NoM-sprint imorrn

Det blev inga tävlingar i Säter i helgen (som Sten redan har kommenterat). Men snö har det kommit i ganska stor mängd nu. Därför blev det en lugn helg, bena var lite slitna efter två bra pass i torsdags och fredags. Mika kom hem från Norrland med någon variant av magsjuka så därför blev han satt i karantän och jag hade länge besöksförbud. Mycket skidåkning på TV fanns det dock att se på.

Idag har Erik dragit till Grönklitt, jag skulle också vilja sätta på mig landslagskläderna och fara iväg. Nästa år då... Men jag ska iallafall åka NoM-sprinten i nationella gruppen imorrn. Så vi får hoppas att det kommer att gå bra!

//Karin

Torsdag

I tisdags var jag alltså till Järna och sköt och åkte skidor för första gången i år, oops...
Första inskjutningsserien var nästan perfekt, i mitten och samlad! Men som tur var för alla teorier om att man måste hålla i bössan varje dag, torrklicka mycket, >10 000skott/åt mm mm så gick det sämre sen. Men det blev några riktigt bra serier också. Bra med snö och fina spår, men jobbiga som vanligt!

Igår fyllde mamma år så vi var till mormor & morfar och åt mat och tårta. Mums!

Imorgon ska jag till Falun och prata med hon som är ansvarig för humanbiologin på högskolan och försöka förstå vad jag ska läsa. Vilket inte verkar vara det lättaste. Så där lätt som att bara säga jag har läst i humanbiologi i en termin i Östersund och nu vill jag läsa hos er är det inte precis. Men jag har fått min idrottspsykologibok nu och den verkar efter det lilla som jag kollat i den vara jättebra, det ska bli riktigt spännande att lära sig hjärnskrynkling.

Imorgon kommer förhoppningsvis min käreste hem från sina äventyr i mörkaste Norrland också. Trevligt.

Säter har fortfarande inte bestämt om de kan köra sina tävlingar i helgen. Men om de kan det ska jag och pappa åka samma bana på lördag! Får tjejdängsklubben en ny medlem då?!
Det hoppas jag och det tror jag faktiskt att han gör också...

Nu blir det gröt innan jag ska fara västerut igen!
//K

Veckan som gått och lite annat

Ja i onsdags blev det löpning och styrka.
Jag körde 20 min styrka och fick sån träningsvärk så jag knappt kunde röra mig!
Kunde nog bero på att jag inte minns när jag körde styrka sist, det var inte i december iaf...
På eftermiddagen bakade jag skrädda kakor (rågsiktskakor) till Mika och träffade Lovisa.

På torsdagen hade träningsvärken riktigt slagit till men det blev en liten löptur iaf.
Det gick ganska bra eftersom det var mest ont i överkroppen.

I lördags var jag och Erik till Jarlstugan i Rättvik och åkte skate. Riktigt fint var det. Både hårda spår och hård bana. 2km långt så det blev lite snurrande. Vi åkte ett varv tillsammans först och då åkte jag i gammal normal (förra året) fart och det kändes riktigt bra. Men sen blev jag jättetrött så det var bara att dra ned på tempot medan Erik åkte minst lika fort i en timme till. Aja det går inte åt fel håll iaf även om det kanske inte blir stora steg åt rätt håll heller. Det är bara att ta en dag i taget och känna efter. Målet är att vara tillbaka i hyfsad träning när nästa träningsår drar igång i början av Maj (v18).

Igår hade jag och Mika slappardag. Riktigt mysigt det också ibland.
Det blev en prommenad iaf :) Vi har varit ihop i fem månader nu. Ojoj.

Det snöar idag, hoppas det kommer så mycket så att Säter kan köra skidO-tävlingar i helgen.

Jag försöker röja mitt rum, där alla saker från Östersund bara varit inställda. Klar rasrisk.
Alla som har tittat in där har sagt OJ...

Ska ju börja plugga ganska snart igen och skulle det vara någon som har/vet någon som har dessa böcker och vill låna ut (v8-12)/sälja dem till mig skulle jag bli väldigt glad. Dynamics of skill acquisition, Motor learning and control och Physiology of sport and exercise.
Bara engelska böcker ojoj, hjälp hur kommer det gå!

Ska snart ut och springa en sväng. Håller på och funderar om jag ska våga köra lite styrka också. Tänker åka till D-J och skjuta imorrn och då är det bra om man kan komma ned på mattan och kan böja armar och ben... :) Balansplatta blir det iaf (hittade inte den i röran förra veckan...)!

Ha de!
//Karin

UEM

Min bror får åka UEM i skidorientering!!! Grymt kul, Grattis!!
Han får åka ända till den exotiska platsen, Grönklitt! Jippi...

Jag ska åka och titta och heja och hålla alla tummar jag har.

För övrigt så har i princip all snö försvunnit, urtrist!
Jag har gjort kuppan idag, alltid lika jobbigt.

Imorrn ska jag träna igen, tyvärr blir det nog löpning och styrka...

Ha de!
//Karin


En svinkul stafett, en tenta och två segrar

Det blev stafett i söndags. Det var -30º på vägen till tävlingen men bara -16º när vi kom dit. Jag åkte 1:a och 3:e sträckan och Lellan 2:a och 4:e. Jag var bra med i starten och lämnade startgärdet som 4:a, Therese ramlade och drog med sig Bente och plötsligt var jag 2:a. Helene drog på bra och jag orkade inte följa så när vi kommit in i skogen på andra sidan av en stooor åker så var hon utom synhåll. Jag åkte på känsla dvs hann inte läsa kartan utan hoppades att det blev rätt och när vi efter ett tag kom ut på ett storspår så kom Helene från vänster och jag var då helt först i stafetten! Tyvärr orkade jag inte hålla de bästas tempo utan de åkte om mig och jag växlade som 8:a. Lellan åkte riktigt bra och min andra sträcka gick också bra och vi slutade på 8:e plats med några lag efter oss.
Det var väldigt roligt att åka en tjejstafett och jag hoppas verkligen att det kommer att bli fler gånger.


Tjej-starten, jag längst ut till vänster                              Foto: Håkan Blomgren

Sedan städade vi ur min lägenhet och tog hem alla saker. Tycker att det har blivit mycket mer nu än när jag flyttade upp utan att jag köpt något... Mystiskt...
Veckan som har varit har bestått av tentaplugg till tentan i fredags. Jag hoppas jag klarade den men det kändes mer osäkert än förra gången.
Nu ska jag plugga delar av Humanbiologi med idrottsinriktning II samt Mätmetoder för mentala processer (nån slags idrottspsykologi) vid Högskolan Dalarna.

Under helgen har jag tävlat i skidorientering i Äppelbo.
Sammanfattning: 2 tävlingar, 2 segrar, 1 bra lopp, 1 dåligt lopp.


Jag far fram över Äppelbomyrarna                                 Foto: Carl Magnusson

Det var dålig konkurrens, det hade varit pinsamt om jag inte vunnit. I en sån situation är det lite svårt att ladda och taggningen inför lördagens lopp var inte på topp vilket resulterade i säsongens sämsta lopp. Efter ett uruselt vägval till ettan och totalt borta till tvåan så skärpte jag till mig lite iaf. Min kropp är ju som sagt inte alls på topp och jag orkar träna/tävla i 40 min just nu sen blir jag trött. Alltså blev de sista 25 min av lördagens tävling riktigt jobbiga. Något varit positivt under helgen är att jag inte blivit helt kabbslut efter tävlingarna, bara halvt trots att det varit de längsta tävlingar jag åkt denna säsong. Klart ett steg framåt!
Så efter mat, supergod cheese-cake och trevligt sällskap hemma hos Tobias Nisser och Sofia på lördagskvällen så var jag riktigt sugen på revansch på mig själv. Och söndagens lopp blev orienteringsmässigt mycket bättre, dock ännu ett dåligt vägval. Tord hade lagt mycket kluriga banor i ett riktigt tätt spårsystem. Kroppen var dock lite sliten men eftersom jag inte åkte mer än i 44mm så kom jag ända tills på väg till näst sista innan jag blev helt slut.

Är lite smådeppig idag, det är ur-urtråkigt vär = all snö smälter bort. Halkade mig till postlådan och hämtade tidningen i morse. Sen gick jag och la mig igen och deppade och hade verkligen igen lust att gå upp. Till slut fick ändå min hungriga mage och ett dåligt samvete över ett diskberg mig att pallra mig ur sängen.
Det har inte blivit så många knop resten av dagen heller. Kände att jag behövde en sån dag för att ladda batterierna igen.

Ha de i rusket!
//Karin

Nytt år, Ny tävling

Sen den senaste uppdateringen har vi firat jul och nyår.
Många bra julklappar och mycket mat, förståss. Nog för att det brukar vara välinslagna (svåruppackade) paket i vår släkt men i år fick jag för första gången ett paket som jag fick använda skruvdragare för att komma in i. Det är ett verktyg som jag tidigare bara använt en gång men nu fick jag då rejäl övning, så det gick riktigt bra efter halva paketet :)

Mellan jul och nyår blev det inte alls som jag tänkt mig då jag och Mika blev heldäckade i förkylning. Jag klarade mig dock från feber vilket alltid är skönt.

För första gången (? iaf en av de första gångerna...) firade jag nyår utan Stina och hennes familj pga att jag skulle ha varit i Östersund och börjat städa ur lägenheten om jag varit frisk, nu fick vi skjuta på resan tills igår. Jag var lite osäker på om det skulle bli nyår utan dem, men jag tror att det blev det även om jag har missat nyårskänslan. Nu firades nyår istället i Mockfjärd (av alla ställen...) med kompisar till Mika, det var trevligt det med.

2008 blev ett minst sagt annorlunda år...! Mycket bra, en hel del mindre bra.

På nyårsdagen hade det halsonda gått över och igår styrde vi (mamma, pappa, Erik o jag) kosan mot Östersund för skidO-cup-tävlingar och lägenhetsstädning.

Idag har vi åkt en kall (-13º) sprint. Förutom att:
- Jag varit sjuk.
- Jag inte var i form innan jag blev sjuk heller.
- Jag inte är bra på sprint.
- Jag inte gillar sprint.
Så gick det bra! Orienteringsflytet fanns där och jag tyckte att det var riktigt kul.
Resultat finns här och banan finns här

Imorgon ska vi åka stafett om det inte blir för kallt (under -17º) . Jag och Lellan har ett lag,
ska bli sköj. Tror aldrig att jag åkt en skidorienteringsstafett tillsammans med en kvinlig klubbkompis. 

På fredag har jag tenta, mindre sköj.

Ha de bra!
/Karin i ett kylslaget Östersund

RSS 2.0