Första snön!!

Så här såg det ut i morse när jag drog upp rullgardinen:



Den har gått bort under dagen men det är fortfarande isigt.
Så nu är det lite svårt att träna.
På stadion står kanonerna laddade, hoppas de kan köra igång dem snart!

Får rapporter från många håll att det är ruskväder i Dalarna. Det är det verkligen inte här :)

Nu ska jag dyka en sväng i anatomi-fysologiboken igen, tenta om nätt två veckor.

I morgon kommer Mika :)

//Karin

Vilosöndag

Jag har bakat vetebullar med kardemumma och mandelmassa idag. Det gick bra fram till den där punkten kavla ut degen. Då kom jag på att scheisse jag har ingen kavel...
Det gick bra ändå, de blev väldigt goda. Nu är det bara ett problem, att jag har egentligen inte plats i frysen... Det finns nog en lösning på det också får vi hoppas.
Hoppas den inte lyder ät upp alla bullarna och få ont i magen.
Så nu kan jag ju önska mig en kavel i julklapp istället för en potatismos-stamp. För en sådan fick jag nämligen av mormor när jag var hem. Hon hade en liggande som hon inte använde, jag har inte invigt den än men det blir nog snart.

Jag är lite besviken på det här vädret som har varit idag. Det var ju utlovat oväder!
Det började till och med viskas om snö här runt omkring. Jag skulle ha kojdag med plugg och bak och njuta av att slippa gå ut. Och sen går det och blir stålande sol och tämligen vindstilla, usch!! Men igår när jag och Carro och landslaget körde komb på stadion då passade det minsann på att blåsa så vimplarna höll på att blåsa av pinnarna!

Tvättat och pluggat har jag också hunnit med. Nu ska jag snart åka iväg till kyrkan. De har Taizé-mässa här var tredje vecka. Tyvärr har det inte passat någongång än. Idag var det vanlig mässa men det får väl gå bra det med. Jag skulle verkligen vilja åka tillbaka till Taizé någongång. Det är över 5 år sen vi var där nu.
Jag och blogg.se tycker inte samma sak just nu så därför blir det inga bilder inlagda men här är adressen så får ni titta själva: http://www.taize.fr/sv

Ha de!
//Karin

Punktering

Åter i Östersund. Här är sig likt. Mina blommor hade överlevt! Kors i taket. Så nu behöver jag kanske bara vattna dem en gång i månaden eller så... Fast det har tagit doktor Vesterlunds hälsoblomma 3 dagar att börja se pigg ut så den kanske har invändningar mot detta...

Igår var jag ganska less på allting och funderade på om det kunde bli värre. Okej det var bara I-landsproblem, jag har tak över huvudet, mat på bordet, familj pojkvän o vänner mm. Det visade sig att det kunde bli värre... man kunde få punktering också...

Jag åkte trött, urhungrig och frusen (totalt genomblåst) från stadion. Det knackade lite konstigt bak så jag tänkte att det hänger nog något utanför och stannade. Det gjorde det inte men ena bakhjulet var tämligen platt. Nej nej nej...
Jag visste inte om jag hade varken extrahjul eller domkraft, som tur var hade jag både och. Reservdomkrafter är lömska. Jag har försökt begripigt mig på en sån en gång förut, det gick lika dåligt då. Efter att ha vridigt och vänt och snurrat och dragit på allt som skulle kunna röra sig höll jag på att ge upp. Men så började jag tänka att det borde ju finnas folk som inte ens vet hur man byter ett däck som får punktering, hur gör de?
Det kanske står i instruktionsboken hur man gör OCH hur domkraften fungerar? Detta att jag ens kom på att det finns en instruktionsbok är ett under eftersom jag är uppfostrad på att instruktionsbok är onödigt! Det stod iaf i den hur domkraften fungerade. Man behövde bara lite mera våld än vad jag använt. Sen gick det prima.
Min far sa uppmuntrande det är inte så ofta man får punktering nu för tiden. Hmm två gånger på tre och ett halvt år tycker jag är ganska mycket...
Det finns fler gentlemänn i Björbo än i Östersund kan vi ju konstatera iaf.
Eller så såg jag mycket mer förbannad ut än hjälplös den här gången...

Läste Bittas blogg idag. Hon brukar skriva så roligt. Hon läste om oxidativ fosforylering och saknade kärleken. Precis som mig alltså! Men hon hade dessutom drabbats av något hemskt flunsa-liknade, det har ju jag klarat mig från... Tack o lov!

Kanske jag ska försöka ta mig några sidor till nu...
Ha de!
//K

Däckbyte

Jag borde byta till vinterdäck på bilen nu istället för att sitta här och finula. Men det regnar så jag har ingen större lust, men jag måste för i morgon styr jag åter kosan mot Östersund. Om det är någon som har några bra vinterdäck till en passat eller iaf bra däck som kan passa på en passat över så får ni väldigt gärna höra av er!! För de jag har är inte superbra.

Mitt knä är bra nu tror jag. Testade att glida lite på skateskidorna i lördags samt en rask promenad uppför östluta på Klacken och det kändes ingenting. Så hoppas att det är lugnt att köra på nu. Blir en kort löptur ikväll.

Årets älgjaktsvecka är slut. 4 dagar var jag med men det blev inget skjutet för min del. Men det är ju roligt ändå.

Har för första gången i mitt liv spelat Singstar. Det skedde i lördags ihop med Mika, Johan och Åsa. Det var kul men jag var lite för trött efter att gått upp före fem lite för många dagar (4) i veckan och någon Singstar blir jag nog aldrig... Åsa var grym.

Nej nu lär jag rycka upp mig!

På återhörande från Östersund!
//Karin

Älgjakt och korta lårmuskler

Oj det blir inte så ofta jag skriver något här nu när jag är hemma i Djurås. Det beror då inte på att det inte händer saker att skriva om utan mer att det händer för mycket och att internetet på Färjbacken inte är att lita det minsta på.

Den här veckan skulle jag ha varit i tunneln i Torsby ihop med skidhögskolan i Borlänge-Falun men jag har ont i ett knä. Eller jag tror nog att det börjar bli bra nu men jag har haft ont i ungefär en vecka. Troligtvis beror det på att mina muskler på framsidan av låret är för korta. För att råda bot på detta så har jag stretchat och stretchat och förhoppningsvis har det hjälpt nu. Jag börjar bli lite less på att enbart kunna åka klassiskt och köra överkroppsstyrka men försöker se det från den possitiva sidan att jag blir ju ännu starkare i överkroppen iaf.
Så hur tråkigt det än är, slarva inte med stretchningen, det är ännu värre att ha ont!

Det har iaf blivit lite mer älgjakt än jag hade räknat med och det är ju trevligt. Jag har ju som sagt ännu inte fått tummen ur och fixat någon jägarexamen utan får stå med pappa på pass. Men nu ska jag få låna de nya jägarexamens böckerna av en kompis till Mika så då kanske det ska kunna bli någon ordning på det här. Jaktlaget bara suckar över mig...
Igår hade vi kunnat skjutit en ko. Men hon var stor och vi skulle bara skjuta små vuxna djur. När vi hade bestämt oss för att inte skjuta då vände hon upp bredsidan på 60 m och ställde sig och kissade. Lite retsamt. Men jag tycker verkligen inte att det är skjutandet som är det viktigaste så det var en bra dag ändå.

Nu ska jag ta och stretcha igen och sen ska jag plugga några timmar innan det är dags för dagens andra klassiska pass (jippi...).

Ha de fint!
//Karin

Hemhemma och bilägare

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här. Jag har varit hemma i Djurås i över en vecka nu och det känns som tiden bara har flugit iväg.


Förra torsdagen körde jag och Anna race i Snöån. Det kändes bra och var så kul att träffa henne igen. Sedan har jag avklarat en fartvecka också med hyfsat bra resultat. Jobbigt värre förstås!


Älglusflugorna har anlänt. Jag bara avskyr dem. De kryper och kryper överallt. Jag och Mika var ute och gick i skogen förra veckan och jag plockade många under tiden vi var ute och flera efteråt, den sista hittade jag på morgonen efter, usch!!

Jag köpte en bil i söndags! En mörkgrön passat -96a. Det känns bra att äntligen ha fixat en så jag har något att åka med i vinter.

Hälsa på på jobbet, hälsa på andra, vara på 50-årskalas och pussa lite på Mika är andra saker jag har hunnit med.

Det känns hemskt att skriva det här. Det tar riktigt emot.
Men igår var jag för första gången i mitt liv på Lidl... Skyll på han, kar'n jag är ihop med.
Men det får väl räknas som att det var för den goda sakens skull och det vi handlade var ju ganska kul. Vi köpte 30 liter Arla-mjölk. Jomenvisst våra barn dricker myyycket mjölk!
Inte riktigt så precis, den mjölken ska användas till en svensexa för Mikas kompis Erik idag. Vi tyckte att det var ganska konstigt att enbart handla 30L mjölk men han i kassan såg inte ett dugg förvånad ut. Sedan finkammade vi kupolen efter hårfärgsspray också, tillslut (en jobbig kvart) hittade vi det.

Nu ska jag åka och se hur det går för svensexegänget, om Erik får någon mjölk såld.
ICA-Gagnefshallen någon timme till om ni har lust att se ni också =)

Ha de fint i regnet!
//K


RSS 2.0