Rapport från Lima nr 2. Här är den hemska ...

dsc00049 (MMS)

Rapport från Lima nr 2. Här är den hemska mördarbacken fast det syns knappt. Jag gav upp idag, det var så jobbigt att det inte var roligt längre. Men imorrn ska jag kämpa mig runt, förhoppningsvis blir det inte lika sugande före när vi startar på fm. Stafett som gäller. Anna på första, Lina på andra och jag kör sista. 3x2km var, det ska jag orka... /K


Rapport från Lima nr 1 (nytt försök). Jag ...

Rapport från Lima nr 1 (nytt försök). Jag lever. Det känns skönt att kunna konstatera det efter dagens mycket jobbiga upplevelse. Banorna här är bara upp och ner, mest upp känns det som och varje varv avslutas med en oändligt lång och brant backe. Jag var helt slut efter ett varv då var det bara två kvar... Men till dagens positiva händelse, skyttet. Jag sköt 1-1 det är helt klart godkänt. Kom på 16:e plats ungefär så långt efter som jag hade förutspått, men blev iaf bäst i klubben. Nu försöker jag hitta motivation till att angripa backarna 5 varv imorrn. Puh... /Karin


Mot Lima

Tentan är skriven (klarade den förra föresten!), väskorna packade, mat inhandlad, bössan putsad, skidorna vallade och startlistan utskriven så nu far jag snart mot Lima och Skidskytte-SM. Sprint imorgon, Jakt på onsdag (dvs klumpstart för mig) och avslutningsvis stafett på torsdag. Information om tävlingarna hittar ni här.

Tyvärr ska alla mina klubbkompisar bo hemma så jag får inte tjattra med dem. Jag orkar inte ens räkna ut hur tidigt jag skulle ha fått gått upp om jag skulle ha bott hemma... Tur att jag får bo hos Mo Per, då bor man nästan så nära stadion som man kan :)

Håll tummarna för mig!
Ska försöka rapportera lite från Lima. Men lovar inget, bestämt...

Vi hörs!
//Karin

Jag testar att mms-blogga och bjuder på en...

dsc00043 (MMS)

Jag testar att mms-blogga och bjuder på en bild över hur det såg ut för någon månad sen. Nu spöregnar det :-(. /K


Pigga ben!!

Löpningen igår gick så bra så jag var tämligen övertygad om att jag skulle ha ont i halsen idag. Men det har jag inte, tjoho!! Gött med lite pigga ben igen, så pigga vet jag inte när de var sist. Läääängesen...

Nu har jag lagt ner tentaplugget. Det får gå som det går! Kommer säkert inte att kunna hålla mig utan en liten kik i papperna på söndag men inget mer ordentligt nu.

Till brödet förra veckan behövdes det solrosfrön. När jag köpt det hittade jag ett paket till i skåpet. Så kan det gå när man inte kollar innan. Så denna vecka bakades det passande nog Solrosbröd, gott blev det!

Nu ska jag snart ut och panga. Sista finslipningen inför SM så hoppas det går bra. Annars säger jag dåligt genrep=bra premiär. Fungerar det bra så gäller bra genrep=bra form=bra premiär. Toppen :)

Vi hörs!
//K

Skidskytteträning och kusinbilder

Skidskytteträning och prat med Anna i Snöån igår. Var grymt kul att träffa henne igen. Å va mycket vi hade att prata om... Blev där hela eftermiddan :). Mitt ståskytte som fungerade så fint i måndags var riktigt "pissigt" igår. Ingen bra idé att försöka skjuta lika fort som Anna (med all koncentration på henne, korkat)...

Annars så är det mest tentaplugg jag ägnar mig åt. Tenta på måndag fm. Just nu tittar jag på skidskytte. Sen blir det en löptur.

Lite bilder från senaste kusinträffen





//Karin

Betonglår och oljelösning

Spåren i Bergebo var packade igår men det blev ändå ett jobbigt pass. Ett riktigt sugande före och träningsvärksstela lår gjorde det kämpigt. Men skyttet fungerade bra, vilket var skönt! Eftersom benen redan igår var plågande så insåg jag att det skulle bli jobbigt idag. Och så är det, jag har ett par värkade betongklumpar till lår idag. Att gå ner för trappen eller sätta sig på en stol är en plåga... Så kan det gå!

Min bil har sen i november varit anklagad för att dra massa olja. Annars är det inga fel men stup i kvarten blinkar lampan och det tjuter, oftast går det över och jag tänker att jag ska fylla på när jag kommer hem. Det var dock längesen jag kom ihåg att fylla på nu... I helgen var den på verkstan (hos pappa) och han hittade inget fel. Igår av en händelse kollade jag och pappa oljestickan, en sak som nog ingen hade gjort under hela denna följetong. Det var alldeles jättemycket för mycket olja i bilen!!! Frågade Mika om han fyllt på nyligen, Nej. Den nuvarande diagnosen på bilen är alltså glapp i oljelampan. Och vad som måste göras är att suga ur olja och hoppas att katalysatorn inte har hunnit paja... Det känns snopet på något sätt.

Det snöar idag igen. Jag tycker om snö och tycker inte att den behöver gå bort än men jag tycker å andra sidan att det inte behöver komma något mer nu.

//Karin

Omväxling förnöjer?

I lördags var det vår, igår var det vinter och idag tja vårvinter. Och är inte vårvinterna en av de bästa tiderna på året. Solen och ljuset kommer tillbaka men snön ligger ännu kvar. Har man tur så kan man få grymma skarturer, bästa sättet att åka skidor enligt mig. Längtar efter årets första tur, hoppas att det kan bli någon.

Helgen inleddes med kaksmakning (GOTT!!!) och så ska det låta hos Erica och Erik på fredagskvällen.

På lördagen gjordes lite hemmajobb -målning, slipning och städning innan det blev en skidtur eller en skidgångstur i Björkaberget. Det var löst så löst. Frånskjut var inte att snacka om och stavfästet var i princip obefintligt, vi hasade oss fram och hade trevligt ändå. Underbart väder, ville verkligen inte gå in. Så när vi kom hem tog Mika fram grillen så vi åt grillad älgbiff och ugnsbakad potatis och morötter sittande ute mot väggen. Härligt!

Gårdagen bjöd på snöväder. Jag körde ett styrkepass på förmiddagen och det känner jag idag :) Försökte sedan sy gardiner och titta på skidåkning/skidskytte samtidigt. Jag är tjej, jag borde klara det! Det gick så där, mest pga att maskinen ville äta upp mitt tyg. Hade inte tålamod att fixa det så jag övergick till att baka choklad- och cheesecaksmuffinsar istället för att sy. Blev mycket gott.

Ska ge mig ut och panga och skida lite nu. Hoppas att spåren är packade annars kan det bli jobbigt. Bara en vecka kvar till SM!

Vi hörs!
//Karin

Mögligt bröd?

Brödet jag bakade blev gott. Fick godkänt av smörgåsexperten :). Dock blev det inte snyggt, solrosfröna blev gröna och runt lingonen är det gråsvart... Det ser helt enkelt supermögligt ut och har sett så ut sen det kom ut ur ugnen! Så jag vet inte om jag törs bjuda någon på det. Blev nog för mycket bikarbonat när jag tog fint rågmjöl istället för grovt. Men men bättre lycka nästa gång, gott och enkelt att göra iaf!



Idag skulle jag bara glida på skidorna ifall det var fint väder alltså gör jag det inte...

Plugg, plugg, plugg och lite skidskytte istället.

//Karin


Onsdag = Bakdag

Idag har jag hunnit med mycket. Först skidskytteträning i Bergebo i det fina vädret. Var knappt så jag ville sluta åka. Dock ville mina lår sluta så de fick det till slut. Dusch och lunch hos mormor och morfar. Lasange och glass fick man där, mums. Hann även med att "laga" deras TV. Skolarbete med att undersöka byggmaterial på en byggvaruhandel dvs fylla i ett formulär med hopplöst konstigt formulerade frågor följde sedan. Hoppas att jag inte svarade helt uppåt väggarna. Skyndade mig att mathandla så jag hann hem till Slottssprinten, många svenskar som åkte bra. Mina tummar hölls extra mycket för Eva, Jens och Mats. Roligt att de två första gick vidare från kvalen och att den sista kom till final.

Det tycks ha blivit till en vana nu att jag bakar på onsdagarna. Mika går på simskola och lär sig crawla och kommer hem sent så jag får roa mig själv. Förra veckan bakade jag lefsor, inte riktigt vad jag brukar baka. Det är mormor som bakar lefsor. Men Mika önskade sig siktkakor så jag tänkte baka det men lefsorna var på samma sida så det blev det istället. De blev goda, inte svårt men en del jobb.

Nu har jag Lingonlimpa i ugnen. Lätt som en plätt att göra. Gega ihop och skjuts in i ugnen. Har inte gjort det här receptet förut så det blir spännande att se vad det smakar. Har ett annat recept på limpa med lingon som är min mors favorit - Hälsobröd. Men det ska man helst ha hushållsassistent till och min står i en kartong i mammas och pappas garage. Där gör den stor nytta...

Ska möta Mika vid tåget alldeles snart. Han har varit på kurs i den kungliga hufvudstaden i två dagar.

Vi hörs!
//K

Fönsterbrädor och kakel

Det händer saker när man är borta...
Mika hade gjort ursnygga fönsterbrädor i sovrummet när jag var borta. Nu håller vi på och lackar dem så vi sover nere i vår gamla säng. Den som är hela 1050 mm! Jag fattar inte hur vi sov i den i över ett halvår... Visst så kunde man antingen hamna i elementet eller på golvet om man hade otur och täcket var det väl si och så med. Nu har vi blivit bortskämda...

Dessutom hade han satt upp kaklet i köket igen. Har inte tänkt så mycket på att det har varit borta. Men nu tänker jag verkligen på hur snyggt det blev.

Sen har det blivit en badrumsmöbel också. Men den fanns där innan jag for...

Jag har en duktig kâr jag!

Själv har jag bidragit med att byta plats på två fönsterlampor idag (och lackat fönsterbrädorna en gång)...

//K

33:a x 2

Lyckades få exakt samma placering båda dagarna, 33:a. Delad 33:a på lördagen till och med.

Det var jätteroligt att tävla igen. Jätteroligt att åka skidorientering. Är det något den här vintern har gett mig så är det att jag har fått tillbaka glädjen i att åka skidor och tävla. Men uh vad ringrostigt det var på lördagen. Sprint dessutom som är svårt när man inte har flytet. Många sekunder far iväg på småsaker. Fick dessutom ett par hjärnsläpp... Vädret var mulet men inget snöfall under tävlingen och jag fick starta sist i nationella gruppen så det var inga stora problem så.
På eftermiddagen däremot blåste det och snöade som sjutton. Vi hade TV på rummet så det blev ett TV-maraton, först en massa massa sport och sen melodifestivalen. Pappa somnade så han snarkade 4 gånger under melodifestivalen. Undrar om han tyckte det var intressant?

Söndagens lopp är jag mer nöjd med även om jag inte har kunnat analysera vägval eftersom jag inte fick behålla kartan. Var mer agressiv i åkningen och stämplingarna och hade ett helt annat flyt i orienteringen. Lyckades med minst ett hjärnsläpp här också. Tycks som om jag tappat mer på första varvet än på andra, vilket känns väldigt konstigt med tanke på att jag borde ha blivit tröttare. Samma väder, det där fina vädret som var hemma lyckades vi helt undvika.

Igår var en lugn dag. Var ganska seg efter helgen. Lyckades skriva några sommarjobbsansökningar iaf.

Idag har jag tränat två pass. Först tidigt i morse ett skidpass på skaren som nästan höll. Synd att den inte gjorde det utan jag fick mest åka skoterspår men solen sken gött. Sedan har det blivit ett löppass på em. Måste jaga igång benen till orienteringssäsongen. Däremellan en massa plugg, har tenta igen om mindre än två veckor så det gäller att ligga i. 

Nu är det mattajm!
//Karin

Världscup i Ånn

Imorgon styr jag och far kosan norrut igen. Det har inte blivit så många gånger den här vintern för mig, tyvärr. Nu ska vi till Ånn som ligger väster om Östersund mellan Åre och norska gränsen. Där kommer det att gå 4st världscuptävlingar, jag kommer att åka 2 (lö-sö) och ingå i den nationella gruppen. Om jag skulle slå personbästa i världscupen alltså bli bättre än 23:a skulle jag bli väldigt nöjd men målsättningen är att orientera bra och ha roligt.

När man ska till södra Norrlands inland och fjälltrakter i mitten av mars så hade man ju sett framemot glassarväder - strålande sol och sånt. Men sån tur ska vi inte få ha utan prognosen säger att det ska snöa hela helgen... Och jag som startar bland de första, bara att gilla läget och göra det bästa åt situationen. Bättre träning åt mig! (försök till nått positivt)

Sånt här väder skulle sitta bra (JVM 2007). Då startade jag också bland de första en dag och blev 12:a!



Skidvallningsdax!

//Karin

Telefonförsäljare

Det går som tidigare skrivits att ringa hem till oss nu. Än så länge är det inte så många som gjort det utan jag blir lika chockad varje gång det ringer. Igår ringde det hela 3 stycken, en var farmor vilket var roligt, två var telefonförsäljare. Det ena av dessa samtal var också roligt. Håll till godo (har förkortat lite):

Telefonförsäljare: Vi ringer med anledning av att du precis har flyttat.
Karin: Nej det var ett tag sen
T: (Funderade, liknande fråga igen...) Men du har precis bytt nummer?
K: Ja (skaffat nytt men det hörde inte dit)
T: Vad har du för digital-TV-leverantör?
K: Vi har ingen TV
T: (Tankepaus igen) Har ni tänkt skaffa TV inom den närmaste framtiden?
K: Nej
T: (skratt) Nähä, men då är det ju helt meningslöst att vi har det här samtalet!!

Jag skrattade gott åt detta, det livade helt enkelt upp min dag :)
Telefonförsäljare är nästan alltid meningslöst men detta är första gången en av dem erkännt det!

//Karin

Snöras

Igår rasade nästan all snö från taket på framsidan på en gång. Jag blev alldeles förskräckt när det började knaka och braka. Satt i köket så jag såg den stora massan ramla ner med ett stort dån. Tur att Mikas bil inte var hemma och stod där den brukar.

Idag rasar det på baksidan. Men nu vet jag vad det är och blir inte lika rädd att huset ska rasa varje gång det dånar lite.

Är inte på topp idag tyvärr. Hoppas på bättring till imorrn och till helgen när det står världscup på programmet.

//Karin

Tentan avklarad

Det är fint väder idag, jag borde gå en prommenad eller nå istället för att sitta här. Men man blir lätt seg efter en tenta även om den här var lätt. Usch va läskigt att skriva så. Ta inte ut något i förskott, tro att det har gått skit... Men den här tentan var en tenta jag aldrig varit med om tidigare. Det var exakt en av de gamla tentorna som jag hade repeterat på i lördags så gick inte vägen så då får jag nog se över mina pluggrutiner. Snacka om att jag blev förvånad när jag insåg att jag kände igen alla frågorna. En lat lärare? Ett bra sätt att få alla elever godkända? Eller en kombination?

Ikväll ska jag till Bergebo på skidskytteträning med Ornäs. Ni behöver inte hetsa upp er, jag har inte bytt klubb eller så. Jag ska bara få veta hur det går till att skjuta där, var mattor och lysknappar och sånt finns så att jag kan åka dit och träna sen. Jätteskönt att få den möjligheten att skjuta på närmare håll än i Snöån. Så klart kommer jag att åka till Järna ibland och skjuta och tjattra med Anna. Men nu ska jag också kunna skjuta lite oftare :). Kanonbra inför SM. Måste ju öva så jag inte skjuter sämst i stafettlaget, mycket tuff uppgift eftersom jag bildar lag med två mästerskyttar... Men jag kan också skjuta alla träff, det är bara inte så stabilt!

Nu ska jag ut och traska!
//Karin

Bergsbestigning på skidor

Vilket väder det var igår och jag fick hålla mig inne med skolböckerna hela förmiddagen :( . Men sen fick även jag komma ut! Åkte skate upp på Djurmo Klack från järnvägsövergången i Sifferbo, fick dock gå upp från sommar-lat-parkeringen. Det är en ganska stor backe dit men det gick fint med några vilopauser. Väl uppe på toppen bjöds det på grillad korv, pinnbröd och kakor av de som hade fått sluppit ut tidigare och knatat upp. Sen gick det undan ner.

Kvällen fortsatte med älgtacos o pandemi-spel. För första gången var jag och Mika med och lyckades vinna. Fast en gång blev vi utrotade som sjutton också.

Dagen har varit lugn. Vaknade urpigg halv åtta imorse, varför händer det på en helg? Så jag gick upp och tittade på Vasaloppet. Vi har ju fortfarande ingen TV men nu fungerar ju svt-play fint. Lite trist väder men en prommenix har det blivit iaf. Tittade lite i skolböckerna också nu på kvällskvisten.

Håll tummarna för mig imorrn!
Det finns fortfarande lite kakor kvar :)

//K

Kakor, tentaplugg och intervaller

Fick lov att provbaka ett recept ur nya boken i onsdagskväll och på det jag hade hemma kunde jag få ihop valnötskakor med vit choklad. Blev lite hårda pga att de fick vara länge i ugnen för jag tyckte aldrig de fick färg. Men de är väldigt goda iaf, speciellt med glass :). Som jag skrev till Erica så är det bara att kika förbi men jag vet inte hur länge de finns kvar...

För övrigt så tentapluggar jag mest för fullt. Hoppas att jag snart är klar och att det bara behövs en liten sväng imorrn.

Idag har jag hunnit ut och köttat intervaller i fin vädret också. Fruktansvärt jobbigt så klart. Blev dock väldigt besviken på spårprepareringen i Mellsta. Så där får det väl inte se ut när det är sportlov och allt!

Nu ska vi på middag, trevligt.

//Karin

Unikt inlägg

Detta är första inlägget på vårat egna bredband! Har äntligen tagit tag i saken och fixat det. Det går även att ringa hem till oss. Än så länge är det dock bara jag som testat. Får se vem som blir först, just nu är det nog bara jag (och de som fixade det) som vet numret.

Dagen började med att jag och lillebror åkte till Falun och Pumpen för att köra skidO-träning som Herr Förbundskapten hade gjort. Jättekul att åka men mkt jobbigt. 9km och nästan bara smalspår...

Efter lunch på regementet så tog vi en tripp på stan. Jag köpte en tröja och en snaskbok - 500 chokladfrestelser eller nå sånt hette den. Nog dags att dra igång hårdträningen igen om jag ska provbaka allt i den... :) Lillebror köpte en kaffebok och en diktbok. Det var äckligt vuxet. Fick iaf höra Rydbergs Tomten på vägen hem. Den är fin den. Dessutom fick jag lite diktanalyskunskap till livs också. ABABCCDD och A och C var manliga och B och D var kvinnliga, tror jag det var :S.

Ha de!
//Karin

Dubbelnolla och kusinträff

Nu har det blivit lite nytt typsnitt här på sidan. Min bror fixade i söndags. Roligt med lite nytt.

Tävlingen i söndags var också rolig men det gick tyngre. Både att föret var tyngre och att min kropp led av att den hade kört ett race dagen innan. Men skyttet gick bättre. Dubbelt så bra kanske? Lika många bom på dubbelt så många skjutningar borde väl bli dubbelt så bra? :) Sköt 2-0-2-0 (LLSS), var riktigt roligt med 2 fulla serier. Är så himla skönt att slippa åka in i den där straffrundan.

För övrigt så tentapluggar jag för fullt. Idag har jag försökt banka in plaster, glas, värmeisolering, byggpapp mm. Tenta på måndag, huh.

Igår tog jag en paus och for till mormor o morfar och hälsade på Saga och Katarina som var där och hälsade på. En av dem växer så det knakar :). Roligt värre var det.

Idag har jag sprungit en sväng med inslag av snöpuls i fin vädret. Skönt men jobbigt med pulsandet.

Imorrn blir det skidO-träning.
//K

RSS 2.0