Två träningsdagar

Nu har jag varit igång och tränat i två dagar, superskönt. Igår blev det ett klassiskt glidarpass och idag har jag kört lite hårdare med skate, benskate och stakning. Blir vila imorrn och sen blir det urblåsning av systemet på söndag. Kl. 11.20 i Bergebo i Blge, ifall någon vill komma och kolla. 3 varv på 7km så det lär hända mycket för publiken, och bli mycket lika för oss? Vi får se, är ju inte säsongens största och viktigaste tävling precis.

Sten>> Roligt att ni kunde köra. Man får gratulera så mycket då! Kommer ni och åker något uppöver här?

Ha en bra helg!
//Karin

Krasch-Bang-Boom

Så har det låtit utanför fönstret hela dagen. Tämligen irriterande. De håller på och bygger om gamla skolan till lägenheter.

Dagen började med att min mamma ringde och väckte mig. Andra dagen den här veckan mina föräldrar väcker mig (pappa i måndags). Hon var hemma och var sjuk så jag skulle inte gå dit och plugga. Istället fick jag försöka få liv i "vårt" internet och det gick efter ett tag så bra att det gick att se på föreläsning!!! Det trodde jag inte gick, toppenbra om jag kan kolla hemma och inte behöva gå till mamma och pappa varje gång. Dock så lät det ju krasch-Bang-Boom utanför så det var lite svårt att koncentrera sig och höra.

Det snöar idag!! Jippie! Känns som det knappt har varit någon vinter än. För sen snön kom så har jag mest varit sjuk... :(

Ha de!
//K

Husbygge

Är fortfarande inte helt frisk men nu känns det som det är ganska nära. Börjar vara sugen på att ut och träna men jag ska allt hålla mig någon dag till. Hoppas kunna vara frisk och tävla i SvM på söndag.

Nu ritar jag hus för fulla muggar. Gjorde 2 duggor igår och lämnade in. Det är riktigt kul förutom när jag blir grymt förbannad på programmet när det inte gör som jag vill... Den uppgiften som är kvar i kursen är att rita ett valfritt hus. Jag ska rita "vårat" hus så vi får ritningar på det eller snarare som huset skulle se ut om det var rakt med räta vinklar vilket det inte är :). Så imorse kröp jag omkring och mätte och mätte och har mycket mer kvar att mäta...

Annars händer nog inte speciellt mycket av intresse tror jag.

Ha de!
//Karin

Bättringsvägen?

Jag mår bättre idag, är på benen iaf. Vilket är jätteskönt! Men det blir inga tävlingar i helgen för mig tyvärr. Lite trist statistik hitills den här säsongen. Jag har:
- Varit anmäld till 9 tävlingar
- Startat i 3
- Brutit 1 pga ingen känsel i fingrarna
- Stått över 1 pga ovanstående fingrar (em jaktstart på fm resultat)
- Varit sjuk på 5... (2 av dessa blev dock inställda pga kyla)

Idag har jag pluggat! Ska börja med att läsa 3 kurser. En är en CAD-kurs vilket är den jag börjat med idag. Har ju jobbat med att rita men nu ska jag lära mig att cadda hus. Roligt! Dock var det ovant med ett annat program än jag är van vid. Upptäckte att jag försökte göra saker jag är van vid i Microstation med tji gick det :)

Har tagit mig till mor & far så jag kan titta på skidskyttet. En TV är något man saknar när man är sjuk, så skönt att kunna slappa bort några timmar framför den. Misstänker att någon snart tänker påpeka att jag har en TV så jag skriver att jag ju faktiskt har en som jag fick av Stickan när jag flyttade till Ö-sund. Men det krävs ju mer än bara en apparat för att kunna se några rörliga bilder på den...

//K 

Crossförare



Bjuder på en bild som Mika tog (med telefonen) när jag körde cross!
Lite suddig, jag åker väl så fort... :)

Sjuk igen

Det blev dubbelpass igår och jag tyckte det gick riktigt bra. Orkade köra bra i bråsterken och i styrkan på fm och det klassiska passet kändes som det bästa på väldigt länge. Det fanns förvånade nog både tryck och tajming i diagonalåkningen! Tjoho nu är jag på gång tänkte jag igår kväll. Imorse vaknade jag med värkande hals, täpt näsa och ömmande huvud... Dessutom med träningsvärk. Det ska inte gå att vara både sjuk och ha träningsvärk samtidigt. Jag var ju dessutom sjuk alldeles nyss! Aja det är inte så mycket att göra åt saken.

Hade tänkt dra igång vårterminspluggandet idag men med ett huvud segt som slajm så känns inte uppgiften så rolig.

Det enda roliga som hänt idag (tror jag) är att jag fick besked om att jag är godkänd i den ena av hösten kurser! (Den andra vet jag inget om än.) Det snöar föresten också.

Hoppas ni mår bättre än mig!
//Karin

Lite smått och gott

I fredagskväll for vi västerut te Björbo o geck på töcken där revy. En helt spontan grej. Ringde 2 timmar innan och hörde om de hade några biljetter kvar och det fanns iaf två. Första gången som jag var dit och det var roligt.

På lördagen var det alltså dop och det var fint. Hon var så snäll Saga under dopet. Skrek inte alls och när hon blivit döpt så somnade hon. Hon fick ett presentkort på en personlig barnbok där hon är hjältinnan av oss. När jag skulle åka hemifrån iklädd dräkt men ingen jacka för att inte skrynkla blusärmarna så var det ett av träden som slängde en massa snö på mig... Brr va elakt! Fick springa in till Mika och be honom borsta av mig, ville inte sitta dyblöt till Uppsala. Sen skyndade jag mig ut till bilen så jag inte skulle bli nersnöad igen...

I söndags hade vi födelsedagskalas för Mika. Stek och jordgubbstårta bjöds det på. Mycket trevligt.

Igår var jag till tandläkaren och sen på kvällen var vi till Erik/a och åt semla och spelade höghöjdsalfapet. Det första var inte speciellt roligt resten var det :).

Idag är planen att träna dubbla pass. Det var helt klart ett tag sen. Hoppas att det går bra. Ska springa och köra styrka inkl bråsterk nu på fm och sen blir det klassiskt på em. Ska få skjuts av mina föräldrar då så jag ska nog komma iväg. Svårare att dra sig ur om man ska ha sällskap...

Ha de!
//Karin

Träningsvärk såklart

Träningsvärken slog till snabbt och skoningslöst. Så blir det när man slarvat med styrketräningen (jag var ju sjuk...). Mitt planerade ganska hårda skatepass idag blev ett lugnt återhämtningspass där ändå alla muskler skrek. Tur att det är vila i morrn, jag fasar redan för att försöka ta mig ur sängen...

Ska göra ett sista pluggryck innan helgen nu.

//K

Bråsterk

Min bror och far har byggt en bråsterk, tjoho! För er som inte vet vad det är så är det ett grymt plågoredskap alternativt en stakmaskin som man får starka armar av. Var dit och drog i den idag. Det är hemskt jobbigt men säkert bra. Inväntar nu bara träningsvärken...

Det var spår på Backmon så nu kan jag sätta på mig skidorna utanför dörren och åka en timme klassiskt utan att behöva åka i samma spår (nästan). Toppen!

Sitter och försöker hitta på något fint att skriva i dopkortet till Saga. Förslag mottages tacksamt. Är mitt första dop eller det är inte riktigt sant jag har varit på mitt och på brorsans men detta är det första där jag ska fixa present, kort osv. Presenten kom vi, efter konsulterande av arbetskompis Stina och Mikas storebror med familj, på en som vi är väldigt nöjda med. Mamma bestämde att vi skulle ha dräkt på oss vilket var superskönt så man slapp fundera på vad man skulle ha på sig också. Nu är det bara texten...

Min älskade pojkvän fyller år idag. Om han fick bestämma skulle han leva på smörgåsdieten så därför bakade jag matbröd på eftermiddagen åt honom som han fick äta till middag idag. Han fyller ju bara år en gång om året... :)

Håll tummarna för mig imorrn!
//Karin

En klar

Jag har precis lämnat in en av de två uppgifter jag har kvar på höstterminen. Känns grymt skönt att kunna pricka av en. Bara att hoppas att den blir godkänd! Vilket tentan föresten blev, vilket var så skönt, hade ingen lust att göra omtenta. Nu är det bara att samla energi och ta i tu med nästa... Är mycket mer sugen på de nya kurserna men jag vill ju bli godkänd i de gamla oxå.

Tror att jag är frisk nu. Var ute och gled lite i spåren på golfbanan i måndags. Solen sken och det var fint dock inte speciellt nypackade spår. Temperaturen var runt -15 men nu börjar man vara van. Hade så klart byltat på mig massa kläder och mask så det blev varmt så jag fick skala av ett lager. Men bättre det än att frysa som jag gjorde i Vemdalen.

Idag tänker jag kolla om spåren nere på Backmon är uppkörda. Stod att de skulle köra upp dem när det blev varmare så det gick att åka skoter igen. -15?? :P Väldigt trevligt om man kan åka skidor från dörren.

På fredag ska jag på anställningsintervju eller vad det kan kallas. Hoppas att det går bra. Måste kanske fundera på vad jag vill ha i lön och sånt innan dess. Man kan ju alltid drömma...

Och sen på lördag ska jag på dop för kusinvitamin. Och på söndag blir det släktmiddag. Så det är fullt upp.

Vi hörs!
//Karin

Händelslöst

Här händer inte så mycket.

Fint väder men kallt.

Jag vet fortfarande inte om jag är frisk.

Det går långsamt med uppsatsskrivandet.

Har löst mina livs första sudokun. Tycker själv att jag blivit en riktig fena eller nått... :P

Jag har bakat valnötslimpa, det blev riktigt gott.

Har varit till Wåhlbergs på Australien-minneskväll. Det var ju 10 årsjubileum. Det är nog det roligaste som hänt på hela veckan.

Ha de!
//Karin

Åter vardag

Idag var det slut på jullovet och jag har försökt börjat skriva på mina uppgifter som jag sparat tills nu. Det har gått ganska uselt idag vill jag nog påstå. Men det är bara och på't igen i möra. Patiensläggande och korsordslösning har däremot gått mycket bra!

Fortfarande sjuk och även Mika är nu drabbad så mycket att han har gjort mig sällskap hemma idag också. Vilket ju iofs är mycket trevligt.

Efter att ha läst resultatlistan från SM idag så går tankarna norrut. Masstart är ju min favvodistans och hade man varit frisk så hade chansen på individuell-senior-SM-placerings-pers klart funnits. Men om inte om fanns så...

Ha de!
/K

Jullov och bloggtorka

Ni mina trogna bloggläsare har antagligen märkt att jag har tagit jullov från allt vad bloggande och internet heter. Jag lever fortfarande även om min hals har spökat ett tag. Ena dagen gör den ont, nästa känns det ingenting. Enligt plan så skulle jag just nu sittta/ligga på ett natttåg mot Arvidsjaur. Men halsen sa ifrån imorse så det var bara att kasta in handduken. Trist så klart. Prognosen pekar på runt -20 där uppe så det blir nog kallt för dem, hoppas de får åka något iaf.

Saker som jag gjort sen sist:
- Firat jul i dagarna fyra :). Firade med Mikas familj på julafton för första gången och det var riktigt trevligt. Var också på midnattsmässa för första gången. Jag brukar gå på julottan istället men blev nedröstad av någon som ville ha sovmorgon i år :).
-Åkt skidor. Bla Skate opackat, 2dm nysnö i Mockfjärd, det var inte roligt...
-Frusit. När det nästan är -30 är det kallt..
-Åkt cross. För första gången kört själv :) Gick bra ända tills jag skulle stanna och kliva av då jag tippade varje gång. Tur att snön är mjuk! Superkul.
-Ätit hummer på nyår.
-Åkt pulka på Älgberget i finvädret. Även det väldigt roligt.
-Invigt min stektermometer som jag fick i julklapp och gjort öl & cola-stek. Den blev riktigt god! Mums-filibabba.
-Träffat trevliga vänner
-mm

Nu ska jag se hur det går för Mika och Pontus med flygplansbygget.
Ha de!
//Karin

RSS 2.0