Söndag

Tenta i morgonbitti alltså.
Sedan blir det hemmaläger med skidorienterarna i Mellsta i en och en halv dag. Mycket teknikträning skulle det bli. Läge att ta fram och damma av kartstället idag alltså. Såg precis att det ska bli -5 natten till tisdag, då kan det bli onödigt spännande att köra rullO på morgonen hua...

Förhoppningsvis kommer nästa rapport också från en hel och icke blåslagen Karin. Men vi får väl se...
På återhörande!
//K

Tentaplugg fortsättning

När man tentarpluggar så kommer man på så många andra saker som man skulle kunna göra istället. Så en hel del annat pyssel blir det. Dock har varken huset blivit städat, tvätten upphängd eller diskmaskinen urplockad...

Här kan man läsa om och titta på bilder från presentationen för Kopparstaden förra veckan. Och jag står inte och sover, är nog bara djupt koncentrerad på vad jag snart ska säga :)

Annars så har jag som misstänkt igår träningsvärk idag. Mage och pectoralis major (stora bröstmuskeln) är värst.

Ha de!
//K

Tentaplugg i kvadrat

Denna vecka består av mycket tentaplugg inför tentan i arkitektur på måndag. Planen är att jag ska vara "färdigpluggad" på fredag så jag slipper under helgen. Vi får se, idag känns det som det släppt lite iaf.

För övrigt så försöker jag träna minst ett pass om dan. Idag har det blivit styrka och nu känns det som att det kommer att kännas mer i morrn. Framför allt magmusklerna som fick sig en ovan och ny övningsduvning. Annars är min nya favoritövning utfallssteg bakåt. Testa det om ni inte gjort det, jag lovar att det kommer att kännas dan efter de första gångerna.

Jahapp det är det som händer just nu, och så lite bygge... Ska försöka visa lite aktuella bilder snart.

Vi hörs!
//Karin

Spagettibrobyggartävling

Här ser det inte ut att hända så mycket men det är precis det det gör just nu. Det har varit riktigt fullt upp ett tag. Igår redovisade jag (min grupp) ett stort projekt om förslag på nya studentlägenheter som vi ritat på gamla I13 i Falun. Jätteroligt projekt men det har tagit extremt mycket tid nu på slutet så det är skönt att det är över!

Träningen rullar på även om det denna vecka inte alls blivit så mycket som jag hoppats på.

För övrigt rullar även bygget på, taket är pappat och snart ska det få plåt också förhoppningsvis. Igår blev det återfyllt runt hela huset så nu ska det vara slut på balanserande på vingliga spångar för att komma in till oss. Just nu används dessutom den vanliga ingången.

Igårkväll var jag på spagettibrobyggartävling. Det var roligt fast nu har jag fina brännblåsor, att man aldrig kan lära sig att limpistoler är farliga saker. Det var klasskompisar och personer från arbetslivet. God mat fick man också. Vår bro var väl inte så jättehållbar men vi kom 4:a iaf (av 10) och det var den enda bron som inte fick minuspoäng. Här kan ni läsa lite om tävlingen i dt.

Nu ska jag ut och köra ett klassiskt rullskidpass.

På återhörande!
//K

Snabb uppdatering

Jag lever men det är mycket nu.

Blev ingen älg skjuten i år för mig. Men jag såg tre igår, en jättestor!

Det snöar ute, skit...

Kommer att ha träningsvärk imorrn.

Då är det bröllop i D-J som gäller fast det ska nog snickras först också.

Vi hörs!
//K

Dagens fångst. En halv kasse trattisar. Nå...

dsc00112 (MMS)

Dagens fångst. En halv kasse trattisar. Nån älg har inte behagat ta sig förbi vårt pass än. /Karin


Det blev en fin morgonlöptur idag, dock li...

Det blev en fin morgonlöptur idag, dock lite kylslagen. Alla som får sitta på pass idag lär få det fint. Själv ska jag nöta skolbänken. /Karin


Snart helg!

Nu är det snart helg! Jag ska bara göra lite mer skolarbete rita om/rita rent lite ritningar för hand på det gamla traditionella sättet med penna, sudd och linjal. Mina klasskompisar har inte lärt sig CAD-programmet än så då får vi inte använda det.

Sen ska jag gå ut och bygga på utbyggnaden här hemma. Till exempel fortsätta och ägna mig åt att leka med varmluftspistolen, det är skönt då fryser man inte om fingrarna iaf. Tvärtom kan det bli ganska varmt om man är trött och inte lyckas med att samorda höger och vänster hands rörelser. Snart ska det byggas väggar ovan mark, kul kul.

Idag på förmiddagen blev jag ganska irriterad på de klappträn som skulle leverera vårat badkar. Igår ringde de och frågade om någon var hemma mellan 10-12. Från 10.30 kan jag väl vara hemma svarade jag. Kl 9.30 idag när jag är i skolan (som tur var inte på lektion utan i grupparbete) så ringer de och undrar om det är någon hemma. NEJ ni skulle ju inte komma på en timme för att vi inte är det...! Tur att jag har en snäll svärmor som kunde rycka ut och lösa problemet. Grejen med att vi redan har beställt ett badkar är att vi måste lyfta ner det i källaren innan vi lägger på bjälklaget annars så får vi inte ner det :).

Imorrn ska jag alltså på 25-manna. Hoppas det finns någon löp- och orienteringsform kvar och hoppas att det blir fint väder!

Ha en bra helg!
//Karin

Träningsvärk

Jag är trött. Kroppen har värkt hela dan idag, tror att det är efter styrketräningspasset jag körde efter skolan igår. Blev visserligen bara en halvtimme långt men jag körde bara hemska övningar.

Var ute och rullade en sväng på fm i blåsten. Det gick ok trots träningsvärken.

Ikväll har jag och pappa varit till Nås och skjutit så nu ska vi nog kunna få dö på några älgar nästa vecka om de vågar sig inom skotthåll (och står still). Sista serien jag sköt var riktigt bra samlad, då var det bäst att sluta. På vägen hem såg vi tre ensamma älgar på lika många kilometer runt Utanhed. Bäst att passa sig så det inte blir krock.

Nu är det bara och vänta och se om jag kommer ur sängen imorrn. Före-frukost-träning är det planerat, det kan bli kämpigt.

//karin

Stavhaveri

Nu känns det verkligen som det är höst. Löven på träden är gula och ramlar av. Snart får man ta fram långkalsongerna. Idag körde jag nog säsongens första pass med buff men den åkte av efter ett tag när jag blivit varm.

Det gick bra att springa igår trots hålet i foten. Hoppas jag klarar mig utan någon infektion. Till och med intervallerna gick ok. Sen var jag en sväng till skolan, blev en intervall till när jag fick ruscha (hur stavas det?) till bussen.

Idag har jag rullat klassiskt, staven gick sönder så jag fick köra frånskjut utan stavar hem i motvinden. Det tog ganska mycket längre tid hem än på vägen bort när jag hade stavar och medvind. Men antagligen bra träning för det var längesen jag var så tokstum i ryggen.

Nu måste jag skynda mig annars blir det intervall till bussen idag också.

//K

Solsemster

Hemma igen efter en veckas solsemester i Spanien närmare bestämt i Benidorm. Det var väääldigt längesen sist jag var på solsemester men det var trevligt. Mikas mamma har fyllt 60år så det var för att fira henne vi var iväg, 11 st var vi. Mycket sol och bad har det blivit och väldigt lite träning men mycket vardagsmotion. Med fyra barn i åldern 6-8 år så behövde man inte sitta still lång stund om man inte ville.

Nu har jag tänkt dra igång vasaloppsträningen på riktigt. Ska springa 25-manna på lördag och ev två ol-skyttetävlingar (v-cup) i Danmark i början av november men annars så blir det träning för hela slanten (och bygge).

Igår trampade jag in en spik i foten. Det är inte trevligt. Förhoppningsvis ska det gå att springa idag ändå, jag ska i alla fall prova snart.

Älgjakt nästa vecka, jag räknar med att vara med minst 4 dagar man måste kanske till skolan nån dag också. Måste övningsskjuta en gång till innan, är lite skillnad på att skjuta salongsgevär (skidskyttebössan) och älgstudsare.

Ha de!
//Karin

RSS 2.0