Ryggsmärtor

En dryg helg blev det tyvärr pga ryggsmärtor. Min rygg har ju inte mått så speciellt bra på sista tiden och i fredags under skatepasset så högg det till nå fruktansvärt så det var bara att stappla sig tillbaka till bilen. När jag kom hem så ringde jag en kiropraktor för nu fick det vara nog... Jag fick komma dit i måndags och hon undersökte mig och köpte helt min teori om att det inte beror på bebben, vilket kändes skönt enligt mig. Eller det beror på, då tyder det på att jag kanske får dras med det onda längre än fyra månader till... Hon lyckades iaf behandla så att smärtan har gått över nu, hoppas det dröjer innan den kommer tillbaka. Hon trodde att det var överansträngning/stelhet i ryggslutet/rumpan, ev någon lindrig typ av ryggskott. Fick en massa nya mag- och ryggövningar som jag testade igår, lite svårt att hitta rätt muskler att aktivera. Tex dra in naveln mot ryggraden, men hallå det ligger någon i vägen där! Det gick bättre efter ett tag och idag ska jag investera i en "pilatesboll" så kommer det nog att gå ännu bättre att göra övningarna. Igår blev det inprovisation...

I lördags så städade jag (tur det eftersom jag fick dammsugarförbud av kiropraktorn), bakade bullar och gick en väldigt lugn prommenad med mamma i finvädret. Att ta ut stegen var inte att tänka på, då skrek ryggen. På söndagen pratade vi om att göra någon utflykt men vädret var inte alls lika fint och det kändes gråkallt när vi kom ut så det hela slutade med att vi gick till affärn och köpte korv och korvbröd och så gick vi hem och stekte korven i stekpannan. Lika bra det eftersom jag enbart kunde gå på hårt, plant underlag.

Idag är det fyra månader till bebben är beräknad att titta ut, vi får se om h*n håller tiden.

Tack för gratulationerna för SM-guldet.

Vi hörs!
//Karin

Svensk mästarinna

Det har varit en tung vecka. Jag har varit fruktansvärt sliten sen helgen och dessutom känt mig som att jag ska bli sjuk så det har varit kämpigt att få något gjort. Igår var jag piggare och det blev ett löp- och styrkepass som kändes helt ok och idag ska det skidas på em.

Pyret i magen börjar göra sig påminnt på riktigt nu. Dels genom att magen växer. Dels genom sparkar så hårda så att tom Mika kan känna dem. Och dels genom att återhämtningen efter träning/tävling går så fruktansvärt långsamt nu. Efter hur jag har kännt mig i veckan så är det faktiskt skönt att det var sista tävlingarna innan pyret tittat ut men lite vemodigt känns det ju också. Men det kanske var helgens övningar jag skulle skriva om.

Individuell klassisk distans. Punktorientering, klassisk skidåkning och skytte. Punktningen kändes osäker, en del kontroller hade jag flyt på en del inte, blev 23mm (minuter) fel till slut. Skidåkningen kändes ganska seg. Skyttet är det som jag är klart mest nöjd med och också det som blev avgörande. En bom i ligg av tio skott. I stå blev det två i första serien (man skjuter två magasin på raken) när vinden friskade i lite och jag släppte i väg två i onödan men i den andra blev det fullt hus. Det skyttet var helt klart godkänt och det räckte till seger med drygt två minuter (man får två min tillägg för varje bom så det var tajt). Mitt första senior-SM guld och mitt första i orienteringsskytte, roligt roligt!!

På söndagen var det stafett och jag åkte i ett komblag så vi tävlade inte om SM-medaljerna. Även på söndagen åkte de flesta klassiskt då spåren var smala och det var väldigt löst med stavfästet. Jag åkte första sträckan och även här blev det skyttet som var avgörande. Ella drog hårt på första varvet men hela fältet (3st) var ihop in till skyttet. En bom på de ordinarie skotten och två extra skott blev resultatet i ligg och en bom och ett extra skott i stå och efter det skyttet så hade jag fått en lucka på några minuter som jag sedan kunde hålla i mål. Min lagkompis hade en tyngre dag och vi slutade sist. Men jag är väldigt nöjd med min insats och framförallt med skyttet och det var roligt att åka stafett igen.

Nu måste jag skynda mig till skolan...
Vi hörs!
//Karin

Svensk mästarinna, obesegrad, tja det blev...

Svensk mästarinna, obesegrad, tja det blev en bra helg. Ska försöka knåpa ihop ett längre inlägg senare. Vi hörs. /K


Undrar om jag och pappa ska vara borta i t...

dsc00124 (MMS)

Undrar om jag och pappa ska vara borta i två veckor eller i två dygn? Nu är vi iaf på väg österut mot marma och orienteringsskytte sm vinter. /Karin


Nationalarenan och skjutträning

Det blev en trevlig (och lång) dag i huvudstaden igår. Dock blev det ju väldigt mycket bussåka. Vi var och hälsade på PEAB och två projekt som de höll på med. Först tittade vi på nya nationalarenan, Swedbank arena, och sen tittade vi på en ny stadsdel som de höll på att bygga där man kunde köpa ett radhus helt utan trädgård för 7,5 miljoner... Som hittat :). Vi lantisar var nog inte så imponerade av det eller imponerade var vi kanske över hur man kunde ta så hutlöst betalt för så lite. Men arenan var häftig, 50 000 sittande personer skulle den kunna ta.



Mycket god mat fick vi också, raggmunk och fläsk och chokladmousse och vindruvor åt jag. Tur att man inte blir bjuden på sån mat varje dag...

Idag var jag på fm till snöån och övade skytte inför helgen. Det gick bra med magen och kartstället och utan sele. Jättefint väder men tyvärr kunde jag inte vara där så länge för sen fick jag skynda mig till skolan där jag hade asfalt- och stenlaboration på em.

Nu ska jag se om det kan bli någon mat idag med. Kött och potatis blir det förhoppningsvis.

Ha de!
//Karin

Sist igår och segt idag

Det var roligt att åka igår också och jag gjorde ett bra lopp. Kroppen var segare och ryggen värkte. Ryggen ja, en mindre envis/mer förnuftig person hade kanske kastat in handduken när det var besvärligt att ta sig ur sängen och rent smärtsamt att klä på sig byxorna. Men jag fick Mika att smörja in en halv burk linnement på min rygg sedan kunde jag röra mig hjälpligt igen. Kanske man skulle följa naprapatens råd att stretcha lite ibland, även när ryggen inte helt har låst sig? Svårt att komma ihåg...
Som sagt det var ett bra lopp men min konkurrent åkte aningens fortare än mig hela loppet igenom och jag slutade sist/tvåa. En medalj fick jag ändå och 4 paket müsli, 1 paket havregryn, 1 t-shirt i XL (som svärfar fått), Ormsalva (kan ju behövas till ryggen) och en annan salva... Knäckebröd och müsli, finns risk att det kan bli lite torrt i vår kosthållning framöver :)

Idag är jag riktigt mör och seg men kan iaf röra mig så det får väl ses som positivt. Började dagen med att komma en timme försent till en föreläsning som inte finns i schemat, väldigt konstigt för resten av klassen var där, var hittade de den föreläsningen? Fortsatte med att alla datasalar var upptagna när vi skulle göra grupparbete, bara att åka hem igen efter en inte så lyckad förmiddag.

Farmors kalas i lördags var föresten mycket trevligt och en massa god mat fick vi också.

I morgon ska jag till kungliga huvudstaden och titta på nya nationalarenan. Ska bli kul, dock mindre roligt att det blir uppstigning före fem i morgonbitti.

Vi hörs!
//Karin

Seger idag!!

Det var riktigt roligt att åka skidorientering igen, var ju säsongspremiär, men bitvis väldigt jobbigt också. Gjorde ett bra lopp med bara några små krokar och det räckte till seger. En medalj (svealandsmästare) och en stor kartong med knäckebröd fick jag. Lyckades dessutom slå två manliga klubbkompisar så det blir lite pengar till klubbkassan (tjejdängsklubben), eftersom vi inte vet vilket kön det är på bebisen så räknas det bara som att de fick stryk av en tjej även om det kan ha varit av två :).

Jag hoppas att några timmar i soffan har gjort susen för återhämtningen och att jag ska orka åka i morgon. Då är det kortare också.

Nu är det dags att sätta på sig en klänning och åka på farmors 85-årskalas!

Tack för alla gratulationer vi fått på olika sätt. De värmer.

Ha de!
//Karin

Dags att avslöja hemligheten

Det har gått trögt med uppdateringarna här ett tag, ni är tappra som fortsätter vara in och kolla ändå! Det är inte det att det inte finns något att berätta för det finns det. Det är bara det att det har funnits saker jag inte velat skriva om och då har det blivit svårt att skriva något överhuvudtaget eftersom det påverkat så stor del av min vardag ett tag nu.

Ok nu är det läge att berätta även i internetvärlden. Om varför det inte står om snöpulsningspass med karta och en massa skytte för att bli en bättre orienteringsskytt till nästa säsong. Om varför det inte står inlägg efter inlägg om långa stakpass och seedningslopp inför den stora dagen, första söndagen i mars. Jo för att det kommer att hända något ännu större i sommar, något som verkligen kommer att förändra vår vardag. Jag och Mika ska bli föräldrar i slutet av juni.

Ojojoj ibland vet jag inte om jag verkligen har förstått det hela, antagligen inte. Men det känns roligt och spännande och läskigt.
Hur jag mår?
Jo jag mår bra nu. Det var ett tag där i oktober-november det var riktigt kämpigt men nu flyter det på. Det går hyfsat bra att träna men återhämtningen går långsammare.
Magbilder?
Mina klasskompisar säger minst en gång om dan att det inte alls syns att jag är gravid. Jag undrar stillsamt varje gång hur tjock tyckte de att jag var innan... Nej visst det syns inte så mycket men nu börjar jag iaf tycka ATT det syns och familjen är vänlig nog att hålla med mig. Även om det ser ut som att jag lika gärna kunde ha ätit för mycket julmat och kakor istället för att vara gravid...

Till helgen ska jag tävla i skidorientering i Leksand (hoppas jag orkar två dagar) och nästa helg är det SM i orienteringsskytte vinter. Jag tycker ju att det vore trevligt om magen började växa lite från en jag-har-ätit-för-många-kakor-mage till en liten gravid-mage men den får gärna vänta tills efter nästa helg för då vill jag kunna skjuta ligg, vi får se hur det går...

Idag är jag ledig och hade tänkt åka till snöån och skjuta och åka. Men regnet strilar ner utanför fönstret och när det har slutat så skulle det börja blåsa... Jag får hitta på något annat (i eftermiddag när regnet förhoppningsvis slutat).

Vi hörs!
//Karin

RSS 2.0