Jag fick det positiva telefonsamtalet, jag...

Jag fick det positiva telefonsamtalet, jag får åka på OL-skytte VM!!


Är på väg hemåt efter en helg som jag inte...

Är på väg hemåt efter en helg som jag inte är nöjd med. Några positiva saker är iaf: liggskyttet igår - fullt, knät känns bra, orienteringen idag och att det var uppehåll ibland. Ståskyttet måste jag göra något radikalt med... Nu väntar jag på ett telefonsamtal, det ryktas att det ska vara positivt :). /Karin


Höst???

Är det så att man måste inse att sommaren är slut och att det är höst nu? Jag har tre dagar i rad haft långa tights och supertröja minst på mig under träningspassen. Idag hade jag till och med vindjacka i regnet.

Igår kväll var jag och pappa till Bergebo och sköt (bara jag) och sprang. Lite tyngre ben och lite sämre skytte än i måndags men det blir nog bra till helgen iaf.

Mika har varit borta sen igår så jag har fått klara mig på egen hand. Snart kommer Stina hit och ska göra mig sällskap och sova över. Det blir som gamla goda tider det, superkul.

Imorrn vid lunch styr jag, pappa och farmor kosan söderöver. Farmor lämnar vi i Örebro medan vi fortsätter till Lilla Edet. Startlistor finns under länken orienteringsskytte nere till vänster och där kommer det förhoppningsvis att finnas bra resultat efter tävlingarna.

Ha de bra!
//K

Betongplatta

Jag fick inte åka till järna och träna igår förmiddag för vid lunch så kom betongbilen. Det var snabba ryck eftersom Mika beställde den på morgonen. Så nu har vi en fin betongplatta till golv i källaren, underbart då gör det inte något att det regnar idag av den anledningen. Den här veckan blir det lugnare med byggnationerna.

Istället för att åka till järna så fick jag hjälp av mamma och pappa att kuta och skjuta i Bergebo på kvällen. Eller jag fick ju både kuta och skjuta själv men jag fick hjälp med bössvaktande. Vi hade ett rullande schema där två sprang (inte ihop) i ca 2,5min och en vaktade bössan i ca 1min innan nästa kom tillbaka, jag sköt naturligtvis under mina vaktpass. Vi hade lite inkörningssvårigheter men sen gick det bra så alla blev trötta och nöjda tror jag. Skyttet gick bättre än på länge men det gäller att inte bli för kaxig utan jobba in varje skott för så bra är jag inte. Kände inte av knät något under passet men det var lite ömt efter. För er som undrar vad jag har för fel i knät så vet jag inte det men det är egentligen inte i knät jag har ont utan muskulärt ovanför. En överbelastad stabiliseringsmuskel kanske trodde naprapaten.

Idag ska jag ut och rulla klassiskt. Är inte så sugen för det regnar och blåser ganska mycket men jag hoppas det ger sig till eftermiddan.

Nu är det mindre än en vecka till sommarlovet är slut. Känns lite roligt att det drar igång igen men samtidigt så tycker jag ju att det är ännu skönare att vara ledig. Så här mycket ledig kommer jag väl inte att få vara igen förens jag bli pensionär...

Vi hörs!
//Karin

Trött

Jag är trött. 10 arbetsdagar med mellan 10-15 kroppsarbetade timmar per dag känns. Men bra blir det. Känns jättekonstigt att titta tillbaka på bilden från förra veckan och tänka att då var det bara trappen som var borta man behövde inte balansera på en spång för att komma in.

Ett löppass har jag orkat med. Ingen superspeed så klart. Men det bästa var att mitt knä kändes bra! Underbart. Jag har dessutom hört att man ska formtoppa med alternativ träning så det är det jag ägnat mig åt i form av lergrävning, grusskottning, brottning med armering mm. Det låter ju till och med som varierad träning... :)

Imorrn blir det en tur till D-J för lite toppning av skyttet också. Är ju SM och världscup i OL-skytte nästa helg.

Nu ska jag äta äppelpaj och sen blir det sängen. Imorrn ska vi förhoppningsvis klaffsa i betong också :)

Ha de!
//Karin

En bild till, lera har vi gott om... :)

dsc00097 (MMS)

En bild till, lera har vi gott om... :)


Så här ser det ut nu. Jättekletgit utanför...

dsc00095 (MMS)

Så här ser det ut nu. Jättekletgit utanför och torrt nere i gropen. /Karin


Jag lever. Vi bygger dagarna i ända. Nu bl...

Jag lever. Vi bygger dagarna i ända. Nu blir det snart middag, sen sängen men först ska jag tvätta gruset ur håret. Hoppas ni har det bra! /K


Hemma hos oss idag

Så här ser det ut hemma hos oss idag.



Det gick bra för Erik, Mika och traktorn att ta bort trappen igår. Även om jag och Erica tyckte det knakade lite oroväckande i huset ibland. Misstänkt att den här bloggen kommer att handla om ganska mycket byggnation framöver men vi får se :)

Idag har jag kört ett styrkepass på fm, det var lite segt. På em har jag varit till Borlänge, var längesen sist kände jag. Var till Ryggakuten och blev misshandlad så nu ska förhoppningvis rygg och knä må lite bättre framöver. Kan ju hoppas iaf. Sen blir det nog ingen mer skate på Bäsnavägen för mina stackars knän, måste hitta ett ställe med mindre grov beläggning... Har också inhandlat en kalender så jag kan hålla ordning på mitt liv i höst och lim nu när vi ska limma ihop huset ;)

Håll tummarna för vårt bygge är ni snälla!
//K

Far, jag kan inte få upp min rhododendron

Den här veckan har kännts lite lugnare. Jag har till och med tittat i jägerexamensböckerna en gång.

Träningen med Anna i måndags var rolig så klart. Skyttet gick väl sådär och det samma kan man väl säga om vädret. Prata av oss fick vi ju så klart också lov att göra och stundtals lät vi nog som två gamla tanter som disskuterade våra krämpor.

Igår var det styrketräning, gräsklippning, hallonplockning och plugg på programmet.

Idag var jag till snöån igen. Åkningen kändes bra men jag orkade inte hålla ihop ståskyttet när jag blev trött. A-K och Emil var där och körde intervaller så man fick försöka att inte bli ikappåkt när det började "hacka" bakom. Liggande fungerar iaf bra.

Sen efter hemfärd och lite käk (skönt med matlåda idag) var det dags för dagens (förhoppningsvis enda) styrketräningspass att gräva upp de blommor ur rabbatten som jag vill försöka rädda kvar. Puh. Jag hade en mycket passande låt på hjärnan Far jag kan inte få upp min rhododendron... Även om jag inte försökte på alla sätt som det görs i orginaltexten så kändes det länge väldigt hopplöst men det gick till slut. Nu får den banne mig se till att överleva...

Ikväll ska Erik (Roos, inte lillebror) komma hit med stora traktorn och flytta på våran trapp. Det drar ihop sig...

Ha de!
//K

Släktträff och silvertejp

Släktträffen i lördags var trevlig även om man blev lite less på slutet av att hälsa på så mycket "oknytt". Det var några där som jag kände också men inte så många. Det var alltså Mikas släktingar räknat från 6 (tror jag det var) generationer bakåt som var där.

Igår var vi på lunch hos Erik/a efter mötet, mycket trevligt. Sen skulle Mika ut och klättra och jag följde med för att kolla efter blåbär. Det gick knapert, en halv liter på en och en halv timme. Trist. Men det blev en god paj iaf.

Idag har jag bla lagat kylskåpet med silvertejp. Om man är väldigt optimistisk så blev det bättre. Verkligen inte vad vi behövde nu...

Nu ska jag till snöån och träna med Anna. Kul kul kul. Det var jäääättelängesen sist. Hoppas på uppehåll!

Vi hörs!
//K

Bloggen är som det kanske märks inte så hö...

dsc00091 (MMS)

Bloggen är som det kanske märks inte så högt prioriterad just nu. Här tränas det, plockas bär, skjuts, planeras och inhandlas inför byggnationerna som börjar på riktigt nästa vecka. Imorrn ska vi på släktträff i järna. Ha en trevlig helg så hoppas jag att början på nästa vecka blir lugnare än denna. Men tro det den som vill... /Karin


Loppisfynd

Gräsklipparen startade på andra försöket i måndags, jippi! Jag tar tillbaka att den avskyr mig, den är bara schizofren. Angående grävning så har vi inte fått tag på någon som vill gräva före oktober så vi ska gräva själva nästa helg med en hyrd grävare. Fast lillebror ville gräva för hand...60 kubik eller något liknande...

Att komma till Olsnäs igen var riktigt roligt. Det var sig likt.

Igår blev det ett styrkepass med för många plågningar på bråsterken. Men jag antar att det inte skadar med lite större armmuskler till vasaloppet. Har lite ont i ett knä så jag undviker löpning och skaterull ett par dagar och hoppas att det ger sig.

Sen kom Lovisa förbi och åt mat och sen var vi på stor shoppingrunda på Kupan (röda korsets loppis i Djurås). Vi shoppade loss för den sammanlagda hutlöst dyra summan av 95kr. Jag köpte bland annat en kjol för 5kr och en ny (prislappen satt kvar) klänning för 10. Dessutom går ju alla pengarna till välgörande ändamål så där kan jag rekommendera ett besök.

Imorrn blir det förhoppningsvis en pangdag med stort och smått.
Hörs!

//K

Ring ring, bara du slog en signal...

Det är fortfarande fullt upp. Idag var jag till snöån på fm och pangade, gick sisådär. Sen fick jag namnsdagslunch hos mor och far vilket ju såklart var trevligt. För övrigt så ringer jag för fullt och letar efter någon som kan gräva åt oss innan vintern... helst så snart som möjligt. Har ni någon i bakfickan så hör av er!!

Ikväll ska jag till Olsnäs med Anna O och ha "jour". Så om ni vill ta er en sväng dit på fika så är det vi som serverar er! Ska bli kul att komma dit igen, var alldeles för länge sen sist. Åtta år sen jag konfirmerade mig, jag börjar bli gammal.

Nu ska jag se om jag kan få igång gräsklipparen. Den avskyr mig tror jag...
//K

RSS 2.0