Roligt

Idag har jag alltså gjort säsongsdebut i skidskyttespåret. Det var riktigt roligt och fruktansvärt jobbigt. Sköt 1-3, liggen är godkänd men inte ståserien. Men idag är jag ändå mest nöjd med att bara varit med, kommit runt och haft kul. Trots att jag åkte så jag var på väg att spy på sista varvet så var det ändå på något konstigt sätt kul. Jag hade en hård fajt med Madde och Lina där jag och Lina lyckades komma på exakt samma sekund, hur man nu lyckas med det, efter att jag åkt ifrån henne ca 40s på sista varvet.

På't igen i morgon. Då slipper vi 2,5-backen, å andra sidan ska vi åka 5 varv...

Och allt känns det i benen att man nästan kan räkna träningspassen sen jul på ena handen. Men idag var jag iaf frisk och hade inte ontont någonstans!!

Jag är glad.
//Karin

Dåliga kommentatorer

Iförrgår hade jag tröttnat på att lyssna på skidskytte på radion. Skött och Mogren är säkert bra på andra saker men på att kommentera skidskytte är de inte så värst. Eller skidskytte är väl kanske ingen direkt radiosport... Klart mer spännande att se på TV. Men kommentatorerna där är väl inte bra heller... Höll på att bli knäpp på Ulfbåge. Bla skulle han räkna upp alla ställen där man kunde träna skidskytte. De 5-6 (minst) ställen som finns i Dalarna då.... De glömde han. Katastrof!!!!

Idag ska jag åka och träna på ett av dem. Ska ju tävla i helgen måste skjutöva annars kan det bli långt... Vet iofs inte hur mycket ett pass till gör men lite för självförtroendet kanske.

Igår var det skidstafett utan att jag varken såg eller hörde det. De verkar ha klarat sig bra ändå!

Nu ska jag skriva en labbrapport, den första på ca 4 år. Hoppas någon rutin på ordbajs sitter kvar och den behövde inte vara så seriös vilket var skönt.

Vi hörs!
//K

Fynd

Ett av mina fynd på Clas Ohlsson igår:

Har letat efter portionsformar men trodde inte att jag skulle hitta dem på Clas Ohlsson!!

Sitter i skolan, det är seeeegt...

Ryggen mår bra idag, jippi. Hoppas den gör det efter kvällens skidtur också.

Nu ska jag lyssna igen!
//K

Mörbultad

Helgen blev inte riktigt som planerat.

Det var roligt att åka skidO igen i fredags men... Ryggen gjorde ont från första stavtaget uppför på smalspår dvs halvvägs till första kontollen. Trist. Annars var det ett helt ok lopp förutom att jag på väg till sista kontrollen kraschade. Vet inte alls hur jag lyckades men resultatet blev en mycket ömmande axel. Denna axel gjorde att jag tyvärr fick kasta in handduken för stafetten igår :(

Idag har jag återigen varit till en naprapat och blivit ännu våldsammare behandlad. Nu skulle det gå över!! Mitt högra höftben var visst framåtvridet vilket ska vara fixat nu. Känner mig helt mörbultad i hela kroppen. Kan också bero på att jag var ute och sprang igår, första gången på lääänge. Vad denna höftbensrotation beror på vet jag inte men Mika kläckte idéen att jag åkt för mycket spark, låter helt klart vettigt. Jag gillar att åka spark och sparkar nästan bara med höger ben.

Nu ska jag plugga lite till innan det blir en tripp till Clas Ohlsson ikväll. Har två tuffa skoldagar framför mig, ska infinna mig i skolan 9-17 i två dagar i rad. Hur ska detta gå?

//K

Ingen lång

Idag har jag slutgiltigt fattat beslutet att min rygg inte ska behöva åka någon långdistans på lördag. Var ute och åkte lätt igår och det gjorde ont. Tråkigt naturligtvis men jag ska försöka åka sprinten imorgon och stafetten på söndag. Ska försöka ha roligt under de 15minuterna imorgon oavsett hur ryggen mår.

Det är bara och bryta ihop och komma igen (Per Elofsson). Det är väl kanske lika bra att all skit kommer samma säsong så kan man ju hoppas att jag klarat av det för några säsonger sen!

Örskogen är platsen ifall någon vill komma och titta. Startlistor och resultat (kommer kanske) finns här. Det ska bli fint väder, varmt och vindstilla :) eller raka motsatsen kanske det var...

//Karin

SM-SILVER, SM-SILVER, OS-GULD, OS-GULD!!!!

Så kan man väl sammanfatta de senaste dagarna. De två första medaljerna har jag tagit, de andra har Kalla och Ferry tagit.

Att lyckas ta två medaljer i samma tävling och samtidigt inte vara nöjd var det jag gjorde i lördags. Jag var laddad och spänd men inte så farligt nervös. Kort åkning innan första skyttet - ligg. Får knappt godkänt i ligg med 3 bom på 10 skott. Sedan var det punktorienteringen som var fruktansvärt svår. De första två punkterna hamnade helfel, var jättesvårt att framför allt bedömma avstånd. Sen gick det lite bättre, blev totalt 26mm fel. Dock gick punktorienteringen så långsamt att jag var en isbit när jag skulle in och skjuta stå. Och skyttet gick åt pipsvängen, 6 bom på 10 skott pinsamt. Sen var det bara en km skidåkning kvar och då hugger det till i ryggen så jag tror den ska gå av, tog mig med stora smärtor i mål. Alla sköt dåligt och hade problem med punktningen så mitt resultat räckte till en SILVER-peng. Jätteroligt. Sen blev vi (jag o Ylva, Dalregementets IF) dessutom tvåa i lagtävlingen.

Ryggen mår fortfarande inte bra. Var till en naprapat och blev misshandlad i måndags. Han tyckte jag var sne men rörlig. Jag hade gissat att jag var stel som en pinne men icke. Får se hur det går till helgen. Nya SM-tävlingar på gång. Hur mycket smärta kan man tåla och pressa sig genom. Och kanske framför allt den stora frågan är det farligt för min rygg att göra det. Formen är defenitivt inte på topp iaf.

Det här med att inte ha TV när det är OS är jobbigt. I måndags for jag till Erica (Erik var inte hemma) och kollade på Kallas fantomlopp. Roligt värre. Igår lyssnade jag på tjejernas skidskytte på radio. Det gick sådär både att lyssna och för dem. Missar spänningen ganska mycket genom att inte se.

Vi hörs!
//Karin

Laddad och packad

Ett urplock av vad som hänt sen sist:

-Jag har varit huslig och
-gjort lingonsylt (rårörda lingon kallas det i kokboken, jag säger att det är sylt). Tyvärr är det ju inte alls lika gott på frysta bär som på färska.
-bakat goda grovbullar med rågkross och keso (recept finns här http://thisismycupoftea.blogspot.com/).

-Jag har finslipat på den så kallade formen genom klassiska inpulser och skytte i Snöån. Har övat på att skjuta med kartställ, det gick faktiskt precis som Ylva sa... Var skeptisk (med samma ske-ljud som man säger choklad och ett ä... inte S-K-E-ptisk) men det gick bra, bara krångligt att komma ner. Alla som var där tittade mycket konstigt på mig... :)

Idag har jag packat (har en bild på detta som jag inte får in :( ). Man borde ju inte behöva så mycket när man ska vara borta en natt och tävla en gång eller så behöver man det... Kan ju gissa vilket det blev... Sen har jag dammsugit hela huset, det behövdes. Kände att det nog var min tur för Mika brukar oftast göra det annars :).

Jag är nervös.
Jag ska tävla i något jag aldrig tävlat i förut.
Jag ska åka en klassiskt på tävling vilket jag inte gjort på 10 år och då överdriver jag inte...
Jag ska punkta (punktorientera) som jag aldrig gjort på tävling. Och får 1min tillägg för varje millimeter som är fel!
Jag ska skjuta vilket jag inte gjort på tävling sen i september. Och får 2min tillägg för varje bom!
Jag ska tävla vilket jag inte gjort på "riktigt" sen före jul...

Jag kommer förhoppningsvis att ha jättekul!
Men ni får gärna hålla en och annan tumme...

Hoppas ni får en bra helg och en bra alla hjärtans dag!
Sprid lite vänskap och omtanke i vår värld (det ska man iofs göra varje dag).
//Karin

Utan rolig rubrik

Idag var vi tre tjejer som körde skidskytteträning ihop!!! Det var längesen det hände. Jättekul! Anna joinade idag oxå. Kort (~600-700m) gemensam skidåkning och sedan skytte vilket kördes x antal gånger. Jag minns inte riktigt 16 gånger kanske det blev :) eller 20... var riktigt trött på slutet. Var sagt att vi skulle köra lugnt men jo tjena... :) Men kanonbra och rolig träning.

Eftermiddagen har ägnats åt en djupdykning i djungeln om bredband. Någon snäll själ som har några tips? Ej trådlöst utan fast telefon önskas, verkar tämligen hopplöst...

Lite plugg på "vårt" föreläsningshackande nät har också hunnits med.

Min bror är på UEM. Vi håller alla tummar vi kan imorgon!

//K

Fin vär

Idag har det varit en härlig dag med rolig träning och fint väder. Toppen. For till Snöån på fm för skidskytteträning. Trodde jag skulle få köra själv Men Anna-Karin S var där så vi körde lite ihop. Hon hade börjat med skidskytte, kul. Skulle tyvärr inte tävla för oss i år iaf. Fick bita i rejält men roligt var det!

Helgen har varit jättebra. Var till Gyllbergen i lördags. Åkte från Tryssjö-hållet så vi slapp allt folk vid Gylle fäbodar. Dock fick vi åka 2-3km ospårat uppför först men när vi var två så var det ganska kul det med. Nu ska det vara spårat ända från Björkaberget via Tryssjön till Prästbodarna. Vi träffade spårköraren i Prästbodarna. Så när vi väl skulle ner sen så gick det mycket fortare :). Igår åkte vi spark i 4 timmar (ok det var lite cross också i den tiden) i det fina vädret, mysigt. Men jag var lite sur för att min spark bara skar ned hela tiden när vi åkte/gick i skoterspår. Mikas var en mycket bättre offroadspark...

Bäst jag återgår till plugget.
Ha de!
//Karin

Skynda långsamt

Ja skynda långsamt och ha tålamod är något jag försöker intala mig idag att jag måste göra/ha. Det är skitsvårt. Mitt huvud är så träningsuget just nu men min kropp vill inte alls hänga med i samma tempo. Ska försöka lagra den här viljan och plocka fram den någon annangång när det behövs. Vill träna, vill tävla, vill skjuta, vill köra intervaller, vill bli tröött men VILL FRAMFÖR ALLT VARA FRISK!! Så det gäller att hålla igen vilket jag inte är så bra på...

Om planerna går som jag vill så ska jag nästa lördag åka vinter-orienteringsskytte-SM i Högbo. Jag trodde det var skidorientering+skytte. Toppen det borde ju passa mig perfekt! Det visade sig att det är klassisk skidåkning, punktorientering +skytte. Det är jag vääääldigt mycket sämre på. Så nu vill jag åka en massa klassiskt (helst intervaller som jag aldrig i hela mitt liv tror jag gjort i klassiskt) och skjuta men men... Ska iaf torrskjuta lite snart!!

Lunchtime! Och sen ska jag (efter skyttet) och gratta Farmor på födelsedagen.
Nu har jag lagt ner plugget för den här veckan och tar helg, gött!

Ha en bra helg!
//K

Snöstorm

Skulle ha varit till Snöån med Anna idag och skjutit. Men vi fick ställa in det pga snöstorm. Var tveksamt om vi skulle ha sett tavlorna... Det här med att jag ska ta tag i mitt skytte igen går dåligt, alla gånger jag tänkt åka dit sen jul har fått ställas in pga kyla eller sjukdom och nu snöstorm då. Men men nytt försök imorrn!

Ska istället åka klassiskt med pappa i Insjön snart. Hoppas det är ok att åka.

Annars har de senaste dagarna varit fulla med trä-, fukt-, spån- och betongplugg... Det går framåt!

NU mellis :). På återhörande!
//K

SkidO-comeback

Ja man får nog kalla det en liten comeback om det var över en månad sen man stod på startlinjen sist. I alla fall skulle kvällstidningarna ha kallat det så i fall de hade skrivit något om mig.

Men efter helgens övningar så kan man nog konstatera att formen i sällskapsspel är bra mycket bättre än formen i skidspåren.
-Seger i tärnings-monopol (dock delad med Mika)
-Seger i fia-med-knuff
-Seger i Alfapet
-Tyvärr förlust i pandemi. Dock spelade alla mot spelet. Spelet vann 2 gånger...

SkidO-tävlingen då. Jo utifrån träningsförutsättningarna under vintern så är jag nöjd. Lyckades knipa ett brons. Men det var jobbigt, systemet var mycket ovant och det finns några backar i Bergebo... Pappa hade inte klubbjacka när han hämtade sitt pris. Hur ofta tjatar han inte på oss att vi måste. Skäms :)!!

Och så har jag åkt spark också. Roligt.

//Karin

RSS 2.0