Klubbmästare!

I helgen var det sprint- och lång-SM i skidorientering i Sundsvall. Jag var inte där, jag var hemma istället. Då jag insett att det skulle bli för jobbigt för min kropp i det skick den är i just nu. Och efter att sett kartor och hört/läst diverse från helgen så är jag helt övertygad om att det var rätt beslut även om det verkar ha varit fina tävlingar.

Helgen tillbringades istället till stor del i Björkaberget, njutandes av det underbara vädret. På lördagen gjorde jag och Mika en pulka-grilla korv-mys-skidtur till utsikten vid Finntorpet. Riktigt härligt men lite väl mycket lössnö för att det skulle gå bra att åka pulka men vi åkte iaf... :-) Jag är ingen firare av alla hjärtans dag och det firade vi nog inte heller, vi hade bara en riktigt bra dag!

På söndagen blev det ett träningspass Björkastugan-Finntorpet-Svarttjärnen (mot Tryssjön) o tillbaka. Även det jättefint. Första gången på väldigt länge som jag åkte i 2 timmar. Kul, men jag blev trött efter. Sen var vi till Betel på gudstjänst, det var många som var nyfikna och ville veta vad det var för konstig tjej som Mika hade med sig. Det var ju kul men man känner sig lite tjatig efter ett tag när man svarar på exakt samma frågor några gånger.

I måndags var det alltså dags för pulka-KM. Det var några år sen jag var med sist men nu var det riktigt kul. Jag vann dessutom vuxenklassen så det var ju extra kul :-) Tjuvträningen i lördags hade gett resultat, men man kan nog inte säga att det var speciellt tävlingslik träning.

Igår drog jag och brorsan ut och åkte skoterspår. Startade vid Dalviks kvarn och åkte sedan ner på västerdalälven (Ska vi ner HÄR? Det är ju självmord!!! Eriks kommentar) och sedan vidare upp mot Björkaberget o tillbaka. Riktigt jobbigt, efter vi lämnat västerdalälven gick det uppför, uppför och uppför. Men riktigt roligt och riktigt bra träning.

Idag har det blivit ett klassiskt pass i Tallplanteringen och imorrn planeras skytte och skate i Snöån. Hoppas det är lite varmare denna vecka!

Ha de!
//Karin

Kallt och finväder

Två förstaplatser, en tredjeplats och tre femteplatser blev Dala-Järnas fina facit förra helgen.
Jag bidrog med en femteplats på lördagen. Hur många som startade behöver vi kanske inte avslöja men det var iaf tio anmälda. Åkningen var väl som väntat inte speciellt bra men jag sköt tre bra serier och en sämre. Till söndagen kände jag mig så pass sliten och det skulle bli så grymt tungfört att jag stod över.

Igår var jag till Snöån och sköt o åkte, det gick bra men det var kallt! Det var -10º när jag for hemifrån, en helt ok träningstemperatur. Men Snöån ligger, som tidigare erfarits, i en annan klimatzon. Där var det -16º när jag kom dit och sjönk till -18º under passet, brrr. Men det blev många träff ändå!

Idag har jag tittat på en och en halv föreläsning (rörlighet resp kraft-tid-effekt) den första var ganska kul den andra var det inte, därav bara en halv än... Sedan har jag åkt skidor på hemmaplan i Djurås. Startade på Nässjön, och åkte genom Överbacka och in i Tallplanteringen och snurrade runt där inne i några varv o tillbaka. Det är ett jättefint klassiskt spår, lite flackt bara, så jag hade en riktigt fin tur i finvädret.

Imorgon blir det nog pulkaåkning, måste öva inför Kvarnsvedens prestigefylda pulka-KM på måndag. Jag har faktiskt varit klubbmästare i det en gång i tiden.

Ha de!
//K

Sundsvall nästa

Imorrn far jag norröver igen, det var ett tag sen nu. Denna gång är alltså Sundsvall målet och skidskyttetävlingar står på programmet.

Jag har packat klart. Skjutsjälvförtroendet är på topp. Sköt grymt bra på träningen i tisdags, 4 nollor i rad!!! "Tanterna" Anna Lu och Lisbeth var där och provsköt och lånade min bössa mellan varje gång jag sköt. Kul. Får se om det blir en orienteringsskytte-karriär för dem nu. Jag måste göra vapenvård innan jag far, det var ett tag sen nu... (Säg det inte till nån ;-))

Jag har inte vallat eller bestämt vilka skidor som ska med än. Hur ska man kunna göra det när den ena prognosen säger -15 och den andra +1?? Helt sjukt...

Ikväll åker Kvarnsvedsungdomarna ännu mer norrut. Till Boden ska de med nattåg. Jag är lite avis, våran USM-resa till Boden (Luleå var nog vi iofs) var helt korkat rolig. Jag och Anna O skrev ett repotage om den där resan På tur med banankompaniet - Den långa kortresan var rubriken. Vi åt bananer och spelade kort :) Håller mina tummar för dem och hoppas att de kommer hem med en hög medaljer och ett riktigt roligt minne i bagaget.

Jag och Mika ska till Farmor och gratta henne på födelsdagen ikväll. Det utlovades fika :)

Håll nån tumme för mig med är ni snälla!
//K

15:e (16:e?) på NoM

Nu har det gått över en vecka igen sen det var uppdatering här, skärpning...

Förra tisdagen åkte jag alltså NoM-sprinten. Det var ett riktigt bra lopp, lite sprint-hets i orienteringen dock men det blev rätt ändå. Åkningen fungerade så bra som den kan göra just nu men jag hann bli riktigt sleten på slutet. Kartan finns här . Jag blev 15:e eller 16:e beroende om schweiziskan ska räknas i NoM eller inte. Fick stryk av Liisa Antilla med en sekund, ganska surt. Den skalpen hade ju varit kul att ha. 6:a av svenskorna iallafall och det var ju bra.

På fredagen var det åter dags för tävling, medeldistans WRE (World Ranking Event) och SverigeCup. Med tisdagens fina resultat i ryggen var jag förhoppningsfull även fast benen inte riktigt kändes pigga men det sket sig. Kartan finns här .Fick inget flyt i orienteringen till ettan/tvåan, bara hets och stress. Sedan började jag bli trött till fyran, till femman var jag trött och till sexan var jag helt slut. Åka uppför, det som var min favvo-grej förra året klarar jag inte just nu. Funderade på att bryta men är alldeles för envis för att göra detta så jag hankade mig runt i något lustempo. Någon kartträning blev det kanske...
Resten av dagen (5 timmar) ägnades åt golvläggning på övervåningen hos Mika. Det gick bra, oftast. Sen somnade jag kabbslut, nära på innan huvudet hamnat på kudden.

I lördags skulle jag ha åkt Dala-Värmlandscup i skidskytte i D-J men efter genomklappningen på fredagen så stod jag över. Var dit och var funktionär och kände på stämningen och blev väldigt sugen på att åka iallafall.

I söndags åkte jag ett fint lugnt klassiskt pass i Insjön. Kändes bra i benen igen.

Igår var jag i skolan i 6 timmar, så länge har jag inte varit i skolan på nästan tre år! Den första av tre obligatoriska träffar i distanskursen Mätmetoder för mentala processer. Kändes ganska snurrigt med att försöka ta in så mycket igår men det känns också kul, spännande och intressant. Vi fick öva oss på att sätta ord på känslor så jag försöker... :)
Mental träning, avslappningsträning, personlighetstest, sinnesstämningsanalyser och reflektioner är lite av det jag ska ägna våren åt. Idag när jag körde min avlappningsläxa så ringde pappa mitt i (på den fasta telefonen så den går inte att stänga av iaf nån tyckte det kunde ha varit en smart idé...), mindre lyckat med den avslappningen. Men men nya tag imorrn!

Har fått nya handskar av min handsksponsor Lillsport också. Kanonbra. Rullskidhandskarna är superfula, men man kan ju säga att det syns åtmindstonne väldigt bra. Illgröna!

Nu ska jag till D-J och panga lite. Ska göra säsongspremiär i skidskytte i Sundsvall till helgen. Kul kul, förhoppningsvis!

Ha de!
//Karin

RSS 2.0