VM-sammanfattning

Ursäkta den dåliga uppdateringen, det har helt enkelt varit fullt upp den här veckan också. Konstigt nog...

En sammanfattning av mina äventyr på VM borde jag ju bjuda er på.

En guppig flygtur till Malmö följdes upp av en regnig och blåsig minibusstur där blåsten tog rejält tag i bussen över broarna men tillslut kom vi fram till blåsiga Nymindegab på Jyllands västkust.

Torsdagen ägnades åt förberedelser. Skjutträning, För-löp (model event) och invigning. Under för-löpet klev jag mest omkring och kliade mig i huvet, det var inte lätt att förstå någonting av kartan och ännu svårare var det att ta sig fram. Jag hade hört att Danmark skulle vara lättlöpt men här var det conntorrtatallsnår blandat med eksnår och några taggiga snår. Hur skulle detta gå?

Fredagen, debuten som senior på ett VM, debuten som orienteringsskytt på VM. Sprint stod på programmet. Började med att småsvänga på de två första kontrollerna en minut var kanske sedan gick det bättre även om kontolltagningarna inte var perfekta. Här var det en annan terrängtyp fast det bara skillde en km från för-löpsområdet, det gick att ta sig framåt! Första skjutningen ligg, de fyra första skotten gick bra men tyvärr lyckades jag inte hålla ihop det utan fick springa en runda i den lösa och tunga sanden. En liten orienteringsrunda till innan ståskyttet. I skyttet lyckades jag inte alls hitta den fina rytmen jag haft hemma på träning, fick iaf ner två men det blev 3 tunga rundor. Slutade 12a, tangerat bästa resultat från JVM.

På lördagen avgjordes den tuffa långdistansen i Frederikshåb utanför Billund (Legoland). Började med punkt-ol tyckte det gick hyfsat men väldigt långsamt, var väldigt osäker på många kontroller. Blev tillslut 14mm fel varav 6mm på en kontroll. Sen var det dags för fri orientering. Det flöt på bra även om det återigen var lite småsull i ringarna vid kontrolltagningarna, fortare än sådär orkar jag inte springa just nu. Sen kom jag efter drygt 2 timmars springande in för skjutning. Om vinden hade varit till besvär dagen innan så var det inget mot nu. Det blåste rejält, i ståskyttet fick jag ta ner bössan flera gånger och försöka vänta ut vinden men den gav sig inte. 5 träff i ligg och 2 träff i stå (av 10) är jag väldigt missnöjd med. Det var orättvisa förhållanden på vallen och det gällde att ha tur när det blåste lite mindre, det hade inte jag. Så är livet ibland, slutade 16e.

På söndagen var det stafett, jag och Anna Runesson utgjorde Sverige lag 5. Anna bommade rejält på första sträckan så jag fick gå ut en stund efter täten men med nästan-häng på danska förstalaget. Och jag gjorde mitt bästa lopp för helgen nu hade jag kommit in i orienteringen. Dock har jag inte så bra tid som det står i resultatlistan utan ca 15min sämre, något krångel med min bricka där, men det är ändå i nivå med de andra svenska tjejerna vilket var roligt. Fick använda två extra skott i ligg och tre i stå men slapp runda vilket var väldigt skönt. En liten revansch på skjutvallen och frågan är om det inte är min första stafett (skidskytte/springskytte/ol-skytte) utan runda, är lite osäker. Jag plockade två platser, vi spöade danska förstalaget och slutade 7a.

Sedan blev det en lång hemresa. Minibuss till Staffanstorp (mellan Malmö och Lund) där jag fick duscha och äta hos Emelie och Tony. De skjutsade mig sedan till jvstn i Lund där det blev några timmars väntan och lyssnade på valvakan innan nattåget kom kl.23. Avstigning i Sthlm kl halv sju vilket var 45min försenat så jag missade tåget till Borlänge och fick vänta drygt en timme på nästa vilket gjorde att jag kom försent till skolan. Puh, när jag väl kom hem på em var jag riktigt slut.

Igår körde jag före frukostträning, då blir man också slut. Nu blir det styrketräning, följt av packning. Imorrn ska jag ut på nya äventyr, vi hörs när jag kommer tillbaka från dem. Ha det så bra så länge!
//Karin

Mina fina naglar från i helgen. Jag har la...

dsc00107 (MMS)

Mina fina naglar från i helgen. Jag har landat hemma och har hunnit vila upp mig lite några dagar. Ska försöka skriva ett längre inlägg lite senare men nu ska jag ut och rasta rullisarna en sväng. /K


11a, en hyfsad debut. Några småsvängar i s...

11a, en hyfsad debut. Några småsvängar i skogen och några bom (1-3) för mycket på vallen. Det blåste mkt så det var svårskjutet. Sen har vi tittat på havet. /K


Mot VM

Nu är jag alldeles snart på väg till VM. Kl 16 går flyget till Malmö, väldigt skönt att kunna flyga direkt från Borlänge och dit. Sen blir det några timmar i minibuss.

Så nu har jag förhoppningsvis packat allt, toppat formen osv. Nu gäller det bara att hålla sig frisk så ska det här bli jättekul!

Igår var jag och röstade på OK, praktiskt. Har faktiskt inte lyckas varit hemma på valdagen någongång av mina två gånger jag har fått röstat i riksdagsvalet. Gå och rösta det är väldigt viktigt!

För övrigt så har det varit grymt mycket att göra ett tag. Bygget går framåt hemma, bara två varv till kvar av elva så är murningen klar sen. Skolan rullar också på i full fart med grupparbeten hit och grupparbeten dit.

Information om VM kan ni läsa här.

Håll tummarna för mig är ni snälla!
//Karin

Packningslista som det står VM på, ganska ...

dsc00104 (MMS)

Packningslista som det står VM på, ganska häftigt. Normalt gör jag inte packningslista när jag ska iväg och tävla man vet ändå vad som behövs. Men nu är det så mycket annat som försöker få plats i mitt huvud så det kändes säkrast med en lista. Finns många saker jag måste komma ihåg typ bössa, vapenlicens, kompass, skor...mm. Ha en bra dag! /K


Murning pågår. Det går framåt/uppåt :). /K

dsc00099 (MMS)

Murning pågår. Det går framåt/uppåt :). /K


Vila och fullt med god lingonsylt

Det rullar på om man säger så. Skola, träning och byggjobb hemma, långtråkigt hinner jag inte ha. Efter ett par dagar med hårda löpintervaller och skytte har jag haft vila idag. Bara ett skjutpass. Vilan var behövlig för jag kände mig helt förstörd när jag skulle ta mig ur sängen i morse. Men förhoppningsvis ska jag bli pigg och snabb och träffsäker till slutet av nästa vecka. Jag hörde Lotta Bromé på radion idag, hon skulle ha aktiv vila idag vilket hon hade fått höra tyvärr inte betydde att ligga på soffan och vila intensivt/aktivt. Min vila har då varit allt annat än lugn tyvärr...

Ett träningspass med viss lingonspaning förra veckan resulterade i att jag fick en halv hink lingon hemlevererade av pappa, mycket behändigt. Och i söndags när jag precis hade rensat klart dem så dök mamma upp med en halv hink till som hon och mormor och morfar hade plockat, så då fick jag rensa ett tag till :). Tack. Rårörd lingonsylt på färska bär det är fruktansvärt gott det. Igår åt vi raggmunk o fläsk o massor av nygjord lingonsylt, mumsfilibabba

Nu ska jag åter dyka in i 1920-talet och klassicismen. Är det någon som råkar veta något om det så hör gärna av er.

Vi hörs!
//K

Dalhalla och p-floyd

Nu är första skolveckan slut och det är bara ... hmm ... många kvar. Det har gått bra även om läraren i projektmetodik gav oss ett grupparbete i torsdags som skulle presenteras på fredagmorgon. Torsdagskvällen blev lång kan jag säga. Först träning med Anna i Snöån kl 5. Eller när vi kom dit pratade vi i en timme sen tränade vi... Tur vi började 5 annars hade vi aldrig kommit hem. Dusch och plugg, mat lagades det och åts runt halv 10 sen blev det plugg i ytterligare en timme ungefär men presentationen blev bra!

Igår körde jag skjutträning på em. Sen var jag till Dalhalla på P-floyd eftersom Mika är med i deras scenshow där. Duktiga att spela var de men inte riktigt vad jag väljer att lyssna på i vanliga fall men helt ok var det. Klättergrejerna som Mika och de andra gjorde var riktigt effektfullt. Men jag var nervös... Riktigt fint var det i Dalhalla också, mitt första besök där, fast lite i kallaste laget. 

Mitt kvällsnöje på lördagskvällen har hitills bestått av att springa 70-20 intervaller. Jobbigt, jag ångrade mig efter första att jag bestämt så många. Men har man bestämt så har man så jag sprang dem allihopa. Stöp under uppvärmningen så nu har jag skrapsår på utsidan av knät...

Ha det bra!
//K


Skolstart

Nu har jag gått i skolan "på riktigt" i tre dagar. Byggingenjör i Borlänge är det som gäller. I måndags satte jag ett kryss på ett papper, igår åkte jag buss och idag har jag haft min första föreläsning. Det känns bra men uj va jobbigt det är att vara trevlig mot alla nya okända klasskompisar.

Nått riktigt radikalt har jag väl inte gjort med ståskyttet. Men jag hade en privatlektion med Rolf som lärare i måndags där han sa många bra saker som jag behövde höra. Och nu ska jag försöka skjuta lite mer och tänka på de sakerna och sen inte tänka alls...

Idag var jag först till skolan, sen lunch hos mormor och morfar och sen var planen skjutträning och komb i Bergebo med hjälp av pappa. Bara det att jag när jag kom till Bergebo insåg att löparskorna låg hemma... Så det blev enbart skjutträning där och löpning när jag kom hem. Det blev en sväng över Djurmo Klack, puh.

Sten>> Tack, ni har stenkoll på mig.

Vi höres och synes!
//K

RSS 2.0