Norrlandstripp

Jag och Mika har nu varit på våran första gemensamma riktiga semester och den gick till Norrland :). Först ett stopp i Mikas föräldrars stuga i Söderhamn innan vi for vidare till Umeå och Mikas mormor och morfar. På hemvägen kollade vi in Höga Kusten. Vädret har inte varit toppen så det har inte blivit några dopp men trevligt har vi haft det ändå!

Var på gymmet på IKSU en dag, där fanns det många mystiska maskiner som jag fick lov att testa vilket resulterade i en fruktansvärd träningsvärk... Klättrade lite på en klättervägg också, dock max två meter över marken eller nått... :P

Nya sängen är jättebra, har väl dock bara sovit i den tre nätter eller så än.

Nu ska jag snart fara till Idre på träningsläger med skidskyttarna. Har varit lite tio små negerpojkar men vi som ska dit ska köra hårt!

Vi hörs!
//K


Semester

Måste börja med att säga att min bror är ganska bra... Etappseger idag på 5-dagars (O-ringen) och därmed upp i totalledning med 4 minuter!!
Ojoj gäller bara att hålla i resten av veckan nu. Kommer garanterat att hålla mina tummar tills de är blå på torsdag+fredag.

Igår var jag till Rättvik till Peter på Sportskokliniken och fick nya fotbäddar/sulor så att jag även fortsättningsvis ska kunna röra mig utan smärta i fötterna. Underbart!

På vägen hem angjorde jag Hjultorget i Insjön, där det blev 2 (!) besök på Clas Ohlson och ett på Rätt Pris samt ett på Willhans (som numer inte ligger vid Hjultorget). Det var inte bara jag som var där kan jag säga... grymt med folk på Clas Ohlson.

Idag gör jag Rabarbersaft. Har varit hos familjen Kotake och druckit sån supergod saft så vi fick receptet och gör ett eget försök. Blir det i närheten av så god som deras är jag supernöjd.

Träningen flyter på bra, snart blir det ett stakpass. Hoppas det håller uppe...

Ikväll får vi förhoppningsvis våran säng vi beställt från IKEA. Vi ska byta upp oss från 105cm till 160! Frågan är om det kommer att kännas ödsligt, nu har man ju vant sig...

Hoppas ni har det lika bra som jag!
//Karin

Utflyktsvecka

Igår fick jag lämna det fula höghuset och ge mig ut i verkligheten. Härligt väder och även om det blev en hel del bilåka så var det ändå skönt. Blev skickad på en tripp till Hallstahammar, Ramnäs och Ombenning (den stora metropolen...) med sitepärmar. Tråkigt nog kunde inte Monkan följa med men det gick bra ändå, oftast...

Imorrn ska jag återigen få lämna det fula höghuset, då ska tjejligan på studiebesök på "nocken" i Gävle. Kul. Sen blir det med största sannolikhet en liten liten (?) sväng på IKEA... I så fall har jag varit på IKEA och handlat 2 gånger på en och en halv vecka +beställt saker från nätet däremellan. Ojskipojski.

Träningsmängden den här veckan gör att jag känner att jag lever. Det har plötsligt blivit väldigt långt till backen.

Inget 5-dagars för mig i år, känns lite konstigt. Men som skidskyttarna konstaterade så ska jag vara hemma på frining istället och det är ju inte helt fel... :) Eller hemma och hemma, vi ska allt hitta på något nu när vi får semester.

Mika snickrar garderober,  jag längtar tills allt är klart så det blir upp/ihopflytt. Hihi, bra arbetsfördelning... var inte riktigt så jag menade.

En dag till, sen blir det 3 veckors semester!
Ha de!
//Karin

Tisdag

Resten av Ingmarsspelen gick också bra. Det var hyfsat med folk, mer än förväntat så det var jättekul. Nu satsar vi mot nästa år!!

Orienteringsskyttet i helgen var också roligt men jag är inte nöjd. För mycket bommar både på vallen och i skogen. Sköt 2-3 (bom i ligg+stå) och det var faktiskt ungefär vad alla sköt. Men bommar man sedan ca 3min på nätt 20 min orientering då blir det inga bra resultat. Jag var 4min från bronset så räknar man lite, normalt skytte och bra orientering, så kunde det ha blivit en medalj men så får man ju inte riktigt göra... :)

Bröllopet var också trevligt. Fint utebröllop, borgerligt som gick väldigt fort. Sen fick vi väldigt god mat!

Jag har också kört bil i den kungliga hufvudstaden för första gången, tror inte jag körde över någon...

Nu ska jag till järna och träna och äta tårta!

Ha de!
//Karin

Fullt upp

Ja den här veckan har verkligen varit fullt upp med formtoppningsträning, jobb, ikeabesök och packning.

Planer för helgen:
Lö fm Sprint-SM i orienteringsskytte i Hävrödal/Skebobruk
Lö em Bröllop för en av Mikas kusiner i Stockholm

Hoppas det blir bra väder!

Försöker skriva någon ingmarsspelsammanfattning nästa vecka...

Hörs!
//Karin

Varmt och snabbt klädombyte

Två föreställningar gjorda, har gått bra och i onsdags var det hyfsat med folk och igår var det, det mesta jag varit med om! Men det var också den varmaste föreställningen jag varit med om, 31 grader i skuggan... Men publiken var mycket tapper och satt kvar.

I onsdagseftermiddag hade det varit ett förfärligt oväder i Nås. Blixten hade slagit ner på åkern på ar sia älva från Ingmarsgårn samt alldeles bakom gårn. En tant sa han Olof Henrik Larsson (den riktige Hellgum) trodde nog att premiären skulle vara kl 3 han. För det var då ovädret var och det har varit oväder både när de for 1896 och på urpremiären men under föreställningen fick vi strålande väder.
Efter föreställningen var vi på jubileumsmiddag , god mat och småtrevligt.

På premiären hade den ena lillflickans pappa tagit tid på hur lång tid det tog från att jag gick in i huset iklädd brudklänning innan jag kom ut som en vardagsklädd gift kvinna. 4 min och 30s.
Igår var det hans flicka som spelade så han var inne i huset och passade då på att ta tid på själva ombytet (utan att jag visste om det), resultatet blev 2min 45s. Då är det snabba ryck som gäller kan jag lova. Av ska krans, krona, halsband, förkläde, kjol och liv med x antal hyskor och tryckknappar. Det enda som inte åker av är underkläder, strumpbyxor, kängor och ring. På ska skjorta, klänning (tjortil), förkläde, sjal, hjärtvärmare och "gift" hätta som dessutom ska knytas snyggt med en rosett med 3 öglor.

Nu ska jag ut och springa intervaller. Det har regnat på morgonen så det ska nog gå bra.

//K

Premiär ikväll!!!

Premiär ikväll och jag är nervös....
Repetitionerna har gått riktigt bra så jag vet inte riktigt vad jag är nervös för men det är jag iaf.

Igår var TV där och filmade, tänka sig!!
Gävle-Dala 19:50 (efter ca 3min - direktsändning!!)
Gävle-Dala 22:15 (efter ca 4min)

Hellgum har varit i radion, Hök Mats i båda P1 och P4. Det var tre (!) artiklar i FK idag. Nu hoppas jag bara att det kommer sjutusan med folk också!

Här är speltiderna:
Onsdag - kl. 19.00
Torsdag - kl. 15.00
Fredag - kl. 19.00
Lördag - kl. 14.00 & 19.00
Söndag  - kl. 15.00

Ha de bra i värmen!
//Karin

RSS 2.0