Blöt vär

Jag lever. Tänkte bara säga det fast nätt o jämt känns det som.

Idre är blött punkt slut. Idag har vi för första gången sett solen och bergen på andra sidan dalen.

Det går tungt tungt tungt i min kropp och i snön.

Jag känner mig som jag aldrig har åkt skidO eller skidor för delen med förr. Varenda träd, rot, snöval etc ska mina skidor snurra sig runt.

Hoppas det blir riktig vinter snart.

Sten>> Boman är en av Eriks sambos, jag vet inte heller hur han ser ut annat än i lussebullsform och då hade han huvud, kropp, 2 armar och 2 ben... Pappa vallade i garaget för att slippa bli inblandad i baket. Jag tänkte bara skriva att han var snäll och vallade dem.

Ha de!
//Karin

Lussebak

Finväder idag! Njöt på mitt rullskidpass på fm.

Jag och brorsan och Lellan bakat lussekatter. Första julbaksgrejen klar. Jag och Lellan gjorde normala, Erik gjorde fälgkors, Mona Lisas leende, Himalaja, en kofot och Boman mm. Sen brände Mamma en del. Pappa vallade mina skidor. Hoppas alla är goda ändå, ska smaka snart.

På måndagmorgon åker jag till Idre på läger med skidO-landslaget. Ska bli skoj! Hoppas det blir bra väder och att kroppen fungerar ok. Såg ut att bli många träningstävlingar så det kan bli jobbigt! Får se om jag får tag på någon internetuppkoppling där.

På återhörande!
//Karin

Inget Torsby på torsda'

Det blev inget Torsby igår. Jag vågade inte åka dit med en hals som inte var helt 100. Mycket tråkigt. Det blev klassiskt på rullskidorna och uppsatsskrivning istället.

Har jobbat idag. Vi har någon stegtävling på jobbet. Jag fick min stegräknare idag, drygt en och en halv vecka efter alla andra... Så jag ligger liiite efter! Aja nu ska jag ut o springa så då ökar det på lite iaf. Tycker mest att det är roligt o se hur många steg man egentligen tar. Men det finns andra som tycker det var väldigt viktigt/mycket onödigt att jag skulle vara med :)

Vi hörs!
//Karin

Torsby på torsda'

Idag har det varit skola hela dan! Eller tja mellan halv elva o kvart över tre... Varav eftermiddagen bestod av att inspektera ett VO2max-test. Ansträngande för försökspersonen men inte för mig... :)

Vaknade imorse och kände mig lite konstig i halsen. Så bättre att ta en vilodag än en veckas förkylning. Nu känner jag mig frisk. Hoppas hoppas att jag klarar mig.

Imorrn ska jag och Anna till Torsby och göra byn osäker samt snurra några varv i tunneln skjutandes. Blir säkert kul.

Sofia och Tobias har fått en liten tjej, Grattis grattis!

Vi hörs!
//Karin

Ointressant

Här händer inte speciellt mycket intressant att skriva om. Tränar, pluggar och syr gardiner om det finns någon tid över.

Ska till skolan på seminarium imorrn och måste repetera lite iaf. Håller också på att skriver en uppsats om kompartmentsyndrom. Är det någon som sitter på fakta om den kroniska varianten, den som idrottare drabbas av, så hör av er!!

Tre rådjur, en hackspett, x antal svanar (som höll på att skrämma livet ur mig) och en hund var förmiddagens djuriaktagelser under löppasset. Igår lyckades jag ta mig förbi mördarhönsen i Djörmo utan att bli anfallen, det ni!

Nu ska jag återgå till pluggandet!
/Karin

Säsongens första snöpass!!!

Imorse tog jag mitt pick och pack och for till Grönklitt för årets första snöpass. Det gick bra tills jag passerat Mora, då började bilen pipa och oljelampan blinka. Skit... Första tanken var måste jag stanna direkt? Sen insåg jag att den nog varnar i förväg så jag rullade vidare till Orsa (bilen fortfarande ilsket pipande). Åkte in på OK. Tänkte i min enfald att köpa motorolja är nog lätt. Det finns motorolja punkt slut. Så var då inte fallet de hade en hel vägg med motorolja! Efter mycket funderande så tog jag en som var för "modernare" bilar med katalysator, såg ut att gå lätt att hälla ur samt inte var den dyraste. Fyllde på och for vidare mot Grönklitt, nu i en mycket tystare bil. Skidpasset gick riktigt bra fast det blev lite snurrigt på slutet, närmare 30varv blev det. Fast det tog förståss några minuter innan skidorna slutade kännas alldeles för långa. Superkul var det att stå på snö igen!

Mina julgardiner har kommit också. Är riktigt nöjd med dem. Nu ska de bara omvandlas från tygbitar till gardiner. Lite nervös för hur detta ska gå. Går det åt pipsvängen får jag väl konsultera farmor, eller helst innan det gått helt åt pipsvängen... Är det någon som har ett par träfärgade "mormorsstänger" över så får ni gärna höra av er. För nu har vi kommit till nästa problem, hitta sådanna gardinstänger som vi vill ha!

Nu ska jag gå ner o se hur min kar mår!
Vi hörs!
//Karin

Lite smått och gott

Har nu hoppat av programmet i Växjö. Ska läsa klart mina kurser i Falun och jobba lite fram till jul. Sen har jag andra pluggplaner efter jul men tror inte att jag törs skriva vad för då ändrar jag mig väl igen :)

Har bytt till vinterdäck på bilen nu när snön tycks ha försvunnit :(

Söndagen var en ojämn dag. Frukost, ingen mat, ingen mat, massa mat o fika, smörgås o fruktsallad... På eftermiddagen var vi till mamma o pappa och firade pappas födelsedag (Äntligen!) och fars dag. Och sedan på kvällen hade vi ansvaret för söndagsångesten o bjöd på varma smörgåsar och fruktsallad. Trevligt var det!

Är jättestel mellan skulderbladen idag. Beror nog på att jag körde stakintervaller igår. Det var längesen sist... Jag och Mika hann med att springa ett 70-20-pass tills vi nästan spydde också. Riktigt bra pass det med!

Vi hörs!
//Karin

En mus till...

Mika hade fångat en mus till under tiden jag var borta. Usch, då är det bara att fortsätta var vaksam även om vi inte har sett några mer spår.

Full dag i dag. Två pass plus jobb plus möte. Bäst att sätta igång kanske!

Snön verkar inte ha lämnat några stora spår, tyvärr.
//Karin

Ja se det snöar, Ja se det snöar!!

Det har dalat små vita flingor hela dan idag. Jippie :) Mycket lämpligt dessutom eftersom jag har köpt julgardiner!! Blev nästan exakt vad jag tänkte mig, vem kunde tro det? Men nu lär jag nog inte få köpa nya de närmaste 50 åren eller så...

Tiden i skolan var jätterolig. Tågresan hem var hemskt jobbig. Ville vara hemma på stört men vi blev försenade, förvånande? Nä... Det var jobbigare att resa än vad jag väntat mig så nu är frågan, är utbildningen värd resan? Vi får se, hjärnan snurrar på högvarv.

Ja se det snöar det var ju roligt hurra!
Dax att fixa mat!
//K

Fyra timmars pass och högskoleingenjör-skog o trä

Lägret blev som förväntat riktigt tufft. Två pass á 4timmar hanns med! Kika in här för att se en liten rapport och bilder från lägret. På torsdagen körde jag rullskidor skate och klassiskt samt sprang för att få ihop de 4 timmarna. På fredagen blev det bara skate! Dock 1,5h rullskidO först. Det är nog det längsta skatepasset jag kört i mitt liv. Sen var man sleten. Eftermiddagen tillbringades i sängen med en god bok innan jag på kvällen släpade mig upp och for till Ilberget på Älgmiddag. Trevligt som vanligt, jag och mamma avanserade till ungdomsbordet... Åt biff o joläpplär o lök o morötter o kex o ost o vindruvor o kaka (minst av det) tills magen stod i sjuttifjorton hörn.

Nu sitter jag i Växjö. Har åkt tåg hit i 6 timmar... Imorgon ska jag nämligen för första gången i mitt liv börja läsa ett högskoleprogram. Och hör och häpna, det jag ska börja läsa är högskoleingenjör i skog och trä! Ett distansprogram från Växjö Universitet (borde jag inte bli universitetsingenjör då?), ska läsa på halvfart till början med iaf. Är lite smånervös men full av förväntan. Hoppas att det kommer att bli roligt! Men jag tänker inte räkna några träd/göra 13-meters-inventeringar själv nångång mer...!! Så nu är jag tillbaka på det där skog-jägmästarspåret igen efter några sidospår, vi får se hur länge.

Ha de!
//Karin

RSS 2.0