God Jul!



God Jul och Gott Nytt år på er alla!!


Helgens skidO-övningar har gett blandat resultat men det har varit riktigt roligt att tävla och åka skidO igen.

Jag hänger med de andra riktigt hyfsat men återhämtar mig inte som vanligt.  Så efter två tävlingar på lördagen så var jag så kabbslut så jag stod över långdistansen på söndagen. Onsdagens natttävling var riktigt orienteringskrävande och rolig (förutom att jag åkte 90 grader fel på ett ställe...).

Nu ska jag klä julgranen!
//Karin

Ikväll då smäller det!

Säsongspremiär i skidorientering i Harsa ikväll. Det ska bli riktigt kul att tävla igen, det var länge sen nu. Hur formen är har jag ingen aning om men att hoppas att den är ganska god. Läs mer om tävlingarna här

Igår var jag på föreläsning med Clas Björling - Övertränad järnman från Mockfjärd (länk till hemsida). Jag var väldigt nyfiken på hans erfarenheter om överträning. Och jag kan ju säga att det bara var som att pricka av från en lista, det han sa mot vad jag har upplevt under hösten. I hans fall gick det så långt som till total utbrändhet medan jag hoppas att jag har stoppat det lite tidigare eftersom det känns som det redan har vänt mot det bättre för mig, även om jag inte alls är på några normala träningsdoser eftersom jag inte återhämtar mig helt bra.

Förenklat: Du kan utsätta kroppen för en viss mängd fysisk (elitträning) och psykisk stress. Men när du har gått över gränsen, återhämtar du dej inte, det är inte roligt att träna länge och binjurarna som producerar stresshormonet kortisol tar stryk. Det funkar inte att bara må bra fysiskt du måste må bra i skalln också.

Nu ska jag packa.
Ha de bra och håll tummarna är ni snälla!

//Karin

PS. Pepparkakshuset och pepparkakshjärtarna blev bra. Kanske kommer några bilder nångång... DS.

Träningstävling i centrala Örskogen

Det känns inte som om bloggskrivande är det mest prioriterade just nu men jag ska försöka plita ihop lite grann.

I lördags var jag till Linn och Rickard i Örskogen på träningstävling i skidskytte. Det var mycket roligt, trevligt och jobbigt! Det var den krokigaste skidskyttebana jag åkt, det var helt klart skidorienteringskänsla på den. I PM:smset jag fick av Linn kvällen innan stod det banan går i centrala Örskogen och allt gjorde den det. Över gårdsplaner och framför farstukvistar, det gällde att ingen stack ut näsan när vi åkte förbi.

Resultatet blev:
1. Lill-Karin (hon är inte så liten längre men jag är ändå äldre) (kortare bana)
2. Rickard
3. Anna
4. Stor-Karin (dvs jag)
5. Linn
6. Herman

Jag sköt 2-1. 2 bom i ligg är ju några för många, de första 3 skotten gick jättebra sen började Jörgen (Rickards pappa) att gasta en massa. Man ska ju klara sånt men jag gjorde det inte...
Det kostade på att bomma då straffrundan var lång, (>200m) runt två hus samt kuperad.
Det kändes i benen att det var länge sedan jag körde tempo. Så nu ska jag försöka köra lite intervaller för att vara i lite form till den riktiga tävlingspremiären i skidorientering nästa onsdag.
Det stod en artikel om oss i Dala-Demokraten, läs här . Jag måste bara påpeka att jag såg då ingen sol!! Det var det som fattades annars var det toppen!

Igår bakade jag och Mika pepparkakshus. Det gick bra. Men vi har det värsta (bästa?) - ihopsättningen kvar. Efter en hel del funderande (spana in den här borgen som vi hittade) bestämde vi oss för att göra Mikas hus (i lite mindre format då). Det är första gången jag gör ett pepparkakshus med takkupor och balkong, vi får se om vi lyckas få ihop det...

Ha de bra!
//K

Snöigt och Pepparkaksbak

Helgen blev snöig.
Nog för att vi älskar snö men den behöver inte vräka ner när vi måste stå ute hela dagarna. Dessutom snöade skidorienteringsspåren igen så det inte gick att åka några fler pass på dem.
Efter helgens övningar kan jag skriva upp stenplockare och nummerlappstorkare på mitt CV. Dessutom nummerlappstorkare med hjälp av byggfläkt. Klädespåsbärare har jag också varit och pratat med kändisar.

Det var någon som inte hade tänkt riktigt utan damerna och herrarna skulle använda samma nummerlappar (startade med 3 timmars mellanrum) så vi fick försöka torka dem genom att hänga upp dem på rep inne i vallatältet framför en byggfläkt. Måttligt torra kan vi väl säga att de blev.

I måndags bakade jag och farmor pepparkakor för TJUGONDE gången.
Och nej vi bakar inte mer än en gång per år!



Första året och årets bak. Mycket är sig likt (minst 7 saker på bilderna),
storleken är lite annorlunda och köket är ett annat.




Men pepparkakor blev det i mängd precis som vanligt. Farmor hade dessutom en idé vad jag skulle göra med några och lyckas det så blir det snyggt men det känns som chansen inte är så stor... Återkommer med bilder om det blir lyckat. Har inte haft tid/mod att försöka än.

Igår kväll besöktes golfbanan i Rista. Det är inte så ofta jag är på en golfbana precis.
Där var det ganska mycket snö, nästan för mycket för det vi skulle göra. Men det var roligt och jobbigt och mörkt...

För övrigt så pluggar jag blod, immunförsvar och hormoner för brinnande livet samt har julklappsinköpsångest.

Ha de bra i snön!
//Karin

RSS 2.0