Genrep ikväll

Genrep med press och publik ikväll. Jag har nog inte riktigt fattat det än för jag är inte ett dugg nervös. Läget känns läskigt mycket under kontroll. Här är tiderna för föreställningarna:

Torsdag 1/7 kl 19.00
Fredag 2/7 kl 15.00
Lördag 3/7 kl 14.00 & 19.00
Söndag 4/7 kl 15.00


Träningsmässigt så försöker jag hinna köra ett pass om dan, det går oftast bra men det märks att teaterövandet också sliter på kroppen. Det där att man sällan är hemma före halv elva gör det lite kämpigt att komma igång på morgonen då man vill ut och träna innan det blir för varmt.

Jag har ätit jordgubbskräm med mjölk och hårdbrö brutet över, det smakar sommar det. Krämen var köpt, har man sådan tur att man får hemgjord jordgubbskräm får man äta med andakt och utan bröd.

Matdags, snart ska jag fara igen.
//Karin

Utebloggande

Sitter på trappen och bloggar och håller på att smälter bort. Termometern bredvid mig visar dryga 30 grader så det är varmt här mot husväggen. Det var varmt att springa på fm idag också, det blev ett jobbigt pass.

Repar ingmarsspel för fulla muggar men vi fick ledigt på midsommarafton iaf. Det går bra för oss, oftast... En hel del nytt men det mesta är väl som vanligt förstås. Jag har fått en nygammal fästman i första akten och en ny pappa. Inga drömdansare i år så jag har fått en egen loge, tjoho! Väldigt praktiskt så jag och Karin/Gjertrud slipper trängas på 0,5x0,5m nu i år när hon har ätit för mycket "tjockbulla"/är höggradigt gravid. Har fått lite fler egna entréer utan någon att hålla i handen i år, det kommer nog att bli nervöst framemot torsdag :).

Det blev en midsommarafton utan majstångsresning men den blev väldigt bra iaf. Konsert i Nås kyrka följt av picnic på Lisskvarngårn. Precis när vi gick till bilen för att åka till Storänget började det regna så vi bangade majstångsresningen och tog en liten bilutflykt istället. Kvällen avslutades senare i Sätra med tre generationer Wåhlberg och några partier ordpoker.

Hoppas ni hade en bra midsommar!
//Karin

Smått och gått

Har varit lite dåligt med uppdatering den här veckan, helt enkelt mycket annat att pyssla med.

Jag vet inte om mossfotbollen helt tog knäcken på mig eller om det blev lite för hård körning förra veckan men under helgen kändes kroppen helt slut. Tog vila på lördagen och skulle ut och jogga på söndagen, det blev en pina med betonglår... Men sen dess har det gått riktigt bra att träna, konstigt det där. Bröllopstittande, grillning, safttillverkning, pajbakning, ogräsrensning och två krocketmatcher är lite annat av det som hanns med.

I måndags har ni kanske förstått att allt krånglade. Dator, internet, telefonen och CAD-programmet motarbetade mig men i tisdags gick det bättre och jag fick godkänt på kursen.

Igår firade jag sommarlovet med dubbla pass. Skate på nya ProSki-hjul på fm, rullade fint. På kvällen blev det löpning med mamma i Mockfjärd, den fina rundan men det var bitvis väldigt blött. Mika och några till skulle dit och klänga på några block så vi träffade dem två gånger. Roligt att kunna samordna oss lite iaf. Jag krockade med en humla så den blev lite arg annars gick träningen bra igår med.

Snart börjar ingmarsspelsrepen, kl 11 idag ska jag infinna mig på Ingmarsgårn. Roligt roligt.

Våra midsommarplaner är lite diffusa men tipset är nog ändå att vi far västerut först. Bara vi ser till att få i oss någon mat och det blir hyfsat väder så kommer vi nog att få det bra.

Nu ska jag se till att jag får någon mat med mig idag.

Hoppas ni får en fin midsommar!

//K

SOMMARLOV!! Idag har det mesta gått bättre...

SOMMARLOV!! Idag har det mesta gått bättre även om det tagit mycket längre tid än beräknat så nu har jag sommarlov på riktigt om jag inte får bakläxa. Skönt. Vädret är också skönt även om jag har fått suttit inne framför datorn hela dan. Men nu snart blir det kutning i blge. /Karin


Idag känns det som om ingenting har gått m...

Idag känns det som om ingenting har gått min väg. Nu ska jag iaf ut och träna snart men om man ska se till dagen hitintills så kommer jag att krascha ganska fort. Vi hörs imorrn och hoppas att det blir en bättre dag! /En uppgiven Karin


Full fart och årets match

Full fart har det varit sen sist.

KM:et i tisdags gick bra. Lite snett och vint och osäkert runt kontrollerna var det dock samt blött och tungsprunget. Vann min klass (ensam) och min bana så jag var snabbaste dam i klubben.

I onsdags blev det inte 2 pass, det blev skolavslutningsfika på fm istället och det var väldigt trevligt. Var några år sen sist man var på skolavslutning i Gagnefs kyrka. Tycker det är fint och högtidligt med avslutning i kyrkan. Sen var Lisa förbi och vi hade uppsnack för ingmarsspelsrepetitionerna som börjar på torsdag. Är det någon mer som vill vara med så är ni hjärtligt välkomna att höra av er!! Och sen till slut kom jag ut och kunde köra ett längre klassiskt pass på mina mina Pro-Skihjul. Ovant men det rullade (haha) på.

Igår däremot blev det två pass, styrketräning på fm och mossfotboll på kvällen. Däremellan han jag också åka till Falun och åka på utflykt med Stina. Mossfotboll är orienterarnas traditionsenliga våravslutning. Blötheten och kvalitén på planen brukar variera, i år var den superblöt och hade ganska snart mer likheter med en sjö än en myr. I år var de flesta juniorer eller äldre så det blev (som vanligt) ganska hårt spel men inga allvarligare skador uppstod (tror jag). Jag råkade kanske ut för det värsta när jag stoppade en ganska hårt slagen frispark med ansiktet men det gick bra. Tror mitt lag vann eller så gjorde vi inte det, målräkningen är inte helt tillförlitlig. Jag gjorde ett mål iaf :) Kan räkna årets två första dopp igår, det första i myrvatten (x antal "vurpor" under ca 1 h) och det andra i älven för att tvätta kläderna och mig lite grann. Kvällen avslutades med kalas och smörgåstårta.

Idag har jag pluggat för fullt men snart får jag sommarlov på riktigt, bara jag lyckas få det där CAD-programmet att göra som jag vill. Nu tar jag helg och far till Blge och tränar.

Ha en bra helg i all bröllopsyran!
//K

Orienteringsträning

Träningen igår kväll var rolig. Två orienteringsslingor och så skytte. Orienteringen var inte speciellt svår men något som var ganska lurigt var att den ena slingan var på 10 000-del och den andra på 5 000-del. Jag hade också svårt för vilka stenar som var med på kartan. Det var väldigt många fler i skogen... För övrigt var det grönt, röjt och kuperat.

Ikväll ska jag på OL-KM. "Orienteringsträning" två dagar den här veckan! Det är mer än vad jag har kört totalt det senaste året. Jag tror med ganska stor sannolikhet att jag blir klubbmästare i min klass, fast det räknas ju inte för man måste vara två. Lär ändå skärpa mig så jag slår mamma, hon startar två minuter efter mig.

Imorgon är det skolavslutning och förhoppningsvis två träningspass som gäller.
//Karin

Vattenlöpning och datahackers

Lördagens väder var ju riktigt trist. Enligt farmor så kom det ungefär 60 mm regn. Jag, Mika och Manne trotsade regnet och var ute och sprang. Som vanligt så gick det bra bara man kommit ut och blivit blöt. De nya skorna var bra i vattenlöpning också!

Igår kväll var jag och Mika datahackers eller vad det kan kallas. Efter en del krånglande och några telefonsamtal till våra småbrorsor så lyckades vi iaf med vad vi hade tänkt göra. Väldigt bra gjort av oss :).

Idag har jag postat ett gratulationskort till Tomas och Malin som gifte sig i lördags. Bättre sent än aldrig och så sent blev det ju inte. Tur att jag kom på det. Otur med vädret hade de ju...

Nu ska jag fara till Snöån och vara med på HJS Vansbros orienteringsskytteträning.

Vi hörs!
//K

Knytkängor

Igår var det drag i Snöån på fm, vi var hela 4 stycken (jag, A-K, Emil & Peter) där samtidigt!! Roligt roligt. Även om vi inte alls tränade ihop så är det ju mycket roligare när man vet att det är någon mer där och sliter. Jag kutade och sköt mest stående, ibland gick det ganska bra :).

Har gjort mitt första fynd på tradera. Ett par 100 år gamla skor som man inte slänger på sig i första taget när man ska rusa till bussen på morgonen, det tar en evighet att snöra... Men de är väldigt sköna att ha på sig och snygga!

På Ingmarsspelen får jag låna ett par och jag gillar dem grymt mycket så jag har varit på jakt efter ett par egna och äntligen har jag hittat ett par. När de kom idag så lyste det verkligen upp den här annars ganska grå och småtrista fredagen. Nu ska jag slippa svettas ihjäl i mina vinterkängor till dräkten, mycket trevligt. Undrar om de skor vi köper idag, kommer att hålla om 100 år?

Ha en bra helg, trots att vädret inte ser så lovande ut!
//Karin

Stenbeskjuten

Fastän det inte blev någon lång tur på rullskidorna igår så kändes det och känns i musklerna att det var två månader sen skidmusklerna användes sist. Så sen pemiärtur som 8 juni var det många år sen jag gjorde. Men den här våren har jag prioriterat löpningen samt försökt lyssna på kroppen och ligga på plussidan i träningsbelastning. Och lyckats ganska bra tror jag.

Ett stort minus med turen igår var att de höll på att laga sprickorna i vägen samtidigt som jag var där så det låg en massa grus på vägen. Bilarna brydde sig inte så mycket utan körde ganska fort ändå vilket innebar att de sköt grusen på mig. Ajaj...

Nu ska här styrketränas, vi hörs!
//K

Bilder från helgen

Det kanske har låtit som om jag inte är nöjd med mina två silver. Det är jag. Men... när jag tävlar vill jag göra bra lopp och det gjorde jag inte. Och efter hur de tävlingar (OL + OL-skytte) jag sprungit under våren har gått så fanns det hopp om bättre insatser.

Skjutvallen, start och mål låg på en grusplan högst upp på ett berg, finare ställen kan man tillbringa helgen på. Men det gjorde att man fick klättra rejält inför skyttet varje varv. Det var fruktansvärt kuperade banor och mycket grönområden som i kombination med värmen gjorde det riktigt jobbigt. Mina ben är inte riktigt tränade för sånna backar när man tar 50 höjdmeter på 100 m och liknande. En etapp på 5-dagars i Skillingaryd hade gått på kartan om det är någon som kommer ihåg hur det såg ut, jag kände inte igen mig.

Har hunnit med att köpa glass på High Chaparall också. Det är det närmaste jag har varit det stället.

Lite bilder:


Förberedelser inför inskjutning


På väg in för skytte under stafetten


Två glada dubbla silvermedaljörer

Igår åt jag årets första färskpotatisar. Mums fillibabba. Det är sommarkänsla det.

Idag kan jag ha vanliga skor på foten igen. Så snart ska jag ut och rulla lite på rullskidorna. Årets första tur faktiskt så det kommer säkert att vara ovant i sådär 25m eller så :).

Ha de!
//K



Ett silver till blev det idag. Ett extrask...

Ett silver till blev det idag. Ett extraskott i ligg och två rundor i stå blev mitt skytte. Löpningen gick tungt och orienteringen knackigt. Men det blev ju bra iaf. /Karin


SM Klassisk. Jag är inte alls nöjd med min...

dsc00078 (MMS)

SM Klassisk. Jag är inte alls nöjd med min insats idag. Det där med att minimera tilläggen gick åt pipsvängen, 40 min i tillägg fick jag. Hyfsat nöjd med vanliga orienteringen men punkten och skyttet var riktigt dåligt med 20 i tillägg var. Jag och sanna blev iaf silvermedaljörer i lagtävlingen som någon glädje i bedrövelsen. Nu laddar vi för stafetten i morrn. Jag kör sista. /Karin


Mot SM!!!

Om ungefär en timme styr jag, mamma och farmor kosan söder ut. Jag och mamma har en liten nätt tripp på nästan 50 mil till Bredaryd och orienteringsskytte-SM framför oss, farmor lämnar vi i Örebro. Det känns pirrigt och väldigt roligt att få åka iväg och tävla. I morgon är det klassisk distans (punkt-OL, vanlig OL, +20 skott) och på söndag är det stafett där jag springer ihop med Susanna Mårtensson. Målsättningen för morgondagen är att ha stenkoll, fokus och minimera tilläggen. Sen får vi se hur långt det räcker, kan ju bara påverka min egen insats (känd, svår klyscha).

Så här har jag iaf gjort med mina gamla skor:



Så nu hoppas jag att jag kan springa relativt smärtfritt (en liten tur på gårn gick då bra :) ). Hade bara tänkt karva lite på insidan men när jag pratade med min far igår kväll som har haft hål i x antal skor åt brorsan den här våren så sa han gör hål igenom! Så då blev det så.

Håll tummarna för mig är ni snälla!
//Karin

Skavsår

Mitt stora problem idag är att jag har ett jättestort skavsår på ena hälen. Tänker inte visa några bilder i fall det är någon som är vekmagad. Ett sista skavsår från de gamla OL-skorna ihop med att ha gått barfota i andra skor har skapat detta lilla hål... Så om det är någon som har några tips hur jag ska kunna springa relativt smärtfri på lördag så mottages dessa tacksamt. Compeed fungerar inte. Just nu har jag duoderm på och sen går jag i tofflor (med sulor i för att inte få ont i fettkuddarna igen). Annars så är det väl bara att bita ihop på lördag och leva efter det välkända mottot: Pain is temporary glory is forever!



De här örhängena fick jag av min mamma för någon dag sen. Hon hade i sin tur fått eller vunnit dem men har inga hål. Lite nischade kanske :) Men nångång kan jag säkert ha dem måste bara byta till titankrokar först. 3v kvar tills jag får byta till valfria örhängen.

Nu är det packdags!
//Karin

Tummen upp

De nya skorna får tummen upp iaf på stiglöpning, vilket är det enda jag provat. Om de kan orientera också får vi se i helgen. Om det berodde på skorna eller det faktum att jag har mycket mindre hår på huvudet eller om det helt enkelt är så att jag är i bättre löpform än vad jag varit på många år det vet jag inte men intervallerna gick himla bra! (Det där om att man brukar bli sjuk när det känns så bra vill jag inte höra om). Ett gäng 70-20 blev det.

Idag har jag varit och skjutit på förmiddan och idag kändes tom ståskyttet bra ibland. Skönt att få lite självförtroende med sig till helgen.

Jag har fått min sista (?) födelsedagspresent för året också. Tack lille bror! Och ja det är fortfarande 23 jag fyller. Det var inte det första paketet jag fått inslaget i en karta och säkert inte den sista heller. Men undrar om det inte var det första som var tejpat med silvertejp :) .

Nu ska jag hänga lite tvätt och sen ta bussen till blge för att lyfta lite skrot med Mika.

Vi hörs!
//Karin

Det viktiga

Ibland händer det sånna där hemska saker som får en att stanna upp och inse vad som verkligen är viktigt i livet. Dina nära och kära. Det gick bra den här gången. Ta hand om er och varandra!

Tävlingen i söndags gick bra. Lite snett på kortsträckorna i början och väldigt trötta ben på löpningen på slutet men annars så. Avslutningen på banan var tråkig med nästan 2 km ren blålöpning till stor del väg och stig. Men en bra genomkörare blev det definitivt och ganska trevliga kilometertider.

Igår skrev jag alltså min sista tenta för den här terminen. Jag tror att det gick vägen.

Nu ska jag snart ut och springa intervaller i mina nya skor. Hoppas det kommer att kännas som jag flyger fram!


Ha de kanon!
//K

RSS 2.0