Säsongspremiär skidskytte

I lördags var det då äntligen dags att göra säsongspremiär på tävlandet för den här vintern. Skidskytte SM sprint stod på programmet. 3 varv på den tuffa två-ån-halven i Snöån och två skjutningar. Det var jättekul och jättejobbigt. Oj vilken kramp jag hade i höger lår på andra varvet. Sköt 0-2. Liggen är jag väldigt nöjd med så klart speciellt när det inte gått klockrent på träningen på slutet. Stå kändes som en bom för mycket iaf men tappade lite fokus efter första bommen. Totalt sett är jag nöjd och inte kom jag sist heller :).

När jag kom hem och la mig på soffan insåg jag hur fruktansvärt trött jag var. Och hur skulle jag orka åka 5 varv på söndagen? Efter en natt med orolig sömn pga en värkande kropp tog jag beslutet att kasta in handduken, tyvärr. Alltid tråkigt att inte kunna köra det man tänkt sig men det var rätt beslut. Återhämtningen gick dock ganska snabbt på söndagen och på kvällen var jag pigg igen.

Igår körde jag två pass och det gick bra. Ett klassiskt på fm och sen löpning och styrka på em. Var ett tag sen det blev två pass nu och jag var rädd att jag skulle vara riktigt mör idag men det känns lugnt.

Fick en liten chock när jag gick in och kollade temperaturen på temperatur.nu (vi har ingen termometer eller jo det har vi men den sitter inne i utbyggnaden) i morse, -18. Inte konstigt att det kändes lite kallt uppe i sovrummet, Mika hade dock eldat så när jag kom ner i köket var det varmt och skönt. Hoppas det blir varmare tills ikväll då vi ska ut och skida.

Nu är det skoltajm, vi hörs!
//Karin

Fina träningsförhållanden

Det gick hyfsat att springa i måndags och att det bara gick hyfsat berodde inte på ryggen. Och sen dess har jag inte kännt av ryggen heller, väldigt skönt.

Nu skiter jag i det här tentaplugget, det får går som det går. Förhoppningsvis blir det iaf G, eller vi får ju sifferbetyg i den här kursen, så en 3a.

Tränat i Snöån har jag också gjort den här veckan två gånger till och med och det har gått riktigt bra, fast idag bet det en del i kinderna och blev lite meckigt med vantbyten innan jag fick upp värmen. Förhållandena har varit toppen. Lättfört i spåren men inte isigt och så helt vindstilla på vallen. Så vill jag ha det till helgen med om jag får bestämma. Då är det nämligen dags för säsongspremiär i tävlingsspåren och skidskytte SM i Dala-Järna.

Nu ska jag gå och skala morötter. Det ska nämligen ätas stuvade morötter här i kväll, mumsfilibabba!

Ha de bra!
//Karin

Tentavecka

Förra veckan ägnades åt tentaplugg eller jag försökte iaf. Har en tenta på fredag som är så tråkig men jag vill ju verkligen inte göra om den så det är väl bäst att försöka. Idag har jag en liten tenta, det är så att jag har tillgodoräknat mig stora delar av en kurs så jag ska bara komplettera med att svara på tre tentafrågor idag. Hälften rätt för att klara kursen det borde jag fixa.

En del träning blev det som vanligt också. Bland annat så körde jag och Mika ett klassiskt pass i Insjön när vi åkte som skållade råttor. Jag vet inte om jag någongång har diagonalat så fort som då. Extra roligt med det passet var att jag på morgonen var så sliten att jag knappt kom ur sängen men efter en dags vila så gick det ju bra att köra på kvällen :).

I lördags var det tårtätning för hela slanten. Mika fyllde år så det blev en massa firande, först med familjen och sen med kompisar på kvällen. Däremellan hann vi med taizemässa i Himmilsgården ihop med Anna O, härligt och fullt med gamla minnen.

Igår blev det en lugnare dag i regnvädret med ryggont, usch. Jag har ju till och från problem med att mina höfter låser sig alt mina höftben roterar och natten till igår slog det till igen. Hade ont på förmiddagen men tänkte att ett styrketräningspass kan jag nog klara av. Det gick strålande, jag kunde nästan köra alla vanliga övningar och det kändes bra. Avslutade med stretching och sen skulle jag bara gå ner för trappen. "Bara" visade det sig för då hade det helt låst sig så tog jag ett steg så spred det sig smärtspjut i rumpan. En chockad Mika kom precis hem när jag försökte hanka mig ner. Efter lite smärtsamt travande och en varm dusch så släppte det ganska bra iaf och idag känns det mycket bättre. Det sista av julen städades ut igår också i och med att jag bytte gardiner och så fick jag mina sista julklappar av faster.

Nu ska jag ut och springa en sväng i mina nya härliga dubb-träningsskor som jag fick av mor och far i julklapp. Så här fina är de:


Hoppas ryggen håller!
Håll gärna tummarna för det och för tentan i em!
Ha de!
//Karin

Nytt år

Oj nu har det gått över en vecka sen sist jag uppdaterade och det har hunnit bli nytt år. 2011. Ett nytt år, fullt av nya spännande händelser och möjligheter. Hoppas att detta kommer att bli ett bra år på alla sätt och vis.

Det nya året firades in i Mockfjärd, av alla ställen, men det blev trevligt iaf med mycket god mat och trevligt sällskap. Det verkar vara popis att man ska berätta vad man åt till nyårsaftonsmiddag så då gör väl jag det också om det är någon som är intresserad.
Förrätt: Tunnbrödssnittar med pepparrot, skinka, avokado och gurka. (Mina var avokadolösa)
Varmrätt: Marinerad fläskfilé med hasselbackspotatis. Grönsallad, varm svampsås samt kall fetaost-creme fraicesås.
Efterrätt: Chokladmousse med crisp 
Diverse onyttigheter intogs också senare på kvällen :)

Sedan dess har jag bland annat hunnit med x antal mil på skidor, åka pulka, styrketräna (vilket skapade fruktansvärd värk i baksida lår) och spelat spel. Och en massa mer så klart.

Ha de!
//Karin

RSS 2.0