter vinterns löpning utan rejäla backar. På kvällen kom Erica, Erik, Robert och en kompis till Robert hit och fikade bla succétårta och sen blev det spelande. Både pandemi och RoboRally hanns det med. Trevligt värre.

Lördagen ägnade jag alltså åt att gräva ett hål. Alla som sett det säger oj va djupt... Styrketräningspasset som jag planerat den dagen ställdes in eller snarare ersattes av 4 timmars grävande. Man kan väl säga att det var styrketräning ala Peter Blom... Kvällen tillbringades i Mockfjärd med att spela... RoboRally! Ingen av dagarna gick det så värst bra för mig men det var roligt förutom när man programmerade helfel så roboten bara stog och tuggade in i en vägg...

Igår bakade jag en Schwarzwaldtårta och tog av skivorna från ytterligare en dörr. På kvällen hade vi släktkalas och jag fick många bra paket och en rebus. Enligt denna helt obegripliga rebus som jag fick av mina svärföräldrar kan man kanske tolka att det kommer ett paket denna vecka. Blir spännande att få lösningen!

Idag har jag pluggat mätteknik, 5 föreläsningar har jag klarat av. Ganska bra jobbat!

Snart ska jag ta bussen till Borlänge och lyfta skrot med Mika.

Ha de!
//Karin

Men så här vårfint är det så trappen!

dsc00072 (MMS)

Men så här vårfint är det så trappen!


Dagens styrketräningspass! Att gräva upp e...

dsc00071 (MMS)

Dagens styrketräningspass! Att gräva upp en rabatt för att utrota några gula blommor. Går det eller?


Bäst i test - IKEA soffor

Jag har ju utlovat resultatet av mitt och mammas testsittande av sofforna på IKEA. Vi provsatt båda två varje soffa en kort stund. Oftast så kändes det direkt om det var en oskön soffa iaf. De sköna provsatt vi lite mer för att känna om de verkligen var sköna :).

SKÖNA
- Karlstad
- Ektorp
- Kivik

Ektorp tog nog knappt hem segern, men det kan bero på att den provsuttits hemma hos vänner tidigare = erfarenhet av att den är skön.

SOFFOR JAG INTE SKULLE VILJA HA HEMMA (OSKÖNA)
- Vaxholm
- Klippan
- Tylösand
- Månstad
- Hagalund
mfl som jag inte orkade skriva upp.

Vi får se var våra soffköparplaner slutar, det blir nog ingen soffa förens i höst iaf. Även om det skulle vara trevligt att kunna bjuda hem folk och sitta någon annanstans än i köket.

//K

Vilken helg!

Tredje platsen i lördags följde jag upp med en andra plats på söndagen!!! Ojojoj det hade jag inte ens vågat drömma om innan jag åkte iväg, att det skulle gå så himla bra!

Klassisk distans på söndagen där det ska punktas, springas vanlig orientering och skjutas 10+10 skott (ligg+stå). Första sommarpunkten på tävling. Jag tyckte det var svårt men att det gick ganska bra vilket visade sig med bara 4 millimeters tillägg. Liggande skyttet gick återigen klockrent, lite långsamt kanske men vad gjorde det när jag kom därifrån utan tidstillägg! "Vanlig" orientering sedan, länge gick det på noll-glädje från skyttet men sen blev det tungt och jobbigt. Svårare orientering än på lördagen men jag höll i bra, några trötthetsmissar mot slutet bara. Sen skulle det hela avslutas med 10 tunga stående skott. Endast 4 prickar blev vita tyvärr. Nu påverkade inte mina missar i ståskyttet placeringen det minsta, jag hade blivit 2:a med fullt skytte också. Men jag hade efter att ha tävlat i över en och en halv timme endast runt 20s i marginal till tredje platsen. Inte så konstigt att jag blev trött på slutet för det var längsen jag överhuvudtaget sprang i 97 minuter...

Kan bara säga att jag är supernöjd med helgen och jag hade väldigt roligt!

Nästa orienteringsskyttetävling är SM i början av juni. Innan dess blir det bla 10-mila (inget Uppsala-möte, Sten, tyvärr) och så hoppas jag på att få några mer löp- och orienteringspass i benen och skyttepass förstås... :)

Igår träffade jag Stina och pratade hela eftermiddagen och fikade varm choklad och kakor på en sten. Trevligt värre.

Ikväll ska min sambo inte åka till hufvudstaden, trevligt det också tycker jag. Ska kanske äta upp mitt pris från i söndags kex, frukt, marmelad, nötter, cider och någon hemskt illaluktande ost ikväll då.

Ha de!
//Karin

Trött och jättenöjd är jag just nu! Det gi...

dsc00070 (MMS)

Trött och jättenöjd är jag just nu! Det gick bra idag, långt över förväntan. 3a blev jag. Sköt 0-1! Det var längesen jag sköt så bra, tangerat pers på skyttet. Orienteringen gick också bra, blev bara en liten sväng därmed. Ska snart iväg på middag, hoppas det blir gott! Sen är det bara att ladda om tills imorrn. /K


Orienteringsskyttepremiär i helgen

Nu är tentan avklarad för ett tag sen. Som vanligt, får man väl börja säga nu, var det samma tenta som jag hade pluggat på. Vet inte riktigt vad jag tycker om saken. På ett sätt är det skönt, på ett sätt känns det som vad är nyttan av att kämpa och slita och försöka lära sig "allt"? Det påverkar då inte betyget det minsta...

Till helgen är det säsongspremiär för att tävla i orienteringsskorna, dessutom så ska jag skjuta samtidigt. Får väl se hur det går, har inte sprungit på karta alls i år... Här kan man hitta information om tävlingarna. Till den stora metropolen Arboga ska jag, helt själv. Hur ska detta gå? Hör hört att det ska finnas gott fika där :) men det är ju tråkigt att fika själv...

Vi hörs!
//Karin

Kärlekspandemi?

Missade bussen med 20 meter i förmiddags pga för gott om tid och slögång till bussen. Surt var bara förnamnet...

Folk gifter sig och får barn till höger och vänster (inte bokstavligen) just nu. Undrar om det är en epidemi? Eller en pandemi kanske? Jag skulle hellre bli drabbad av det första än av det andra förtillfället. Nöjer mig med att säga Grattis och lycka till, till alla!

Här kan man läsa om myter om mat, intressant. Viktigt är tex att potatis är bättre än ris, det gillar jag :). Men endel saker är jag faktiskt skeptisk till tex att äppelmos inte skulle tillsättas i lingonsylt. Ok det kanske är rätt men visst kan man köpa sylt/saft där det inte är mest av den frukten/bäret som den marknadsförs som? Är det någon som har koll på detta eller är det bara jag som missminner mig? Kanske ska göra en studie på detta någongång...

Idag när jag väl kom till skolan (fick skjuts av Pontus) lärde jag mig att vi ska halvera vår primärenergitillverkning till 2050. Hur? Hmm det är frågan... isolera, isolera, isolera... Nja en lite mer nyanserad bild har jag väl men det är lite kruxit.

Imorrn är det tenta igen. Tycker det är alldeles för tätt med sånna just nu men detta är den näst sista för terminen, skönt!

//K

Idag är det Tiburtiusdagen, den dag då bjö...

Idag är det Tiburtiusdagen, den dag då björnarna vaknar sägs det. Så bäst ni passar er så ni inte blir uppätna! Det är ju inte så att alla vaknar samma dag men man kan ju bli uppäten ändå. Dessutom så sägs det att om det är varmt och fint väder idag så blir sommaren kall och regnig. Det ser lite lurt ut att det blir så iaf här för det ser riktigt fint ut idag. Min farfar skulle ha fyllt 85 år idag och Mikas brorsson Noah fyller 6 år. Så det blir tårta ikväll :) . Innan dess ska jag hinna ha föreläsning, plugga klart allt till tentan och köra styrketräning... Ha de! /Karin


Före-efterbilder på klippningen

Så här såg min bror ut före klippningen:


Så här ser han ut efteråt:


Det blev i alla fall kortare!

Är det någon mer som vill bli klippt så får ni höra av er. Jag klipper mot förutsättningen att jag inte ansvarar för att det blir bra men jag gör så gott jag kan!

Han bytte hjul på min bil igår som tack, det var snällt!

Jag skulle gärna vilja ha spotify, är det någon som har en invite över?

/K

Skarskidåkning i 1,5h i björkaberget på mo...

dsc00067 (MMS)

Skarskidåkning i 1,5h i björkaberget på morgonen med mor och far. Grymt härligt! En del öppna blöthål gjorde att det blev några tvärstopp och flöj. Var det sista skidpasset eller håller det i 2 veckor till så det blir födelsedagsåkning? Nu blir det hem till skolböckerna igen. Hoppas ni kan njuta av finvädret! /Karin


Sammanfattning av Örebro-trippen

Det var jätteroligt att få lyssna på Annas konsert. Kammarmusik är väl inte det vanligaste att jag lyssnar på men ibland händer det faktiskt. Jag är ju inte så värst musikalisk men jag tyckte det lät väldigt bra och att hon var grymt duktig!

Efter sömn i Täby så styrde vi kosan till IKEA där det provsatts soffor (publicerar en bäst-i-test sen) och handlades allt som stod på listan och lite till... ;) Så jag kom hem med bokhyllor, sänglampor, ramar, bilder, lådor, ljus mm. Mamma sympatihandlade lite.

På vägen hem stannade vi på tallhedarna före Lindesberg och sprang barmark. Grymt kul, härligt och jobbigt! Väldigt ovant i början att tvingas lyfta fötterna men också riktigt bra att få öva på detta. Efter ett tag hade man fått in snitsen igen men i ungefär samma veva började man bli trött också.

Dagen avslutades med att jag klippte min bror. Det gick överförväntan så han ser faktiskt riktigt hyfsad ut idag :)

Idag har jag bara pluggat, ska ta ett ryck till nu...

Ha de!
//Karin

Fylla-år-månaden

April är stora fylla-år-månaden. Av min och Mikas nära släkt är vi 6 stycken som fyller år i April, plus x antal vänner och bekanta. Robert har vi redan ätit tårta för, idag fyller Mikas brorsdotter Amanda år. Grattis, grattis!

Två av mina favorittårtor (succe- och måntårta) samt favoritkakorna ("Karin"-kakor) på samma bild! Inte illa, bilden är från Farmors 80 årskalas.

Fick igår höra att en fd jobbarkompis Lindha och hennes Magnus (också Banverkare) har blivit föräldrar till en stor pojk. Mycket roligt att höra att det hade gått bra. Grattis till dem också.

Förmiddagen har ägnas åt plugg av regelhusens uppbyggnad och viss konversation av en rörgubbe som varit här och filmat vårt avlopp. Nu ska jag packa ihop vad jag behöver för ett dygns tripp till Örebro, borde gå fort, och sen köra lite styrketräning innan jag och mamma styr kosan söderöver.
Anna O's konsert ikväll alltså, övernattning hos Faster Kristina och Mats och imorgon löpträning och IKEA-shopping (har en lång lista, iaf lång enligt mig) står på programmet.

Vi hörs!
/K

Vägbeskrivning

För er som hittar bra i Djurås kommer här en liten rolig vägbeskrivning på snabbast väg, tagen från eniro.

  1. 0,3 km Starta riktning nord på Färjbacksvägen, kör 0,3 km

  2. 0,4 km Sväng vänster in på Solvägen, kör 0,1 km

  3. 0,4 km Sväng höger in på Lekvägen, kör 69 m

  4. 0,5 km Sväng höger in på Dalvägen, kör 46 m

  5. 0,5 km Sväng vänster in på Färjbacksvägen, kör 50 m


Dvs om ni ska åka från skolan till rondellen på 71:an är snabbaste vägen att ta en liten sväng förbi mina föräldrar. Hur många kör så???

Jag skulle ha en beskrivning till Musikhögskolan i Örebro om någon undrar varför jag hittat detta. Jag hittar till Konsum...

//K

Klubbmästare

Veckans förväntade 3 skoldagar blev till 1 ½! Inte mig emot... Gårdagseftermiddagen ägnades åt att titta på byggnation av Fiskarhedenvillor. Kändes som om jag nog kan tänka mig att jobba med dem när jag blir stor. Fast dagens föreläsning om hållbart byggande och byggnads/kulturvård var ju också mycket intressant. 

Kom på att jag inte avslöjat vad jag läser nu ifall jag har okända läsare... Jag läser kurser till Byggingenjör på Högskolan Dalarna i Blge fast mest på distans. Till hösten är planen att börja läsa programmet på "riktigt". För tillfället läser jag mer än 100% så ibland (just nu) känns det lite stressigt...

Jag blev klubbmästare igår, kom på att jag ju faktiskt hade kunnat få en konkurrent om Lina hade blivit frisk men det hade hon inte. Det var masstartssprint, jag sköt 1-3 och fick stryk av Anna (som tävlar i D20-21). Föret var tungt, skidorna blev helt kolsvarta under som om man åkt i, just det, koldamm med inslag av vatten...

Just nu borde jag tentaplugga byggteknik och ut och springa, kanske inte samtidigt... :)

Vi hörs!
//K

"Sponsorsbild" från i söndags. Skidorna oc...

dsc00061 (MMS)

"Sponsorsbild" från i söndags. Skidorna och stavarna är inte riktigt från samma tid...


Påskledigt

Nu har jag haft bloggledigt några dagar, haft fullt upp att göra annat...

På lördagskvällen var vi på kalas hos Robert, trevligt och mycket god mat. Dagen efter var vi inte uppe i ottan och åkte skare istället blev det en träskidstur i Björkaberget på em. "Mina" (pappas/fd farfars) Speedwood gick som ett spjut eller jag hade iaf mycket bättre glid än Mika som kunde stå still i utförsbackarna...

Igår morse var vi däremot ut på skaren, dock var det mulet men det var väldigt roligt och härligt ändå.

Dessutom har vi tagit bort masoniten från en innedörr och det var grymt fina gamla dörrar under. Spegeldörrar har jag lärt mig att det heter. Trodde ett tag att min svåger menade att jag skulle hitta en vanlig spegel under...

Denna vecka ska jag till skolan 3 dagar! Ojojoj hur ska det gå. Har nästan klarat en dag nu...
Sen laddar jag för Anna O´s avslutningskonsert på torsdagkväll och IKEA på fredag!

Ikväll blir det skidskytte-KM i Snöån. Jag satsar på att bli klubbmästare i D22 :)

//Karin

Rapport från Lima nr 3. Dagen kan sammanfa...

Rapport från Lima nr 3. Dagen kan sammanfattas som blöt. Det har regnat hela dagen med inslag av spöregn... Lina blev sjuk så laguppställningen blev 1 Anna 2 Karin 3 Anna igen. Anna är en hjältinna, en envis sådan. Ojoj 6 varv åkte hon. För min del så kändes åkningen ok, det bästa under dessa dagar. Men liggskyttet sprack helt, pinsam runda. Lite bättre i stå med 2 extra skott. Nu far je jedo. /Karin


RSS 2.0