Läget under kontroll

Pluggandet känns under kontroll.

Förkylningen känns nästan bra, lite snuva kvar bara. Ska skjuta och jogga lite snart och känns det bra i morgon också så ska jag tävla i orientering i Mora på söndag.

Det kommer upp små gröna blad i min omgrävda rabatt. Det är bara det att jag inte har någon aning om det är ogräs eller det som ska komma upp... Jobbigt.

Jag har plockat undan vinterskorna och ätit vattenmelon så nu är det nog sommar!

Ha en bra helg!
//K

Hål i öronen trots nickelallergin

På bättringsvägen känns det absolut som jag är. Idag spritter det tom lite i kröppaskrället :). Men än ska jag då hålla fred på mig. En prommenad i morgon kanske och lite jogg på fredag om det fortsätter åt samma håll.

För övrigt händer ju som sagt inte så mycket. Jag räknar lite på vinklar och avstånd, instrumenthöjder och punkter ibland. Förhoppningsvis har jag lärt mig allt tills på måndag.

Kan ju passa på att berätta om det där roliga jag gjorde en onsdagsmorgon för två veckor sedan. Jag tog hål i öronen! Jaha tänker ni men det har väl varenda liten tjej, det är väl inget speciellt med det. För mig var det speciellt eftersom jag länge har önskat att jag kunde göra det men alltid trott att det kommer aldrig att gå.

Jag är starkt nickelallergiker, vilket innebär att jag klarar inte guld och silversmycken heller då dessa innehåller en hel del nickel. Jag tejpar jeansknappar och klockor, undviker att ha mynt och nycklar i fickorna osv.

När jag berättar det här för folk (tjejer) så är det två frågor som brukar ställas. Den första gäller hårnålar. Nix jag kan inte använda hårnålar men man kan faktiskt leva utan hårnålar också. Den andra frågan gäller när jag gifter mig, hur ska det gå då? Jag har inte varit så orolig över detta utan jag skulle nog bli gift om jag ville det även om jag inte skulle kunna ha ringen efter bröllopet.

Mika föreslog för ett tag sen att borde inte titan fungera? Jag var skeptisk men efter mycket funderande och undersökande så beställde jag en titanring till mig själv i födelsedagspresent (Farmor bidrog också). Och det gick hur bra som hellst! Inget kliande, ingen feber, ingenting förutom att det var jätteovant att ha en ring på fingret igen. (Ringen sitter alltså på höger hand, bäst att förtydliga detta.)

Så då blev det hål i öronen också. 2 i varje på en gång. Planerar att växla mellan medicinsk plast och titan i dem. Så nu spanar jag in allas öron för att hitta några som är snygga... :)

Ha de!
//Karin



Låååånga dagar

Usch va dagarna är långa när man är sjuk. Idag efter lunch har jag varit riktigt rastlös så jag hoppas att det är ett tecken på tillfrisknande. Det är ju inte så att jag inte har något att göra. Med en tenta på måndag så finns det mycket att göra men... man ska orka ta tag i det också... Nu har jag iaf sett klart på alla föreläsningar. Ska försöka orka räkna lite idag också.

Lämnade in bilen på verstan i morse. Hoppas att han kan fixa den och att det inte blir allt för dyrt. Sen får man verkligen hoppas att bilen håller ihop länge till när jag kostat på den lite. Och tja man kan ju hoppas att den slutar låta som en båtmotor som farmor säger att den gör.

På gräddförpackningarna gör de "reklam" där det står ungefär: Vet du att 1 dl vispad grädde innehåller ungefär hälften så lite kalorier som 1 dl ovispad grädde? Hur korkade tror de att folk är? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

På återhörande!
//K

Snuvig

Jag klarade mig undan ganska mycket av träningsvärken från i fredags men istället har jag blivit dunderförkyld. Igår värkte halsen idag är jag täppt i näsan.

Dålig tajming med 2 veckor kvar till SM. Men det är bättre att bli sjuk 2 veckor innan än 1 vecka. Det är bättre att bli sjuk 2 veckor innan än dagen innan. Bara att hoppas på ett snabbt tillfrisknande!

Igår var det grymt väder, satt ute och sydde en dyna till kökssoffan och nu har jag en viss tomataktig ton på axlar och armar. Idag regnar det...

Hoppas ni mår bättre än mig!
//K

Hopp och skutt och pangning

Träning med Anna i Snöån idag alltså. Riktigt roligt att träna "ihop" fast hon rullade och jag sprang plus körde (inspirerad av hennes träningsvärk) lite spänsthopp. Var väldigt roligt att kunna köra spänst igen och det var urlänge sen sist. Helt säkert körde jag ingen förra året pga problem med knät. De där grodhoppen, framför allt de baklänges, kommer snart att kännas det är jag helt övertygad om... Skyttet var ett snäpp bättre än i måndags kanske pga att myggen inte störde så mycket idag. Fullt hus i ligg och stundtals ok i stå.

Sen passade vi på att luncha ihop i Järna innan vi for åt varsitt håll. Kul att göra något annat än att träna ihop också nångång ibland.

Eftermiddagen har ägnats åt mättekniksföreläsningar. Ska försöka orka med en till innan jag tar helg.

Hoppas ni får en bra helg!
//Karin

Rabarbersmulpaj

Årets första rabarbersmulpaj gjorde jag igår kväll. Det är somrigt!

Idag har jag avslutat kursen i Miljöteknik. Härligt. Första kursen på länge utan tenta, bara tre små inlämningsuppgifter att göra. Just nu borde jag ta tag i tentapluggandet i Mätteknik men...

Imorgon ska jag och Anna till Snöån och panga. Myggmedlet ska med denna gång för i måndags var det grymt med mygg där. Känner mig helt prickig.

Ha de bra!
//K

Underkänd på besiktningen

Oj nu var det en hel vecka sen sist jag skrev. En till stor del väldigt regnig ledighet blev det. Den stunden som det var fint väder så satte jag på mig nåsdräkten och vinterkängorna, mameluckerna hade inte behövts... Men Vera blev i alla fall ordentligt döpt. Bakat, tränat, målat, fikat, spelat spel är bara lite av det andra som hanns med i helgen.

Idag har jag besiktat bilen, det gick skit. Rostiga bromsrör och fel på avgassystemet så den ska på verkstan nästa vecka. Och jag som ägnat halva dan (nja en låång stund) åt att försöka byta lampa ovanför nummerplåten. Var helt övertygad om att den skulle skruvas runt men den skulle dras rakt ut! Hmm blev ganska snopen när jag tillslut åkt till OK och letat fram rätt lampa och såg hur den såg ut, fick lov att rusa ut till bilen och se om det verkligen var så lätt. Det var det...

Nu ska jag ut och kuta, hoppas det går bättre än allt annat gjort idag.
//K

Skytte och fika

Det blev inget skytte igår heller. Det var riktigt "aprilväder" med omväxlande sol och regn plus att jag var sleten. Men imorse for jag iväg till Bergebo. När jag kom dit var det ett gäng pensionärer där och sköt älgstudsare på 100m så jag fick vänta ett tag, de var visst alltid där på tisdagmornar. Det kunde ju inte jag veta...

När jag sen fick dra igång mitt skjutande så gick det riktigt pissigt i början. Det var ett tag sen jag sköt samt att jag har tagit av selen pga att man numer inte får ha sele på bössan i orienteringsskytte. Jag har inte riktigt förstått varför men regler är regler... Detta gjorde iaf att det blev en liten annan tyngdpunkt i bössan. Men efter ett tag så sköt jag helt ok.

På vägen hem passade jag på att fika hos mormor och morfar, trevligt.

Det här med sommarjobb går inte så bra för mig i år så är det någon som har något jobb över så får ni gärna höra av er! v.23-25 och 30-33 vill jag jobba. Det finns ju säkert saker att göra här hemma med målning och snickring och sånt men lite pengar skulle ju inte vara så dumt heller...

Ikväll är det crossträning igen och imorgonbitti ska jag göra en (förhoppningsvis) väldigt rolig sak innan jag ska på föreläsning. Sen är det helg igen!

Vi hörs!
//K

10 km avklarade

Igår blev jag utsatt för det som jag slapp förra helgen, 10km orientering. Avesta var platsen. Jag är nöjd med mitt lopp, tyckte att jag höll ihop både orientering och löpning bra. Dock syns det väl efter lite sträcktidsanalys att mina "småsvängar" kanske var ungefär en minut var men det blev inga större grejer. Tog inte heller helt slut men blev väldigt hungrig. Inte så konstigt på en löptid på över 100 minuter kanske :). Borde inte vätskekontrollerna kunna börja servera bananer och choklad? Eller så får man ta med sig själv OM man kommer ihåg...

För övrigt så är det planterat i den omgrävda rabatten nu. Och eftersom jag mest sådde frön så följer nu en spännande tid för att se hur det blir att se ut, om det kommer upp något...

Nu är det snart mattajm, jag är hungrig igen... :)
//K

Punktningsövning och laxfiskpinnar

Efter en skoldag full av totalstationer och kartering så for jag till Falun och körde punktningsövning (punkt-ol i orienteringsskytte) med mamma. Hon med karta, jag utan och sen skulle jag då och då peka ut var vi var samt hur vi sprungit dit eller tala om hur långt det var till något föremål. Hon gjorde sitt bästa för att kollra bort mig men jag klarade alla punkter och avståndsbedömningen var ok. Jättebra träning där jag blev tvingad att lyfta blicken och registrera vad vi sprang förbi.

Idag hade jag tänkt åka och skjuta men efter att lyssnat på vinden som viner runt huset har jag skjutit på det till på måndag. Övning i svår blåst är det inte läge för just nu. Blev visst ett stycke fullt av ordvitsar... :)

Sist jag var och handlade råkade jag köpa laxfiskpinnar istället för vanliga. Döm om min förvåning när jag skar i en och den var rosa istället för vit! Angående smaken så tycker inte jag att det är någon skillnad medan Mika tycker de vanliga är godare.

I helgen ska jag försöka fylla igen min grop och plantera nya blommor där. På söndag ska jag också springa orientering, 10km blir det...

Ha en bra helg!
//Karin

Avvägning

Dagens ägnas åt avvägning. Roligt ett tag men sen blev det lite långtråkigt. Kom på att jag varit med och avvägt för fjärrvärmeverket i Djurås också, som pinnpojke :)

Ikväll ska jag lyfta skrot = skapa ny träningsvärk...

Crossen igår gick bra, jag blev trött vilket antagligen var meningen :). Är damerna i KGoIF OK tuffare än herrarna? 80% av damlaget från 10-mila var på plats mot 20% av herrlaget...

/K

Ruggit vär

Usch, vilket ruggit vär det varit idag. Snö, snöblandat regn och regn om vartannat. Snön kan få vänta i ett halvår nu!

På fm styrde jag kosan till Floda till Helob Bygg och pratade miljöarbete med Hans-Erik, Lisbeth och Fredrik. De var väldigt trevliga. Resten av dagen har jag knåpat ihop en rapport om, tja, Helobs miljöarbete. När den blivit klar skulle jag lämna in den och då hade inte inlämningsstället på högskolans sida öppnat än! Behöver jag säga att det var första gången det hände mig... :) Skönt att den är klar iaf, ska nu bara komma ihåg att lämna in den nästa vecka.

Ikväll är det crossträning igen, hoppas på mindre träningsvärk denna vecka. Det känns som om jag måste ta fram vinterkläderna igen. En buff blir det nog iaf.

Imorrn och på torsdag ska jag ha mätlabb i Borlänge. Har ju praoat men mätgubbarna på Falu kommun en gång i tiden så det ska nog gå bra. Skiter det sig så får jag ringa mamma - det funkar ju nästan jämt - speciellt när hon är expert i det här fallet. Hoppas på bra väder bara!

Ha de!
//K

10-mila

Trots att mina lagkompisar kämpade tappert så fick jag gå ut på omstarten igår kväll. Jag är nöjd med mitt lopp, har inte fått kartan än så det kan ju dyka upp något dumt man ser då. Hade lite svårt att rätta in mig i ledet i början och flyta med utan ville gärna orientera själv vilket ju inte var helt optimalt. Men efter ett tag började det spricka upp i lite mindre grupper och då kändes det bättre. Kom till fel gaffel en gång men det löste sig ganska fort. Hade folk framför mig på upploppet så jag fick lov att testa spurten och min extra växel hade efter något års frånvaro kommit tillbaka, jättekul :). Men som vanligt tror jag aldrig att jag ska orka fram till mållinjen när jag får lov att plocka fram den...

Jag hade både supertröja och lampa när jag sprang, ingetdera behövdes, vilken tant jag blivit.

Brorsan och pappa som sprang i natt verkar också ha skött sig även om käre lillebror var av en annan åsikt när jag fick sms vid midnatt. Ett tag skulle hela familjen ha sprungit men mamma (som också skulle ha sprungit i damlaget) slapp sen vilket hon var lika glad för. Nu bestog damlaget "bara" av ett mor-dotterpar och ett par svägerskor (ok, de är inte gifta än...) och så två obesläktade :).

Lite seg idag efter att ha kommit hem strax före ett i natt. 60 mil i bil och 8 timmars 10-mila hejande, peppande, springande mm gör väl också sitt till...

//Karin

RSS 2.0