Distans i mörå

Har nu spenderat en dag i Boden. Här är fint väder, lite blåstigt idag men ska bli bättre till imorgon. Spåren är fina det är mycket snö kvar än.

Imorgon är det alltså distans 12,5km som gäller. 4 skjutningar. Jag är laddad.

Idag har vi ätit tårta. Niclas fyller 20. Grattis, grattis!

Nu ska jag sova. Håll tummarna för mig imorgon!

/Karin

KM och snart mot Boden

Igår körde vi skidskytte-KM i järna. Vi hade tänkt att ha det i fredags men så var det folk som inte kunde då och ville ha det igår istället, men sen kom de inte i alla fall. Så det var jag och Anna som körde (som vanligt...). Lite synd men det var fint väder och vi sköt hyfsat bra så det var helt ok ändå.

Eftermiddagen tillbringades med fika, sittandes mot en solig vägg vid Stuggu i sällskap med Sigrid. Det är ingen dålig kombination, snarare en väldigt väldigt bra!

I morgonbitti far vi med minibuss mot Boden och skidskytte-SM. Det ska bli skoj, bara vi klarat av resan dit! Fredag distans, lördag stafett och söndag masstart är det vi ska tävla.
Sen är säsongen slut...

/K

Packning och Kameler

Jag håller på och tvättar och packar inför nästa veckas äventyr till Boden. Det går lite sisådär. Tur man har snitsen på vad man ska ha med sig efter en vinters packande upp och ner ur den där väskan. Det enda som gäller är att man ska komma ihåg om det ska vara gula eller blå kläder och kartställ eller bössa!

På förmiddagen var vi ute på ett underbart klassiskt pass i strålande sol i Gyllbergen. Jag åkte 22 minuter fortare än i fredags, på ca. 17km.

Igår när man läste västerdalssidorna i FK funderade man på om det inte var första april när man läste rubriken: Kameler på riksvägen=sant Men det var kameler från Kolmården på väg till Sälen som hade smitit från sitt natthärbärge i Transtrand och tagit sig ut på vägen. Vakthavande polisman hade till en början varit lite skeptisk när han fick larmet stod det i tidningen. Inte så konstigt kanske... Tämligen kul iaf tycker jag :-)

image36

//Karin

Långfredag

Det är inte så vanligt att man åker skidor i snöstorm på långfredagen. Å andra sidan är det inte så vanligt att långfredagen är den 21 mars heller. Fråga min mamma, hon ringde morfar igår och bad om ursäkt för att hon glömt hans födelsedag, en månad för tidigt... Han brukar ju alltid fylla runt påsk men den 18:e April inte mars! Bäst jag säger Grattis i förskott så vi inte glömmer nästa månad också!

På förmiddagen idag var jag alltså till Gyllbergen och åkte skidor. Det var ett ruggit väder, motvind och snö, så spåren yrde igen men det gick ganska bra ändå. Det finns kanske någon liten form långt där inne. Hoppas den visar sig nästa helg i Boden.


Nu ska jag laga chokladmousse till påskmiddagen imorgon. Lovisa säger att jag bara skriver om en massa snask här. Det kanske är sant men det blir väl en del träning och sånt också ;)


Så älskade Gud världen att han gav den sin enfödde son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. Joh 3:16

Glad Påsk!

SkidO-säsongen avslutad

Helgen har alltså tillbringats i ett vintrigt Boden. Det har bjudits på mycket snö, skare, fina arrangemang och kluriga banor.

Tävlingarna startade på lördag förmiddag kl. 10 med medeldistans. Jag hade dragit spiken och fick gå ut först. Det hade töat under veckan och sedan frusit på vilket gjorde att smalspåren var riktigt isiga och inte särskillt roliga att åka på utför. Men istället var det skare så man kunde åka överallt. Hade stora problem med orienteringen och är inte alls nöjd med den. Ett tag hade jag ingen aning om var jag var.. Slutade 5:a men låångt efter.

Hem och vila lite och sen var det dags för sprint kl. 15. Gick bättre men fortfarande så funkar inte orienteringen riktigt. Kom fyra, lite småsur för att jag var 6 sek från pallen och 19 från att vara tvåa. Men å andra sidan slog jag folk som jag aldrig slagit förr.


På kvällen var det kamratmåltid. Det var ett band där och spelade lite oväsen, de spelade ganska bra. Men trummisen såg ut som han skulle somna. Sen såg jag inte medodifestivalen. En av få i landet?

På söndagen var det alltså sprint-stafett. 2 stycken åker 2 sträckor på runt 3 km var. Anna startade riktigt bra och skickade ut mig i täten efter första sträckan. Det höll inte i sig så länge, det blev återigen lite mycket hets och stress och lite kartläsning. Men det var riktigt kul att åka då det var tätt och vi var 5 st som var tillsammans till och från. Växlade till Anna som fyra. Hon hade också en lite mindre lyckad sträcka och skickade ut mig som femma. Då var det bara att jaga järnet på sista även om jag nog inte trodde att jag skulle kunna ta ikapp. Men vid ungefär 3:e kontrollen fick jag syn på Kajsa (Domnarvet) och Sara (Midävla/Renen) och då var det bara att åka på rygg ett tag. Mot tredje sista insåg jag att åker jag samma som dem så kommer jag ju inte om utan jag tog ett våldsammt gen rakt genom skogen (efter att ha vurpat först..) och åkte om Kajsa. Sedan var det en fajt mellan mig och Sara där hon fick både näst sista och sista precis före mig. Efter sista var det bara att trampa på genom utförskurvan och sen spurta som sjutton över det korta upploppet och jag slog henne med en tåspets eller så. Så jag och Anna slutade trea efter en riktigt rolig och tät stafett.

Malin och Tomas fick en liten flicka i torsdags. Grattis!!

Var jag den enda som blev glad när det snöade i morse?

Ha de!
/Karin

Boden

I morgonbitti drar vi mot Boden och säsongsavslutningen i skidorientering.
Tåg till Arlanda och sedan flyg upp till Luleå. Det blir bara jag och pappa.
Tomp ska ha barn och Hammer är i Portugal och skaffar sig lite benhinneinflammation.
Idag regnar det i Boden men till helgen ska det bli 15 grader kallt.
Det kommer att gå rysligt fort...
På lördag kommer vi att åka medeldistans på förmiddagen och sprint på eftermiddagen. Tuff dag! På söndag är det stafett, jag ska åka tillsammans med Anna Holmgren från Vittjärv. Det ska bli sköj!

Idag var Stina P förbi på jobbet med lilla Ellen. Gud så söt hon var, Ellen, det var så man hade kunna ätit upp'na! De försökte lura pappa att det var min unge. Han gick inte på't. Konstigt? Men man kunde ju drömma ett litet tag när hon var så där snäll och glad!

Det är nytt besöksrekord på hemsidan idag! Kul att det är några som är in och läser. Hoppas ni tycker det jag skriver är roligt och intressant. Skriv gärna en kommentar!
Det funkar inte om man går via hemsidan, jag vet... Då får man göra så här:
Om man har Internet Explorer:
Klicka på verktyg > internetalternativ >sekretess > platser och så fyller man i blogg.se och klickar på tillåt.
Vid annat program gör något liknade eller så får man gå in direkt i bloggen på karinmalmberg.blogg.se och kommentera där.

Ha de guld!
/K

Blöt distriktsmästare i skidskytte

Söndagen tillbringades på skidskyttetävling i ett blött Lima.
Spåren höll hyfsat god kvalité men vädret var dåligt, det regnade till och från hela dagen.
Sköt 0-3. Liggen kan ju inte bli bättre men 3 bom i stå är några för många. Jag var så grymt trött när jag sköt stå så allt bara vinglade, får nog vara nöjd att jag träffade två iaf.
Fick stryk av grönlänskan med ganska mycket men blev ju ändå distriktsmästare.
Herman Håll satte ribban i järna genom att skjuta 0-0, imponerande.
Jag och Anna klarade inte av utmaningen...
Annars var väl bland det roligare när vi skulle åka hem och Rolf envist hävdade att bilen var olåst medan Börje stod ute i regnet plågsamt medveten om att den inte var det.
Nu försöker jag vila mig i form, vädret inbjuder inte till att det är kul att ut och träna.
Till helgen blir det skidO-avslutning i Boden.

Här kommer nu den berycktade bilden på mig och tyngdlyftningsgrabbarna!
Det kändes klart mer läskigt än det ser ut...
Men en och en halv meter upp i luften är en och en halv meter för mycket, speciellt ovanför ett stengolv!
Känns som Elins grabbar var bättre på att lyfta, iaf på att lyfta brudar...

image33
Fotograft: Kent Olsson FK

Sanningen om citronkakebaket

Igår eftermiddag efter att jag pratat med Sigrid blev jag jättesugen på smarrigt fikabröd och sedan när vi inte fick något till fikat på jobbet bestämde jag mig för att baka något när jag kom hem. Pappa konstaterade att jag var frisk och pigg igen när jag kom på sånna idéer.
Jag engagerade brorsan och vi bakade amerikansk citronpaj. Han försöker på sin hemsida hävda att han gjorde allt själv men det är bara bluff. Han rörde, vispade och fixade citronen. Jag mätte och hällde, separerade ägggulor och vitor, hade koll på kokning och gräddning mm. Ca tio minuter efter att jag tagit ut pajen ur ugnen frågade Erik: Är den inte klar snart?
Tur han inte bakade själv, då hade vi fått ätit bränd maräng...
Jag tyckte det blev att smaka lite för mycket citron men de andra tyckte att den var supergod eller så vågade de inte säga något annat.





Fick ett roligt sms av Stin idag. Jag är också nyfiken på att se bilden på mig i armarna på tyngdlyftningsgrabbarna :) Men den har inte varit i tidningen än.

Imorgon är det skidskytte-DM i Lima. Hoppas det blir hyfsat väder!

//K


Stavreviken

I fredags när vi svängt av E4:an mot Sollefteå fick jag syn på en skylt som det stod Stavreviken på. Nämen här har vi ju en site som jag ritat alldelles nyss tänkte jag och så tittade jag mig omkring lite. Och där stod den precis bredvid vägen, en Alta med omnispröt. Titta, titta, titta sa jag åt Niclas och Rolf, den masten har jag ritat! De tittade lydigt men var nog inte så roade. På måndagförmiddag kom Britt in med lite papper åt mig. Nu har vi fått situationsplan på Stavreviken så du kan rita klart den sa hon. Då fick jag ju lov att berätta för henne att jag åkt förbi där i helgen. Ja du är ju miljöskadad, du också... sa hon sen och suckade och skrattade. :)

Rollen har vunnit världscupen i skidorientering. Stort Grattis!
I FK idag på sporten toppen/botten stog det:
TOPPEN - Skidorientering.
I princip hela landslaget bor i Borlänge, och radar upp framgångar. Ännu roligare hade det varit om det varit en intressant sport.
What?!! Han har väl ingen aning om vad han snackar om...

Hoppas vi kan få lite mer pengar från förbundet till nästa år iaf.
Jag vill med till Japan!

Nu ska jag laga nått snask!
Ha de!
//Karin

Kommunfullmäktigesammanträde

Igår kväll var alltså alla SM-medaljörer 2007 i Gagnefs kommun inbjudna till kommunfullmäktigesammanträdet. Och vi var kanske 15-20 st. Många konstiga sporter tyckte jag som modellflygplan, agillity, golf för kommunanställda, korpfotboll bla men de tyckte kanske att springskytte var konstigt också. Vi fick ett diplom, en kram och så den fina t-shirten. Och så fick man svara på lite frågor. Den första jag fick svara på var: Vad är springskytte? Haha.

Ja Anna, sen kom upplyftningen av mig. Det var 3 tyngdlyftningsgrabbar som lyfte. Kent Olsson (FK:journalist och twinnsens tokiga far) skulle ta kort till tidningen och ville nämligen att tyngdlyftningsgrabbarna skulle lyfta upp mig och en tjej till. Vi spöar upp dem om de inte håller fingrarna i styr sa han och sen var det bara för dem att lyfta. Han som höll mig i överkroppen var så skraj för Kent att han inte vågade hålla riktigt utan det kändes som om jag mer och mer tippade ner mot golvet. Läskigt! Leendet blev mer och mer krampakigt ju fler kort han tog. Vi får se ut det ser ut jag har inte sett något kort än.

I söndags när vi åkte hem sa att jag inte visste vem skidåkaren Jens Eriksson från Floda var, nu kan jag ändra och säga att jag har pratat med honom och han var trevlig. Han var där och fick pris, så jag pratade lite med honom och grattulerade till 13:e platsen på vasaloppet. Han sa att det var många som grattat igår och det var han då väl värd. Grym prestation! 

image30
Bus framför kameran när jag kommit hem!

3 tävlingar i Sollefteå

Fredagen blev en lång dag. Först resa till Sollefteå vilket tog ca 6 timmar, vi var framme vid ett-två ungefär. Sedan åkte vi upp till stadion och testade skidor strax före fyra. Lagledarmötet var fyra, inskjutningen fem och starten på stafetten 6 trodde vi. Det visade sig att det bara var de två första som stämde, starten för oss var inte förens 7 och sen blev den skjuten på en kvart till. När jag startade strax efter halv åtta hade jag alltså varit på stadion och hållt i gång i nästan fyra timmar men inte orkat gjort någon riktig uppvärmning för allt kändes bara så segt. Jag och Madde konstaterade att kl åtta en fredagkväll ska man ligga i soffan, äta godis och titta på TV...
Angående tävlingen så hade vi ett Dalalag där Åsa Lif åkte första, jag andra och Madde Matsson åkte sista. Vi slutade överraskande trea efter ett starkt skytte av Madde. Jag och Åsa bidrog med två rundor var i stå, illailla.
När vi var åter i stugan dödströtta var det bara 12 timmar tills inskjutningen på lördagen började. Jag och Niclas höll båda två på att få huvudet i tallriken ett antal gånger innan vi fått i oss maten och kunde krypa till kojs.

Lördagens sprinttävling gick riktigt bra för mig. Sköt 0-2 och hyfsat bra åkning. Var 3 minuter efter med en bom mer än Kim. 80% träff var det bästa jag presterat i år. Banorna i Sollefteå är riktigt jobbiga. Bara upp och ner, mest upp! Speciellt jobbigt är att det är uppför länge in mot stadion, så det är svårt att veta hur tufft man törs gå utan att bli helt stum till skyttet.
På eftermiddagen var vi i ljudaffärer, tittade på en konstig film, funderade på resa till Boden, var på rockshow + prisutdelning, åt mat, åt mera mat och åt kladdkaka!

På söndagen var det alltså dags för jaktstart. Jag var innan start optimistisk och det kändes bra i kroppen. Men när jakten väl drog igång svarade kroppen inte alls utan det blev ett långt slit. Sköt 2-1-2-2. Det är inte bra men ändå bland det bättre jag gjort i år. Men att få ligga och snurra i straffrundan efter varje skytte, det är grymt jobbigt både åt knopp och kropp.

Får väl ändå sumera helgen med att säga ett steg framåt skyttemässigt men ingen toppform i åkningen precis.

Fått tröja av kommunfullmäktige

360688-29

Jag har tagit medalj - Gagnefs kommun gratulerar är texten på ryggen

Mer info om mina öden och äventyr i helgen och på kommunfullmäktige idag kommer i morgon!

Men kan iaf säga att det är inte var dag man blir uppburen av tre starka killar - ärligt talat trodde jag att de skulle tappa mig...


RSS 2.0