Löpning och delade magmuskler

Det gick bra att springa idag, härligt. Kanske på grund av att det kapades rejält med hår igår. En halvering av hårmängden borde ju ha gett utslag i något kilo mindre iaf. Vi får se hos barnmorskan nästa vecka, jag kanske har gått ner i vikt sen jag var där sist? Nja det är nog tveksamt men skönt att det kändes lätt att springa iaf.

Nu har mina magmuskler börjat dela på sig. Det känns läskigt/häftigt när man kör magövningar och mitt fram finns det ingenting. Eller ingenting är väl att ta i... :) Men det blir iaf en springa som är alldeles mjuk. Mystiska saker är det som händer. Full fart på pyret där inne är det också.

Ikväll ska jag inventera på Willys med orienterarna, inte det roligaste som finns precis men klubben får ju pengar för det iaf och det är ju bra. Nu ska jag baka ut mina grahamsbullar som varit på jäsning.

Vi hörs!
//K

Tentaveckan slut

Nu är tentaveckan slut för den här gången och jag har skrivit en tenta i arbetsmiljö i fredags och en i vägteknik idag. Hoppas att det gick bra och att jag slipper omtentor. Den idag var den svåraste tenta jag skrivit så det är bara att hoppas att jag lyckades fantisera ihop hälften rätt...

Dagen började annars med att jag blev haffad av polisen och släppt, det senare får väl anses som tur, men jag fick lov att svara på frågan om jag hade linser på mig. Ja och som tur var gjorde han ingen kroppsvisitation för att avgöra sanningshalten i påståendet, mitt svar var ju visserligen helt sant men det är obehagligt när någon annan än en själv petar i ens ögon. Och så fick jag visa körkortet och blåsa mig fri också för att bli släppt.

Jag mådde bra i torsdags också efter onsdagens bravader så det blev träning då med. I lördags åkte jag skare i Björkaberget ihop med mor och far. Fint men skaren var inte riktigt så bra som vi hade förväntat oss. I söndags började jag känna mig hängig och sjuk så sen dess har det inte blivit någon mer träning men nu känner jag mig frisk så jag hoppas att det blir en sväng i morgon.

Nu ska jag snart och klippa mig för att fira att tentorna är över (och för att det behövs...). Så vi får väl se hur jag ser ut sen... Att jag har mindre hår på huvudet tror jag :)

Ha de bra!
//Karin


Tre månader kvar

Idag är det tre månader kvar tills det är planerat att pyret ska titta ut, vi har klarat oss genom två tredjedelar av graviditeten. Det har jag firat med att träna två pass och så lite tentaplugg däremellan.

Ett skatepass på skaren med backintervaller i morse. Det är på gränsen med snön här nere på åkrarna, det är nog inte åkbart så många dagar till i den här värmen och blåsten men idag blev det ett bra pass och jag hoppas att det är fint uppe i bergen ett tag till. På em körde jag ett löppass, det var lite tunga ben i alla fall sista halvan av passet i motvinden hemåt men jag kämpade på bra tycker jag. Det blev både tids- och intensitetsmässigt en av de bästa dagarna på länge trots att jag körde två pass i fredags också. Vi får väl se hur jag mår i morgon...

Vårt internet började helt plötsligt fungera igen i lördags, i måndags fick jag ett meddelande från bredbandsbolaget att de hade löst "driftstörningen". Hmm, skulle gärna vilja veta vad som var fel jag. Trevligt att det fungerar är det iaf.

Ha de bra, blås inte bort!
//Karin

50 min i telefon med bredbandssupport och ...

50 min i telefon med bredbandssupport och de kunde inte hjälpa mig ett skvatt, tur för han i andra änden att jag åt först iaf... Jag som skulle se på skidskytte! Om vi inte svarar när ni ringer hem till oss så är det inte för att vi är elaka, det går bara inte fram signaler hos oss. Ryggen mår inte bättre heller. /En less K


Stel

Ryggen har varit ganska bra ett tag nu men i morse kändes den stel igen. Så det fick bli en vilodag idag med mycket stretching och en rask uppmjukande prommenad. Nu hoppas jag att den mår bra igen i morgon.

Dagen har ägnats åt studier av arbetsmiljölagen, det börjar dra ihop sig till tenta. Misstänker att arbetsmiljöverket skulle ha ett och annat att säga om min arbetsställning, som en ostkrok över köksbordet. Jodå ryggen gillade det hela, eller snarare inte.

Nu sträcker jag iaf ut ryggen genom att ligga på soffan och titta på slottssprinten. Snart ska vi till farmor och äta middag, stuvade morötter och korv, mumsfilibabba!

//Karin

Barnvagnsjungeln

I söndags gjorde vi ett försök att ta oss genom barnvagnsjungeln. Det gick sisådär, kan man väl säga. Lite klokare blev vi kanske men det är tveksamt om det blev mycket bättre. Hur ska man veta vad man vill ha? Om man hade lust att spendera obegränsat med pengar på barnvagnar så vore det ju lätt. Köp en, testa, inte bra, köp en ny osv tills man hittat den bästa. Nu har vi ju inte lust med det så klart. Är det någon som vill sälja/har tips om någon terränggående/löpvänlig vagn så hör gärna av er.

På eftermiddagen körde jag den senaste tidens klart bästa löppass. På slutet har bebben legat och skumpat på urinblåsan under mina löppass, det är inte roligt kan jag tala om för de som är lyckligt ovetande om hur det känns att springa och känna sig supernödig och veta att det inte hjälper ett skvatt och stanna och försöka kissa. Det här passet märkte jag inte av det alls och dessutom kändes benen pigga. Tyvärr var glädjen kortvarig då det var som vanligt igår igen.

Idag hade jag en mindre lyckad förmiddag. Var helt säker på att jag hade föreläsning mellan 10-12. Det hade jag inte, fick jag veta när jag kom dit, den var mellan 8-10... Då blir man lite less. Nu ska jag iaf snart ut och åka skidor i solskenet.

Vi hörs!

//K

Härligt väder

Vilket härligt väder det varit idag. Började dagen ganska tidigt med ett skatepass med Mika efter frukost. Tyvärr var det inte skare som vi hoppats men det gick bra att åka i skoterspåren och det blev en fin tur ändå.

Sedan har jag hunnit med två prommenader i det underbara vädret, synd att vara inne för mycket, och så lite skidskytte på TV mellan varven.

Dammsugaren står stabilt kvar i städskrubben, den lär nog få stå där till i morgon också. Tyvärr är väl all smuts också kvar...

Ha de bra!
//Karin

Fettisdagen och nästan på Tv

Idag är det fettisdagen och det tänkte jag fira med att äta årets första semla. Bakade ett gäng igår så det blir tom hembakat. Men när är det egentligen man ska äta semlor? Jag ansåg/anser att man äter semlor från fettisdagen till påsk. Riktigt hur det går ihop med fastan var en osäker parameter. I "bladet" läste jag idag att det resande bageriet nu ansåg att semmeltiden var slut (de har annonserat om semlor sen jul minst...). Det fick bli googling på saken, inte helt lätt att hitta någon tillförlitlig källa på saken, men på den oerhört källsäkra (obs obs mycket ironi) sidan Wikipedia hittade jag iaf att "Semlan åts från början enbart på fettisdagen under påskfastan ("fastlagen") i större delen av landet. Senare, när svenskarnas intresse för fastan minskade, blev det tradition att äta den varje tisdag under fastans sju veckor. Enligt en annan historiebeskrivning i muntlig tradition, var semlor från början släta bullar som var bland det enda som fick ätas under fastan. För att dryga ut denna mat började folk göra hål i semlorna och lägga in olika andra godsaker, vilket med tiden utvecklades till den vispgrädde och mandelmassa som numera anses vara det riktiga innehållet i Sverige. Detta skulle vara bakgrunden till att semlor äts från fettisdagen och fram till påsk". Så nu vet vi (kanske).

En dag i förra veckan kom Mika hem och sa att han fått höra på jobbet att jag nästan hade varit med på TV! Öh, hur hade jag lyckats med det, det där nästan var det som var mest konstigt tyckte jag faktiskt. Hamnat på TV har jag ju gjort några gånger bla har ju jag och Anna ramlat in i en reklamfilmsinspelning men nästan... Det visade sig att SVT hade visat det nu 15 år gamla (hur gammal är man egentligen...) klippet från Lilla Sportspegeln där jag hade skickat in en fråga till Björn Dählie och undrat hur han gjorde sina målgester. Nu har Linnea (min fd brudkollega) letat fram klippet och kommenterat (jättekul), så här kan ni också se mig "nästan vara på TV". Min fråga är efter ca 5.15 om ni inte vill titta på hela. Jag hade förträngt det hela men nu minns jag att det var många som kommenterade det hela i skolan dagarna efter :)

Ha de!
//Karin

Idag har jag varit på kommunfullmäktige oc...

dsc00127 (MMS)

Idag har jag varit på kommunfullmäktige och blivit hyllad för mina sm-silver från förra året. Roligt att de uppmärksammar, även om kf inte är så superkul. I år hade de skippat utfrågningen, jag som laddat för att försöka förklara vad orienteringsskytte är.


Varför åka vasaloppet, när man kan skejta ...

dsc00126 (MMS)

Varför åka vasaloppet, när man kan skejta på ett skoterspår istället?


RSS 2.0